13.10.2014

Pöytäsaaga, osa viisi

Olen yrittänyt piilotella tätä. Ja kyllä, kyllä – tiedän mitä viimeksi sanoin. Mutta puhutaan mieluummin tästä mahtavasta rahiasiasta.


Sohvan alkuperäinen rahi jouduttiin äkillisen ureatilanteen takia heittämään roskiin tänä kesänä, mikä yllättävällä, dramaattisella ja hyvin kriittisellä tavalla vähensi olohuoneen istumatilaa. Aloimme haaveilla valtavan kokoisesta sohvasta, jolle mahtuisi mukavasti vähintään neljä ihmistä ja ainakin kaksi koiraa... Oletteko muuten koskaan katselleet sen kokoisten sohvien hintoja? Löydettiin sattumalta yksi (1) tosi kiva. Sen hinta alkoi kahdeksikolla. Luku ei ollut kolminumeroinen. Se siitä sitten!


No, viime perjantaiaamuna olimme sitten kahdestaan Perobassa, taustalla soi Arctic Monkeysin Arabella ja keskellä liikettä seisoi tämä siperianhuskyn kokoinen sohvan sivuvaunu.


Oikeasti halusin sen siksi, että se on niin älyttömän hieno (ja koska sen päällinen on puuvillaa ja koska sen jalkoihin on sorvattu suuret ruuvikierteet, joilla jalat on kiinnitetty suoraan rahin runkoon), mutta kotona ilmeni että se on myös tosi käytännöllinen ratkaisu. Koda valitsee sen mieluummin kuin sohvan, joten sohvalla on yleensä Kodan verran enemmän tilaa. Lapset katsovat telkkaria mieluiten sillä istuen, joten sohvalla on usein myös lasten verran enemmän tilaa. Jes!


Ainoa ihan pikkiriikkinen ongelma on se, että Benir pelkää rahia. Se kiertää sen luimistellen kaukaa tai epäluuloisena haistelee verhoilun keinonahkanappeja, muttei erehdy rahin päälle.

Sekin on kyllä keksinyt rahille muuta käyttöä.


P.S.
Harkitsen nimeäväni pöytäaiheisen postaussarjan uudelleen "Päättymättömäksi pöytätarinaksi", tämä saagan osien juokseva numerointi alkaa olla jo vähän vaivaannuttavaa.

11 kommenttia:

 1. Voin vain kuvitella, mitä tarkoittaa äkillinen ureatilanne. Mutta mutta eiks Marcel Proustin 'Kadonnutta aikaa etsimässä' ole 7-osainen? Aika lähellä. Toi on kätevä - Koda päälle ja Benir (ainakin osittain) alle. Kahden kerroksen koiria.

  Eeppinen saaga jatkukoon.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ollut ensimmäinen äkillinen ureatilanne sen rahin historiassa! Koda pissasi sille pentuna myös. Istuimme just ystäväni kanssa sohvalla, kun Koda loikkasi rahille ja mua suoraan silmiin tuijottaen iloisena lorotteli keskelle rahia. Siitä sain jollain ihmeen kaupalla rahin vielä pelastettua, kuten siitäkin, kun Nido sairaana oksensi rahin päälle. Mutta tämä viimeinen ureakierros oli rahille liikaa. Yritimme pesemisen jälkeen laittaa sen tuulettumaan terassille muutamaksi päiväksi. Seurauksena koko terassi haisi pissalle...

   Poista
 2. Jo otsikko sai hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei naurata yhtään! Mutta kaikki edelliset pöydät tai muut pöydänkaltaiset asiat oon hankkinut meille jotenkin vähän pyytämättä ja yllättäen, tällä kerralla mies oli mukana ja kannusti mua päätöksenteossa, joten hän on kyllä osasyyllinen!

   Poista
  2. Olen antanut itselleni kertoa, jotta mies ei olisi ollut täydessä ymmärryksessä..

   Poista
 3. Benir myös näyttää siltä, että se pelkää ja inhoaa ko. rahia. Jännä että se kuitenkin uskaltaa nukkua pää rahin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta pää rahin alla on olohuoneen ainoa paikka, josta rahia ei näe :D Ehkä se tykkää loikoilla siellä sen takia!

   Ei mutta jos totta puhutaan, tuossa rahissa sitä arveluttaa siis nimenomaan nuo napit. En tiedä mikä niissä sitä vaivaa, mutta sen ymmärryskyky ei selvästikään riitä käsittämään niitä.

   Poista
  2. Toivottavasti se ei sitten jonain yön hiljaisena tuntina päätä irrottaa ja tuhota niitä inhottavia nappeja...

   Poista
  3. Pelkään ihan hulluna samaa :D

   Poista
 4. Viimeisestä kuvasta tuli muistikuva jostain ammoisesta postauksesta Kodan ja Nidon pesemistuokiosta kylppärissä; toinen heistä tunki päänsä (itsensä?) kaapin alle, oli kait piilossa inhaa toimitusta tai jotain. Benir näyttää omaksuneen saman tavan piiloutua ei-niin-hyvin, vai onko tuo jokin turvallisuusjuttu huskyille?

  Koda on ihan kukkulan kuninkaana rahillaan! <3

  Rahi on kaunis, diggaan myös kovasti kuinka sorvatut jalat keskustelevat (huom: sisustustermi, luulen) seinähyllyn muotojen kanssa.

  Pauliinalotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se taisi olla Nido! Nido harrasti aina tuota pään piiloon laittamista. Benirillä on muutenkin tosi paljon samoja tapoja kuin sillä oli, se on vähän kuumottavaa välillä...

   Mä tykkäsin rahista heti just samasta syystä! Toi hyllyhän on Perobasta myös, kysyin myyjältäkin että onko tämä rahi joku niiden salajuoni, jolla yrittävät saada mahdollisimman paljon tavaraa myytyä niille heikoille sieluille jotka ovat jo ostaneet sen hyllyn. Hän ei myöntänyt eikä kieltänyt, mutta rahi ei kuulemma ole edes samalta valmistajalta, mikä on aika jännä.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.