22.6.2010

Kerro kerro kuvastin

Yleisesti sisustamiseen liittyvien asioiden hankkiminen ei tuota minulle minkäänlaista ahdistusta. Tähän sääntöön poikkeuksen tekevät peilit (ja matot, mutta siitä lisää myöhemmin). Peilit ovat aina rumia. Kehykselliset ja kehyksettömät, pienet ja suuret. Peilikaapit aivan erityisesti.

Muutaman kuukauden takaisen eteisremontin yhteydessä jouduin kiertämään useamman sisustusosaston ja -liikkeen, ennen kuin sopiva peili löytyi Bauhausista. Kuudellakymmenellä eurolla. Mietin peiliä kassalle kiikuttaessamme, sitä autoon sulloessamme ja vielä seinälle ripustettaessakin, voiko peilinhankinnasta selvitä näin helpolla. Eilisellä Ikea-reissulla ohitin peiliosaston itseeni tyytyväisenä rallatellen. Olisi pitänyt tietää paremmin.

Kodalla on tapana möhistä yhdestä neljään kertaan silloin, kun joku tulee kotiin koirien ollessa kahdestaan. Se päästää möhinänsä siinä vaiheessa, kun etuovi on avattu ja väliovi vielä kiinni. Yksi möhinä ("Möh!") kääntyy vapaasti suomennettuna jotakuinkin "Olin just nukkumassa!". Neljä möhinää ("Möh - möh - möh -- möh!") taas kertoo siitä, että kotona on riehuttu. Kahden ja kolmen möhinän merkitykset ovat meille vielä epäselviä, mutta eilen Ikeasta palatessamme Koda möhisi kuusi kertaa. Tiesin heti, että jotain on tapahtunut.


Koda tapahtumapaikalla spontaanisti valitsemansa kuvausilmeen kera

Välioven avatessamme vastassa oli eteinen täynnä lasinsirpaleita, seinältä alas eteispöydän päälle tippunut peili ja kaksi etäämmältä selvästi säikähtäneenä häntäänsä heiluttavaa siperianhuskya.

Koirat selvisivät vammoitta, mutta alle jäänyt Alvar Aallon pöytä haavoittui. Onneksi alla ei ollut parkettia. Koda tosin oli vielä äskeisellä aamulenkilläkin selvästi säikky, sillä se suhtautui hyvin epäluuloisesti mm. trimmeriin, lupiiniin, kävelykeppiin ja laukun kanssa epäilyttävästi kulkeneeseen naiseen.  

Mikäli selviän tunnin päässä häämöttävästä hammaslääkärikäynnistä elossa (epätodennäköistä), edessä on uuden peilin etsintä. Apua.

4 kommenttia:

 1. Voi ei!!! Onneksi koirat selvisivät säikähdyksellä. Meillä varmaan olisi vanhempi löytynyt paniikissa suihkukaapista piilottelemasta ja nuorempi syömässä peilipaloja (onhan se syönyt mm. cd-levyjäkin). Meillä ei kyllä ole havaittu noin ihailtavaa kommunikointia. Ulko-ovella ei ole vielä hajuakaan mikä siivo asunnossa odottaa. Täytyypä alkaa tarkkailemaan tervetuloa toivotuksia.

  VastaaPoista
 2. Oli ihan oikeasti todella onni onnettomuudessa. Jälkeenpäin mietin, että peili on varmaan tippunut ensin pystysuorassa, ja lähtenyt sitten vasta kaatumaan eteenpäin, ja siksi sivulliset ovat ehtineet alta pois. Koirat nukkuvat yleensä eteisessä silloin, kun olemme poissa (päätellen siitä, että niiltä sijoiltaan ne ainakin kompuroivat pystyyn kun tulemme kotiin), joten ihan varmasti vähintään toinen on ollut ainakin lähellä, kun peili on rämähtänyt alas.

  Sinänsä oli kyllä yllätys, että nimenomaan nuorempi ei ollut käynyt sekoilemassa sirpaleiden päällä :D Peili oli onneksi tippunut niin, että oli samalla sulkenut eteisen, jonka läpi koirat yleensä ravaavat tähystyspaikoilleen työhuoneeseen. Eivät ole varmaan edes yrittäneet, kun ovat nähneet heti ettei läpi pääse.

  Tervetulotoivotuksia kannattaa kyllä tarkkailla, on ihan kiva saada olennainen informaatio ennen kuin sen näkee itse. Nidolla ei yleensä ole tulijalle mitään sanottavaa, mutta Koda lisää möhinöidensä loppuun joskus möölimöölin ("Möölimööööli!"). Havaintojeni mukaan se tarkoittaa sitä, että on ollut ikävä ("Miten sä tuut nyt vasta?!").

  VastaaPoista
 3. Möhinää ja möölimööli! Nyt mä en vaan kertakaikkiaan kestä! Tilanteen vakavuudesta huolimatta, mä repeilen täällä aivan tolkuttomasti! Miksi meillä toinen koira (rosa) vaan haukottelee ja toinen (Ines) haukkuu, siis miksi? Mä HALUAN möhinää ja möölimistä! Hihhiiihhhiih! Mä en ehkä toivu tästä postauksesta ikinä!

  Yhden kerran kyllä muistan, kun kotiin tullessa on todella selvästi annettu viestintää. Ines oli vielä suht pieni ja asuttiin edellisessä kodissa, jossa oli 2 kerrosta. Yleensä kotiin tullessa on perus vouhotusta eli vasten hyppimistä ja hännän heilutusta. Tällä kertaa vastaan tuli vain Ines, joka heti häipyi portaita yläkertaan. Sitten taas ovelle ja takas yläkertaan. Jopa minä tajusin, että nyt on yläkerrassa tilanne päällä. Ryntäsin portaat ylös ja tajusin, että kun olin aamulla sulkenut makkarin oven, oli Rosa parka jääänyt koko päiväksi sinne. Ovesta astui ylväs Rosa, joka hyvin arvokkaasti meni suoraan vesikupille, lipaisi muutaman tipan vettä ja hyppäsi sohvalle nukkumaan. Päänsä päällä näin kuplan, jossa luki: "nyt olit sitten tyhmä nainen sulkenu mut makkariin, mulla oli hirvee jano ja toi pentu vikisi koko päivän oven toisella puolella, niin että en edes pystyny nukkumaan. Hoh-hoijaa!" Ü

  Ps. Jaan kanssasi matto'vihan'. Peilejä en edes oikein mieti (peililiovet on KAMMOTTAVIA). Mutta House Doctorilla on kivoja peilejä. Livenä jotain malleja on nähtävänä ainakin Nougatissa, joka löytyy Bulevardilta.
  Pss. Niin ja ONNEKSI pojille ei tosiaan käynyt mitään!!

  VastaaPoista
 4. Tiedätkö, kyllä noista möhinöistä ja möölimööleistä saa välillä tarpeekseen, kun Koda ei käytä niitä pelkästään tärkeiden asioiden tiedottamiseen, vaan myös keskusteluun osallistumiseen. Siinäpäs sitten yrität jutella kahvitteluvieraiden kanssa, kun toinen tulee sohvalle istumaan ja huutamaan. Lisäksi se lausuu kovaäänisiä kommenttejaan (lähinnä möhiä, mutta myös tarvittaessa möölimööliä tai käätä ("Kää!")) kaikissa tilanteissa, joita se pitää arveluttavina.

  Meillä on jäänyt Ronja muutaman kerran ulos (!) ja ainakin kerran eteiskaapin sisään :D Ja tosiaan, kun sitten vihdoin pääsee pakkasesta sisälle/kaapista ulos, ollaan niin ylväitä ja hillittyjä, korkeintaan pari kertaa heilautetaan häntää. Olen jo pentuna opettanut Ronjan sellaiseksi, että sitä voi pitää vapaana missä tahansa (tai ainakin itse voin pitää, muut ei ehkä aina uskalla), joten se kävelee äitini perässä ulos ripustamaan pyykkejä, kastelemaan kukkia, hakemaan postia... Eikä äiti tietenkään aina huomaa pientä apulaista :)

  Peiliovet = HYI. Meillähän oli niitäkin muutama eteisessä. Ensin piti päästä yhdestä eroon, sitten piti lopulta vuotta myöhemmin repiä koko hiton kaappi irti :D Täytyykin käydä Nougatissa, olen ajatellut lähiaikoina tehdä kattavan sisustuskierroksen keskustaan, kun yleensä tulee tarpeen yllättäessä sahattua niissä muutamassa luottopaikassa, josta suunnilleen kaikki meidän sisustusasiat on vuosien saatossa ostettu (Moko, Artek, BoConcept, Zaza... Lähinnä Artek :D).

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.