31.8.2014

Omija ja hotellivieraat

En mielelläni jättäisi ihmis- tai koiralapsiani kenenkään hoitoon. Siis edes puolisoni hoitoon. Vaikka lapset ovat hänenkin lapsiaan (ja koirat hänenkin koiriaan). Olen omija.

Tämän on osaltaan aiheuttanut tunnusomaisimmat luonteenpiirteeni: taipumukseni sekä vastuuntuntoon että vahvaan kiintymykseen. Mutta tilanteen muodostumisessa varmasti keskeisin tekijä on ollut Nido.

Nidoa ei voinut jättää koskaan kellekään hoitoon. Tai siis saattoi tietysti jättää, ja joskus jätimmekin, mutta paria poikkeusta lukuunottamatta aina kävi jotakin. Nido on karannut kaikilta muilta ihmisiltä paitsi laumanjohtajan isoveljeltä. Halutessaan se osasi avata ulko-ovia ja keplotella itsensä irti mistä tahansa remmeistä, valjaista ja pannoista. Meidän kanssaan ulkoillessaan se ei yleensä halunnut, mutta kaikkien muiden kanssa se yritti ja yleensä onnistuikin karkaamaan.

Nido oli sellainen pennusta lähtien viimeiseen aamuunsa saakka. Ja sitten sitä ei yhtäkkiä ollut enää.

Jonkin ajan kuluttua tajusimme, että HITTO! Mehän voidaan nyt lähteä ihan mihin vaan! Kun Benir tuli, tilanne tietysti muuttui taas: pientä, ei-sisäsiistiä pentua ei halua järkyttää vieraiden hoitoon jättämisellä, jos se ei muutenkaan ole usein tapana.

Olimme kuitenkin maksaneet jazz-reissun Poriin silloin kun Nido vielä oli. Suunnitelmana oli ollut, että laumanjohtajan äiti on sairaan Nidon kanssa kotona ja Koda menee testaamaan koirahotellia (ja lapset ovat vanhempieni kanssa mökillä). Kun Benir tuli, suunnitelmaa muutettiin niin että Benir jäi kotiin Nidon sijasta.

Ja Koda vietiin siihen hotelliin.

Kotimatkalla Porista tiesin kysymättäkin, että lapsilla on mennyt hyvin ja että pennulla on mennyt hyvin, mutta Kodan hakemista jännitin. Jos Kodan hotellikokemus olisi hyvä, se avaisi mahdollisuudet saada koirien kanssa sellaista väliaikaista hoitoapua, jota meillä ei ole koskaan ennen ollut.

Hotelli oli asiakaskunnan huomioiden todella siisti. Työntekijät olivat ihania. Lemmikkien hoito-olosuhteet ja käytännöt oli suunniteltu hyvin ja työntekijöillä oli homma halussa. Kun Koda päästettiin kopistaan ulos, se oli aluksi vauhkona, juoksi pysähtymättä suoraan ohitseni. Loikkasi poikkeuksellisen ketterästi takakonttiin ja ulvoi kotimatkalla. Kotona ravasi hetken paikasta toiseen ennen kuin rauhottui.

Mutta se rauhottui nopeasti. Ja se siitä.

Varasimme saman tien molemmille koirille samasta hotellista oman perhehuoneen ystäviemme häiden ajaksi. Häät olivat eilen. Koirat vietiin hotelliin lauantaiaamuna ja haettiin tänään sunnuntaina aamupäivästä. Kahden koiran hotellireissu maksoi 65 euroa. En miettinyt häissä kertaakaan, onko koirilla kaikki hyvin.

Koirat eivät olleet kuulemma mölisseet, ulvoneet, kiljuneet tai muutenkaan häiriköineet huoneessaan yhtään. Niiden tullessa kotiin lapset olivat lounaalla. Koirat ryntäsivät siivoamaan yksivuotiaan lounaspisteen ympäristön ja sitten äkkiä nukkumaan. Sen jälkeen ne ovat olleet näin:


Siispä Suden hetki suosittelee Lemmikkihotelli Tassu & Tassua! Siellä hoidetaan kissoja ja jyrsijöitäkin ja saman perheen elukoista saa ryhmäalennuksen. Hotelli sijaitsee Helsingin Oulunkylässä entisessä päiväkodissa ja lisämaksusta koirat pääsevät esimerkiksi metsälenkille, pesulle, hierojalle, kampaajalle tai hoitajien kyydissä kotiin.

12 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia uutisia! Itse olen karsastanut noita hotelleja ja vieläkin mietin, että korkeintaan yhdeksi yöksi. Tuo paikka on lähellä ja olen joskus jo alustavaa tutustumista tehnyt ja nyt kun kuulen suosituksia näin luotettavasta lähteestä, kera tiedon perhehuoneesta, alan olla myyty ajatukselle! Ei muuten tuo hintakaan lopulta päätä pakota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosia sitten (muistaakseni ennen Kodaa, eli jotain 2008…) mies ajautui juttelemaan koirapuistossa toisen koiranomistajan kanssa. Kyseinen henkilö oli maininnut joskus saattaneensa ystäväperheensä koiran valtameren yli laivalla, jottei koiran tarvitsisi matkustaa lentokoneen ruumassa. Myöhemmin, kun he olivat keskustelleet ammateistaan, hän oli kertonut pitävänsä koirahotellia. Hotellin nimi jäi silloin miehen mieleen ja tuo tarina mun mieleen. Ajattelin että sellainen ihminen pitää ihan varmasti just sellaista koirahoitolaa, johon mäkin voisin viedä koirani hoitoon.

   Joten näillä perusteilla hotelli on siis meidän käyttöön alunperin valittu :D Ajateltiin, että vaikka kyseinen henkilö ei enää olisikaan hotellin toiminnassa mukana, siellä työskentelevät ihmiset ovat ihan varmasti samanhenkisiä. Ja todella ovatkin.

   Hinta ei munkaan mielestä ole paha! Ja toisaalta on korvaamatonta, että voi viedä itselleen tärkeät henkilöt – lapset tai eläimet – luotettavaan hoitopaikkaan. Ei me tietenkään maksettaisi koirahotellista mitään ihan tähtitieteellisiä summia, mutta hinnoittelu kertoo joka tapauksessa paljon myös hotellista sinänsä. Jos yksi yö maksaisi 5€, olisin yhtä epäileväinen kuin silloin jos se olisi 250€.

   Poista
 2. Olipa kiva stoori! Ja näin eläintenhoitajanakin aina arvostaa sitä, että kuulee luottavaisia juttuja omistajalta. :) (Viitaten tuohon, ettet huolehtinut kertaakaan, onko koirilla kaikki hyvin.)

  Jos olisin yhtään taitavampi photaroija, niin leikkaisin Kodan tuosta kuvasta ja asettelisin sen pystysuoraan johonkin näyttämökuvaan, missä on balleriinoja, rivitanssijoita tai modernin tanssin harrastajia. Sulautuisi loistavasti mukaan. (Oon jo huolestuttavan pitkään nauranut tälle mielikuvalle..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä lemmikkihoitoloita on mun mielestä vielä tärkeämpää mainostaa kuin hyviä päiväkoteja, koska siinä missä lapselta voi kysyä fiiliksiä hoitopaikasta, koiralta ei voi, joten tilanteen arvioiminen on omistajan analysointikyvyn varassa. Ja joskus se voi olla tosi vaikeaa.

   Hahahah, kuolen! Kodasta on NIIN PALJON potentiaalisia balleriinakuvia, että niistä saisi koottua Joutsenlammen!

   Poista
  2. Kun olin pieni, sanoin aina, että niillä meidän alakorvilla (dreeveri ja beagle) on ns balettijalat. Takajalat näyttivät ihan balettitanssijan jaloilta tietyssä asennossa, hyvin ojennettuna. OP

   Poista
  3. Hyvät lemmikkihoitolat ovat äärimmäisen tärkeä asia mainostaa, kiitos tästä vinkistä! Laitan sen saman tien korvan taakse. Marsupojillani on toki ollut jo pari vuotta eräs hoitaja, mutta välillä hänen kesälomansa osuvat samaan kohtaan suunnitellun reissuni kanssa, enkä ole vielä löytänyt luotettavaa korvaavaa tahoa. Joten kiitos vielä kerran! :) TV

   P.S. Ilmeisesti pojat ovat olleet tyytyväisiä hoidossa, kuin reporankoina röhnöttävät :D Noista asennoista ei saa ahdistuneita, ei sitten niin mitenkäänpäin.

   Poista
  4. OP, mä en pysty keskittymään mihinkään tekstiin, joka mainitaan termin "alakorvat" jälkeen. Alakorvat ♥

   TV, kaikkien eläimien kasvattajat voisivat pennun eteenpäin antaessaan antaa myös suosituksensa sopivasta hoitolasta! Me ei ilmeisesti olla ainoita tän asian kanssa painiskelleita. Lauantaisissa häissä tosi moni koiranomistaja oli yllättynyt kuullessaan, että koirahotelleja ylipäätään on olemassa :D

   Tyytyväisiltä vaikuttivat, joo! Seuraavalla kerralla haluan kyllä itse mukaan hakemaan koiria, haluan nähdä miten Benir käyttäytyy siellä hoitolassa.

   Poista
  5. Päätin avautua tuosta termistä, koska edesmennyt isäni kertoi juttua siitä, kun pohdin noita pystykorva-alakorva termejä rapiat pari vuosikymmentä kaikille, jotka jaksoivat kuunnella....eli maineeni on jo mennyt. OP

   Poista
  6. Alakorvat on aivan ylivoimaisesti paras koiran ulkonäköä kuvaava termi jonka olen ikinä kuullut ja toivon että sitä käytetään joskus rotumääritelmissä!

   Poista
 3. KOIRATHAN KOURISTELEVAT SIINÄ TUSKISSAAN!!!!1111 EIKÖ KUKAAN AJATTELE LAPSIA??!!11

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PYÖRTYNEITÄ NE ON!!! HOIDONPUUTTEESEEN TUUPERTUIVAT!!!11

   Poista
 4. Hyvä tuttu vie oman parsoninsa tänne: https://www.facebook.com/pages/All-Fur-Dogz/135356564580 hoitoon päivisin kun on töissä. Olen niiiin kade! Asun niin kaukana maalla, ettei ole mahdollisuutta kuljettaa koiria näihin ihaniin "koirapäiväkerhoihin." Jenkeissä asuessani tulikin käytettyä koira-hoitoloita enemmänkin, kun ne siellä ovat niin yleisiä. Ja kun on tarjontaa, pysyy myös hinnat edullisena; vrt. $8/päivä/koira. Kaksi koiraa tai enemmän, saa alennusta ja hinta on $5/koira/pvä. Omat sapuskat vain koirille mukaan. Pitäis varmaan vaihtaa alaa...?

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.