14.8.2014

Typerä elukka

Ihminen on maailmankaikkeuden typerin eläin. Joo, osaa käyttää ja valmistaakin työkaluja, mutta on todella huono spontaanisti oppimaan uudelleen

Spontaanilla uudelleenoppimisella tarkoitan tietysti sitä, että siinä missä muut eläimet osaavat yleensä itse luopua itselleen haitallisista tavoistaan, ihminen ei todellakaan osaa. Ihmistä täytyy jonkun ulkopuolisen opettaa. Ja kaikista haitallisimpien tapojen jättämiseen tarvitaan aina ammattiapua. 

Yksi itselleni haitallinen tapa on se, etten vieläkään pidä tassujen pyyhkimisestä, mutta pidän edelleen valkoisista matoista.


Ja Koda yrittää sitkeästi edelleen opettaa, ettei kannattaisi.

Ja heti kun laumanjohtajan epäinhimillinen työputki päättyy, aion katsoa hänen kanssaan Dead Poets Societyn, Jumanjin, Hookin ja Mrs. Doubtfiren ja yrittää opettaa itseni ajattelemaan, ettei lapsuuteni ole jälkeenpäin tuhottavissa, vaan jotakin sinetöityä ja loppunutta, jota maailma ei voi minulta enää viedä.

13 kommenttia:

 1. Taas osu ja uppos, ei ole eka kerta sun tekstien kohdalla ;) Ihan samojen asioiden äärellä itsekin tässä ollut.
  Ai niin, mulla on juttu jota varmasti arvostat ;) Meidän husky-seropi lähti tuonpuoleiseen 2 kk sitten (jossain kohta olen tänne jotain aiheesta kommentoinutkin) ja suru on luonnollisesti valtava. Vanha ukko lähti onnellisen oloisena ja viimeisenä päivänään pääsi lempipaikkaansa uimaan. Tasan kuukausi lähdön jälkeen kävelin illalla samaiselle rannalle fiilistelemään ja ajattelin ääneen (tiesin että olen siellä yksin joten uskalsin höpistä ääneen :D)että olisipa kiva saada joku merkki jos täällä nyt läsnä olet. Samassa huomasin edessäni polulla samanlaisen tupsun kuin hänen turkistaan aina lähti. Nostin sen käteeni ja naurahdin, että ei riitä merkiksi, tää voi olla kenen tahansa koiran turkista! Jatkoin kävelyä ihan hetken ja siinä se törötti keskellä polkua: Hänen pallonsa. Ja kyllä, tiedän varmasti että se oli hänen <3 Aika hauska sattuma ;) -Helba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitkä kylmät väreet tästä Helban kommentista!

   Ja Kris, hyvä suunnitelma.

   Poista
  2. Huh, kylmät väreet iski samaisesta syystä myös tän näytön toisella puolella.

   Ja tassukuvio valkoisella matolla nauratti. Meillä on ihan tismalleen samanlaisia "valkoisia" mattoja, joskaan ei noin komeilla kuvioilla varustettuna, sillä ne kuviot jätetään naapureiden riemuksi jo käytävään. Kaikkea muuta epämääräistä niistä matoista löytyy kyllä viimeistään tunti sen jälkeen, ku ne on pesun jälkeen lattialle aseteltu. Jotenkin jännästi ne on just niitä kaikkein kivoimpia mattoja, joiden päällä se eräs karvainen tyyppi tykkää makoilla. :>

   Poista
  3. Voi Helba <3 Tuollainen kokemus vie varmasti paljon surua mennessään ja tuo valoa tilalle.
   Mä olen edennyt ikävöimisessäni jostain syystä uudelleen voimakkaaseen in denial -vaiheeseen, jonka saan pidettyä aisoissa vain päivisin.

   Heidi, siis mullahan on ainoastaan loistavia suunnitelmia!

   Bemary, kukaan ei usko tätä, mutta mä kyllä tiedän että Koda tekee ton ihan tahallaan. Se HALUAA pyyhkiä tassunsa aina joko valkoisiin sohvatyynyihin tai tuohon mattoon. Meillä oli eilen illalla sänky pedattuna sohvalle, ja kun mies tuli koirien kanssa yöpissalenkiltä, Koda juoksi riemuissaan suoraan sohvan luo. Kielsin sitä ja sanoin miehelle, että "kato nyt, se luuli jo pääsevänsä pyyhkimään itsensä mun peittoon, ja nyt kun se ei päässyt niin se menee kohta riehumaan keittiön maton kanssa." Koda tuijotti mua hetken epäuskoisena silmiin, kääntyi sitten hitaasti vilkaisemaan keittiön mattoa ja ryntäsi sinne. Myttäsi koko maton henkilökohtaiseksi nenäliinakseen, johon puhisten pyyhki tassunsa.

   Poista
 2. Pentu on saapunut, ja päivä on jo pitkällä. Haukotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja menestystä ja jaksamista ja piiiitkiä hermoja! Mua auttoi Benirin kanssa sen saman ajatteleminen kuin pienten vauvojenkin kanssa, että tämä on ohimenevä vaihe, tämäkin on ohimenevä vaihe…

   Poista
  2. Ohimenevä vaihe niinkun esimerkiksi lattialle kuseskelun ja ruuan närkkimisen suhteen? Hallitsemattoman koheltamisen? Päinjuoksun? Kaivuutuotteiden lennättämisen epätoivottuun suuntaan? Niin ja sitten tämä 8-viikkoinen ihmelapsi näytti kykynsä koira-aidassa kiipeilemisessä. Aika vaikuttavaa.

   Mrääääh. Antakaa mun nukkua.

   Poista
  3. Sitä pissaa lattioille ja all over the place tuli kyllä Beniristäkin NIIN paljon enemmän kuin muistin tulevan... Ja no, sulla ei tätä ongelmaa (vielä ;) ) ole, mutta mulle tuli jostain syystä myös yllätyksenä, että huskypennut on keskenään tosi erilaisia :D Nido oli supervaikea, ja luulin että loput on vaan samanlaisia kuin Koda (joka oli fiksu ja helppo ja ihana ja rauhallinen ja tuumivainen), mutta sitten onkin myös… no, ainakin Benirin tyyppi. Se on jotenkin lapsekkaampi ja pöljempi kuin Nido ja Koda pentuina, mutta toisaalta myös tosi paljon enemmän kiinnostunut meidän ihmisten mielipiteestä.

   Poista
  4. Hmmn aha. Mulla ei kyllä ole hajuakaan onko tuo kiinnostunut ja jos niin mistä. Se on mun ensimmäinen koira, hei vaan. Mikä on supervaikea? Haluunko edes tietää..

   Poista
  5. Se hyökkäsi aggressiivisesti mun kimppuun aina kun jäin sen kanssa asuntoon kaksin.

   Koskaan ei selvinnyt, miksi se teki niin, ja sen kanssa sai repiä itsestään irti kaikki koirakuiskaajan ja tottelevaisuuskouluttajan rippeetkin. Sille jäi silti epäluulo vieraita ihmisiä kohtaan. Ja mulle aggressio sen kasvattajaa kohtaan...

   Poista
  6. Okei, mielenkiintoista.. Ilmeisesti pari pissaa päivässä lattialla on ihan siedettävää. Syöminen mua vähän huolettaa, mutta kai se nälkä joskus voittaa?

   Poista
  7. Ai vauva ei jännitykseltään syö? :D Voi raukka! Eiköhän se nälkä voita. Lyön vetoa, että huomaisit kyllä jotain olevan vialla, jos jotain on vialla :) Koiranpennuissa ja lapsissa ei ole mun mielestä muuta eroa kuin häntä.

   Poista
  8. Tuo leikkii, juoksee, koheltaa, nuuskii, kaivaa ja kiipeää, sekä syö luunsa ja hammasharjansa. Ruokakupilla se närkkii, mutta syö aina vähän. Oon panikoinut sitä nyt joka päivä :P Mutta kun mähaluunettäseviihtyy byääääh!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.