31.1.2016

Hankikato

Viime sunnuntaiaamuun mennessä lunta oli parissa päivässä tullut niin paljon, että tarvitsin ensimmäistä kertaa tänä vuonna (no, ehtihän sitä tässä jo kuluakin...) lastenhoitoapua, jotta pääsin koirien kanssa ulos. Kävimme kahlaamassa.


Siperianhuskythan ovat hankieläimiä. Ne jotenkin virittyvät siitä, kun lunta on niin paljon että se ulottuu mahaan saakka. Ne muuttuvat koiranpennuiksi (tai siis Koda muuttuu, Benir ei ole vielä siirtynyt koiranpentuudesta seuraavaan vaiheeseen) ja kylpevät ja tonkivat ja könyävät lumessa.


Tänään tuossa samassa kohdassa näytti tältä:


Benir ei voi käsittää! Tämä on sen ensimmäinen todella luminen talvi. Nyt se luulee, että vuodenaikoja on neljä ja että niistä paras kestää kolme viikkoa. Itse olen 80-luvun lapsi ja muistan sen, kun talvi kesti ikuisesti. Joo, varmasti pitäisi aina ajatella koirien ja lasten ja itseäni lapsenmielisempien parasta, mutta valitsen silti mieluummin tämän tiivisversion.

***

Meillä on tänään se kerran kuukaudessa toistuva erikoissunnuntai, jolloin kukaan ei ole töissä. Heräsimme tänään aamulla siihen, että parhaillaan intensiivisesti lukemaan opetteleva henkilö hiippaili lukunurkkaan lukemaan.


Myös siihen on ihan kiva herätä, että Benir hyppää sänkyyn ja riemuitsee olemassaolostani loikkimalla piruetteja päälläni, mutta kyllä tämä silti kuitenkin on kaikista paras herätys.

Muita hyvän herätyksen osatekijöitä: Jenny Wilson!

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä sunnuntailta! Meillä myös lauantai- ja sunnuntaiaamut ovat juhlaa Yodalle, kun koko kansa on kotona eikä kukaan herätä häntä (!) liian aikaisin. Arkisin 6.30 uloslähdöt ovat Yodallekin aika kova pala, niistä seuraa mulkoilua sohvannurkasta sen jälkeen kun olen itse asettunut aamukahvini ääreen lukemaan lehteä.

  P.s. Meille tulee ensi viikolla toinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä meidänkin siperianhenkilöt vihaavat eniten maailmassa sitä, jos isännällä on aikainen aamuvuoro ja herätys aamupissalle on esim. 05:30. Aivan paskaa on semmoinen! Olen huomannut, että niille luonteva aamu-ulkoiluhetki on n. klo 10:30-12:00.

   JA P.S. OMG IHANAA!!!! Olen niin onnellinen teidän kaikkien ja etenkin Yodan puolesta!

   Poista
 2. Ihana tuo viimeinen kuva! Hän on löytänyt hienon maailman, toivottavasti lukuinnostus säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vielä kun oikeasti oppisi lukemaan niin maailma olisi auki. Olin pienenä itse aina nenä kiinni kirjassa, kuljin kirjan kanssa kaikkialle ja sain lukea kirjahyllystä mitä vaan (tosin, mun vanhempien kirjahyllyssä ei ollutkaan ihan sellaista kamaa kuin mitä meidän hyllyssä on, terv. nimim. sotahistoriaharrastajat...). Jos saisin tämän saman tarttumaan edes yhteen lapseen, olisin tosi tyytyväinen!

   Poista
 3. Iloista laskiassunnuntaita!
  Nämä sinun koirasi ovat kyllä sielukkaita olentoja ja
  tämä pieni lukija saa kyneleet silmiin. Onnen hetkiä.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä vettä, suhmuraista taivasta ja liukasta. Onnen hetkiä silti <3

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.