5.6.2014

Pöytäsaaga, osa neljä

Tämä jo eeppisiin mittasuhteisiin kasvanut pöytäfarssi, jonka ytimessä on täydellinen kyvyttömyyteni löytää meille sopiva olohuoneen pöytä, on saanut taas jatko-osan.

Meillä on ollut tuon viime kesänä tehdyn pyörällisen pöydän kanssa kolmiosainen ongelma: yksivuotias käyttää sitä rollaattorinaan (kovaa vauhtia kaikkien sääriä päin), koiranpentu skeittaa sillä, ja sen päällä nukutaan.


Jatkuvaan kieltämiseen kyllästyy, joten ajattelimme siirtää pöydän hetkeksi syrjään. Koska "kesä" tarkoittaa kielessäni "käsihiomakonekelejä", ajattelin sitten askarrella itse tilalle uuden.

Pöytä maksoi alunperin kymmenen euroa ja näytti tältä.


Ilmeni, että kansi on viilutettua lastulevyä, eikä sitä voi todellakaan hioa. Tilasimme paikallisesta rautakaupasta tilalle massiivikoivuisen hieman alkuperäistä pienemmän levynkannen, joka maksoi noin 150 euroa. No, ei se mitään. Sisustusfilosofiani on se, että jos esine on hyödytön tai epämieluisa muokkaamattomana mutta sille on käyttöä paranneltuna, siihen satsaaminen kannattaa.


Jalkojen hiomiseen meni pari päivää (ja ehkä myös naapurisuhteet) ja uutta kantta piti odottaa noin viikko. Sitten kansi piti hioa ja kaikki valkovahata kahteen kertaan. Pöytä oli alunperin aika korkea, noin 55-senttinen, joten samalla sen jalkoja myös lyhennettiin viitisen senttiä. Etsiskelen vielä sopivampia kuusiokolopultteja, siksi kuvasta puuttuu yksi.


Kuva on vino ja pöytä näyttää siinä epätasaisen vaaleanpunaiselta, mutta oikeasti se on tosi hieno! Yritän vaan täällä parhaani mukaan selviytyä näissä ekstriimeissä kuvausolosuhteissa!
(Yksivuotias on alkanut pukeutua helminauhaan näin kotioloissakin. Ei kait siinä mittään.)

Pöytäfarssin aiemmat osat täällä ja täällä. Uutta jatko-osaa ei - korostan, ei - ole tarkoitus julkaista joka vuosi.

18 kommenttia:

 1. Ahhhaaa, päivän repeämiset noille kuville, missä haukku nukkuu edellisen sohvapöydän päällä ja toinen jossa se harrastaa vähän photobombaamista, aivan mahtavia kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Benir on pahin photobomber IKINÄ! Se on myös istumisbomber - iskee syliin yllättävänä hetkenä juuri kun luulen päässeeni istahtamaan alas ihan rauhassa.

   Poista
 2. MISSÄ OVAT KIITOKSET HUOPATASSUNSA UHRANNEILLE??? KYSYY ERÄS LÄHIMMÄINEN

  VastaaPoista
 3. Hahaa, näyttääpäs tutulta! :D Meillä kans kisut ja taapero tulevat linssiin kiinni kuvatessa tai vaihtoehtoisesti siirtävät kuvattavan kohteen jonnekkin muualle myttyrälle... Mikäs siinä, kummasti kehittyy kuvaajana kun tulee haasteita vastaan, jos ei muuta hyötyä ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on tästä tietty sekin hyöty, että mulla on Todella Tarkasti dokumentoituna sekä lapsen että koiranpennun vauva-ajan kasvonpiirteet, kun suurin osa kuvista koostuu lähinnä molempien naamoista!

   Poista
 4. Aikaisempi pöytänne oli siis turhan monikäyttöínen. Skeittaava hysky voisi olla maaimanmenestys, mutta ymmärrän hyvin, että pöydällä nukkuminen ärsyttää, kun kyynerpäätkin pöydällä ärsyttää. Jaa-a taaperokärryt toimii ehkä myös rullaattorina. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skeittaava husky tosiaan lakkasi naurattamasta aika äkkiä... Jos olisi edes vähän enemmän tilaa, niin ehkä sitten osattais arvostaa! Taaperokärryjä on kaksi, mutta taapero ei pidä niistä läheskään yhtä paljon kuin mahtavasti kaiken päälle vyöryvästä pöydästä.

   Poista
 5. *reps* No kyllähän tuo tuollaiselta husky-tasolta tietysti näyttää näin kun se hyvin demonstroidaan ;) Uusi pöytä on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en VOINUT kieltää sitä lojumasta tossa, en voinut! Niin somasti sopii siihen kerälle. Nukkui siis yöuniaan usein siinä :D

   Poista
 6. En kestä noita vikoja kuvia! :D ihan mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin toi kolmanneksi alin tiivistää kyllä Benirin persoonan ihan täydellisesti.

   Poista
 7. En kestä tuota pöydällänukkujaa! <3 Siis mistä se on keksinyt tuon nukkumapaikakseen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei tiedä :D Ekana iltanaan jo varovasti kiipesi pöydälle ja laittoi silmät kiinni. Pöytä oli ihan sohvan edessä ja sohvaa matalampi, joten Benir varmaan väärinkäsitti sen sohvan osaksi.

   Poista
 8. Ei saakeli, Benir, kun osaat olla suloinen :D Miten on hulivili ottanut vastaan uuden pöydän? TV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisenä iltana yritti kiivetä pöydän päälle. Oli liioitellun pettynyt, kun ei onnistunut :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.