9.1.2016

Pakkaspiste

Benir täyttää huomenna kaksi. Kuvittelin tämän kuluneen viikon alkuun saakka, että emme ehkä koskaan saa tietää sen pakkaspistettä, eli sitä, mikä on sille jo liian kylmää, koska täällä ei ole ollut muutamaan vuoteen todella kovia pakkasia ja ajattelin että niitä ei ehkä enää ikinä tulekaan. 

Tuli ne! Opimme niiden myötä kaksi asiaa: 

1) Koda on nyt 7-vuotiaana kylmäkestävämpi kuin viimeksi lämpötilan pudotessa alle -20C:n. Viimeksi kun täällä oli niin kylmää, Koda oli parivuotias ja nosteli tassujaan heti jos pakkanen kävi -15C:n tietämillä (Nido kesti pakkasta muuten melkein kolmeenkymppiin saakka, vaikka tykkäsi myös ottaa aurinkoa lasitetulla parvekkeella...). Nyt, vaikka täällä on liikuttu -25C:n ja -30C:n välillä, Koda ei ole ollut kylmästä sen kiinnostuneempi kuin muistakaan ääritilanteista. 

2) Benirin pakkaspiste on noin -24C. 


Sillä on ollut hirveä kiire sohvalle heti kun olemme tulleet lenkeiltä sisään. Toissa päivänä Benir nosteli lenkillä tassujaan niin, että aloin jo googlailla koirien talvikenkiä – mutta sitten ilma lauhtui. Tuli taivas täyteen pilviä ja rätin kokoisia lumihiutaleita, ja lämpötila nousi kymmenisen astetta.

Sohvalla on kyllä siitä huolimatta ollut jatkuvasti väkeä (esim. minä, mutta myös nämä muut).


4 kommenttia:

 1. Hah. Täällä vanhimmalla koiralla ei ole vielä tullut pakkasrajaa vastaan. -25 on vielä ihan ok, mutta sen kovemmilla pakkasilla herraa ei enää kiinnosta päivystää kopin katolla. Kopista tullaan nautinnollisesti venytellen ulos silloin kun on asiaa.

  7kk neiti vähän nostelee tassujaan ulkona samoilla pakkasilla.

  Mulla on myös kaksi pikkupentua (blogissa kuvia jos kiinnostaa käydä katsomassa ällöttäviä pentukuvia), jotka kestävät pakkasta aivan eri tavoin. Toinen pentu on pullukampi ja pitkäkarvaisempi, toinen tosi laiha ja vähäkarvainen. Ero pakkasenkestävyydessä on suuri. Tietty myös asenteessa on eroa: toinen vain möllöttää ja miettii "jaaha, tänään tällästä" ja toinen pitää kamalaa lehmäporsasulinaa silkasta vitutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EN MUISTA MITÄÄN MUUTA LUKEMAANI KUN PAKKO MENNÄ HETI KATSOMAAN VAUVAKUVIA OMG

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.