23.6.2010

Juhlavastainen ihminen

En myönnä olevani erityisen juhlavastainen ihminen. Vappuaatto nyt vain sattui kulumaan kylpyhuoneen kaappeja siivotessa ja vastaavaa puuhaa olen keksinyt jostain syystä juhannuksellekin.


Laumanjohtajan viehkeät pohkeet tässä vetelevät maalarinteippiä pitkin kaoottisessa tilassa olevaa työhuonetta, joka on näyttänyt ennen muun muassa tältä. Olen päättänyt, että huone pistetään vihdoin kerralla sellaiseen kuntoon, että se miellyttää silmää jatkossakin ja aiheuttaa ehkä jopa vaimeita onnenhuokauksia. 

Viime viikonloppuna huoneeseen ostettiin valkoiset puuvillaverhot ja peilinräjähdyksen aikoihin olimme hakemassa Ikeasta ylläolevassa kuvassakin pilkottavia valkoisia seinähyllyjä (ja lakanoita... ja juomalaseja...). Eilen suuntasimme tomerina lähimpään K-Rautaan, josta oli tarkoituksena löytää jotain helmiäisen kiiltävän söpöä maalia työhuoneen seinään sudittavaksi.Tikkurilan Tunto -efektimaaliesitteestä löytyivät sitten nämä erittäin ei-helmiäiskiiltäväsöpöt kuvat, joihin ihastuin niiden äärellä käydystä keskustelusta piittaamatta.

"Tarkottaako toi kolmosnumero tossa sitä, että se on supervaikee tehdä?"
"Joo varmaan."

Maalausosaston poikien (jotka muuten virnuilee aina meidät nähdessään) lukuisista ohjeistuksista huolimatta en missään vaiheessa oikein tajunnut, miten pinta saadaan aikaan, mutta puoli tuntia värikarttaa tuijotettuani valitsin kuitenkin itsevarmana kaksi harmaan sävyä, joilla maalaus oli tarkoitus toteuttaa. Näkemykseni oli, että harmaiden on oltava lämpimiä, jotta huone pysyy mahdollisimman monikäyttöisenä ja viihtyisänä rajusta tehosteesta huolimatta.

Kun seinään oli saatu sudittua ensimmäiset kymmenet sentit tummempaa harmaata totesin, että vedetäänkin koko seinä samalla maalilla (ja sain vastaukseksi pitkän huokauksen). Olin ilmeisesti vahingossa löytänyt sellaisen täydellisen keskiharmaan sävyn, josta olen joskus villeimmissä unissani salaa haaveillut, ja sävy oli seinällä niin kaunis, etten halunnut sotkea sekaan mitään muuta. 
Huone on vielä sekaisin, laumanjohtaja aavistuksen skeptinen ja koirat pitävät hanketta kokonaisuudessaan melko arveluttavana, mutta minä olen uskossani jälleen kerran muita vahvempi.

Kaaoksen keskeltä löytyi sitä paitsi vahingossa syntynyt, elämämme loistavasti kiteyttävä asetelma!


(Kuvassa rakennusmitta, valokuvien arkistointiasema, kirja ilmailulaista, valokuvakirja Toscanasta, seinänpaikkausaine ja harrypotterit, joita laumanjohtaja kahlaa läpi ilmoitettuani, etten tasan varmasti avioidu tyypin kanssa, joka ei ole niitä lukenut.)

Palaan asiaan valmiin työhuoneen merkeissä. Odotatte epäilemättä jännittyneinä.

3 kommenttia:

 1. Et arvaakaan kuinka innolla ;)! Te ootte kyllä uskomattomia remontoijia! Pojat varmaan luulee, että kaikkien luolia ehostetaan koko ajan tohon tahtiin :).

  Sitten yksi todella tärkeä asia ja toinen tärkeähkö. 1) Sellaiset valkoiset, kankaiset pitsi Uggit sun olis ehkä pakko hankkia hääkengiksi. 2) Samalla kun käyt Nougatissa, käy tsekkaamassa Peroba. Sijatsee Fredalla jotakuinkin Pinoa vastapäätä. Uskoisin, että tykkäät. On hyvin 'moko henkinen'.

  Niin ja hauskaa juhannusta koko laumalle! Ü

  VastaaPoista
 2. Nidohan oli pienempänä ihan intopiukeena näissä meidän projekteissa mukana, nykyään pysyttelee suunnilleen asunnon vastakkaisessa päässä tohinan ajan. Tossa sen oli vaan pakko käydä kurkkaamassa, kun alettiin just kinaamaan jostain :D Pitää kuitenkin sen verta vahtia tietty... Koda taas on vielä siinä vaiheessa, jossa se kuvittelee näiden olevan jotain harvinaista herkkua. Tosin sen mielestä myös koko maailmassa ei ehkä ole mitään niin siistiä imeskeltävää kuin vasta paketista kuoritut maalaustelat, joten sen kiinnostus voi liittyä niihinkin...

  1) Tästä on käyty muuten pitkiä keskusteluja useammankin tahon kanssa. Lopulta eräs nimeltämainitsematon tyranni (äiti) oli sitä mieltä, että jos haluan heittäytyä mukavuudenhaluiseksi häissä, voin ihan hyvin sitten valita puvuksikin "vaikka jonkun trikoomekon". Joten kait se on korollisiin popoihin vaan nöyrryttävä...

  2) Juu! Kiitos! Käyn! Pinoon on itseasiassa tarkoituskin hankkiutua pian, sieltä saa aivan loistavia minimagneetteja, jotka on meillä taas lopussa (en tajua, minkä pyhän hengen voimalla ne tarraa kiinni, ihan loistavia, 8kpl pakkaus alle 13€).

  VastaaPoista
 3. Ainiin ja: juhannuksia teidänkin pesueelle!

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.