15.7.2014

Korri

Olen aina halunnut kissan. Minä ja kissat kuulumme yhteen. Ne kiehtovat, pelottavat ja ihmetyttävät minua, enkä ymmärrä niistä mitään, ja olen niille niin allerginen että aivastan jo kissakodin eteisessä.

Mutta jotenkin ihminen ja hänelle parhaiten sopivat eläimet aina kuitenkin löytävät toisensa.

Tämän kissarakkauteni takia on hirveän hyvä, ettei meillä ole esimerkiksi koiria, vaan näitä korreja (= koiramirri), jotka naukuvat, mouruavat, möyhivät tyynyjä, venyttelevät selät pyöreinä ja heiluttavat häntiään kuin lumottuja käärmeitä (ja rakastavat hiiriä ja kalaa).


Tässä on niistä toinen. Se on lasta syöttäessäni kääriytynyt kerälle jalkojeni ympärille.

Sohvalla se loikoilee mieluiten olkapäälläni.


 Se haluaisi myös kääriytyä rintani päälle kun nukun, mutta sen olen joutunut kieltämään.

19 kommenttia:

 1. Kuulostaa meidän malamuutilta. Sekin tunki rintakehälle nukkumaan, kun vielä nukuttiin alakerrassa ja se pääsi sänkyyn. Oli aina mukava herätys, kun 30 kiloa karvaista pyllyä asetti itsensä rinnan päälle, kun halipula iski keskellä yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VOI MITEN KIVA, malamuutti kun on niin tosi pieni ja siro korrirotu <3

   Poista
 2. Korreja....hyvä, että kerroit, ollaan menaan ihmetelty tuota meidän Niiloa, kun ihan selvästi kehrää, kun häntä silittää...juu korri on hänkin..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Niilo näillä tiedoilla ihan selkeältä korrilta kuulostaa.

   Poista
 3. Meniskö myös Miska korreihin, se kun harrastaa kiipeilya, levitointia (esimerkiksi eteisesta keittiön pöydalle ja takaisin) ja lisaksi sille iskee rinnan paalle tunkemiseen usuttava halipula saannöllisin valiajoin?
  Lisäksi sir Miska on ehka maailman taitavin sopulinmetsastaja! Myös myyrat ja hiiret kay.
  Kerran olen löytanyt herraelaimen myös kiipeamasta puuhun oravan perassa.

  Tosin voi olla, etta Miska on myös kopina. Koiran ja apinan risteytys. Mita olet mielta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli näin spontaanisti mieleen, että Miska kuulostaa ihan Yodalta. Yodahan on ikäänsä nähden tosi ketterä, siis apinahtava. Oletko harkinnut mahdollisuutta?

   Kehottaisin tarkkailemaan, esiintyykö poikkeuksellista korvien sisäkarvaisuutta sekä alttiutta pahoja voimia vastaan taistelemiseen.

   Poista
 4. Tuossa ylimmässä kuvassa näkyy myös yläleuan purenta aika hyvin. Itse en ehkä liikuttaisi varomattomasti jalkojani tuossa tilanteessa, etenkin, jos Korri sattuisi olemaan vähän vieraampi. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasarjaan kuuluu myös n. 5 kuvaa, joissa varpaita pureskellaan ahnaasti...

   Poista
 5. Apua, onkohan siperiansaksalainenkin korri. Se kun loikoaa esim. sylissä paijattavana muuten täysin rentona ja korvat lörpällään aivan unen rajamailla, mutta kurkusta nousee murina. Lopetan paijaamisen siinä pelossa, ettei se pidäkään toimenpiteestä, mutta herra pakottaa jatkamaan ja murina jatkuu. Ehkä se siis kehrää?

  Toisaalta sen on aina rannalle päästessään pakko jatkaa urheiden esi-isiemme työtä ja kaivaa metrikaupalla juoksuhautaa. Tämä ominaisuus on saanut epäilemään herran olleen menneessä elämässä myyrä tai kenties kaivinkone... TV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kehrää. Oletko kokeillut, tykkäisikö leikkiä lankakerien kanssa?

   Meidän koirat ei osaa kaivaa :D Nido osasi pentuna, mutta unohti taitonsa. Koda ei osaa ollenkaan, se menee joskus tamppaamaan valmiiksi kaivettujen kuoppien pohjaa, muttei saa kuopasta syvempää. Benir kuopii pehmeää hiekkaa, mutta minusta siinä on tavoitteena lähinnä hiekan heitteleminen eikä kuopan aikaansaaminen.

   Poista
  2. Miten... :D sitä voisi erehdyksissään kuvitella, että kaivaminen on jo perimässä. Tuo yksi hioi viime kesänä kaivuuvimmansa huippuun ja ovelasti yritti päästä valmistumassa olevaan rosvopaistiin käsiksi. Onneksi harhauttaminen oli helppoa: potkaisi vain jostain suunnasta juoksuhaudan seinän alas, niin myyr... kaivi... nurmipor... koira lähti loukkaantuneesti kiljuen siihen suuntaan. Taas säästyi paisti! TV

   Poista
 6. Kehräävätkö gepardit? Jos kehräävät, on Tuisku kopardi - sekin nimittäin kehrää, vääntyilee kummallisille mutkille ja juoksee tuulennopeasti, mutta ei ole halinkipeä kesykorri. Tuisku saattaa kyllä olla myös kontilooppi, eli koiran ja antiloopin sekoitus, päätellen niistä hypyistä, joita se tekee vapaana juostessaan.

  Teidän korri on kyllä äärettömän suloinen, voisin ottaa tuollaisen halittavan itselleni. Rinnan päällä kerällä nukkuminen ei kyllä kuulosta kovin miellyttävältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun ajattelen asiaa tarkemmin, niin Koda on ehkä korvikuono. Se juoksee kyllä kovaa sitten kun on saanut massansa liikkeelle, mutta olennaista on se, että silloin ei missään tapauksessa kannata olla sen edessä.

   Poista
  2. Ei jessus mää nauran tälle!! =) (ja ihan noille kaikille muillekin eläinyhdistelmille...)

   Poista
  3. Koda saattaa olla myös kolpikonna. Se on jotenkin sen oloinen, että saattaisi ehkä elää 150 vuotta, kuten lajitoverinsa Galapagosilla.

   Poista
 7. Huh hellettä!
  Täällä paahtaa ja nämä "korrit" rakastavat
  myös lämpöä kuten kissatkin. Joskus
  pelkään lämpöhalvausta.
  Ja se vapaudenrakkaus...minua ei NYT komennella...
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Benirillä on menossa sellainen vaihe, jossa se ei ymmärrä ollenkaan, miksi sitä kielletään. Se ei protestoi aggressiivisesti vastaan, mutta on tosi ymmällään ja epäuskoinen.

   Täälläkin paahtaa! Kävimme tänään lenkin jälkeen asioilla ja kun tulimme takaisin, lenkinjälkeisessä läkähtyneisyydessä koirat olivat läähättäneet eteiseen sellaisen lätäkön, että luulimme sitä ensin pennunpissaksi.

   Poista
 8. Olen aina sanonut että huskyt ovat koiramaailman kissoja... yhtä itsepäisiä ja saavat aina itsensä jonkinmoiseen pulaan..:) rakastan molempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja saavat itsensä myös tosi tiukalle kerälle :D Niin mäkin <3 (Siis sekä rakastan molempia että saan itseni kerälle)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.