17.6.2014

Hatut, lohikäärmeet, tutkimusmatkat ja muut

Olen tässä suunnitellut aloittavani erikoisten ammattipäähineiden keräilemisen (on jo 1-3kpl riippuen siitä, lasketaanko aviopuolisoiden omaisuus tältä osin yhteiseksi), harhaillut kulkutautisairaalan huoneissa, itkenyt tosi paljon lohikäärmeensä kiinni kytkeneen äidin puolesta ja yrittänyt repiä koiranpennulta kulmahammasta.

On kiehtovaa, kun perheessä on kaksi hampaita valmistavaa henkilöä, jotka edustavat keskenään eri eläinlajeja. On kiinnostavaa seurata, kuinka erilaisilla asenteilla he lähestyvät ongelmaa; toinen kokee jomottavat ikenet ensisijaisesti minun syykseni, kun toisen ongelmanratkaisutaktiikan keskiössä on kaiken puisen pureskeleminen silleen ohimennen

He kuitenkin tuntevat voimakasta veljeyttä tämän yhteisen ongelmansa äärellä ja ovat alkaneet siksi kahteen pekkaan harrastaa esimerkiksi sanomalehtiä.


Ihan vaan siis yleisesti, esimerkiksi lehtien päällä lojuen. En tiedä, miten tuo teesihti (tai helmet) liittyy toimitukseen, mutta eipä asia minulle kuulukaan.


Koiranpennun varhaiset päihtymyskokeilut: sanomalehtimuste.

Yksivuotiaasta ja Beniristä on siis kertynyt aika paljon yhteiskuvia, mutta olen solidaarisuuden nimissä yrittänyt muistaa ottaa niitä myös koiranpennusta ja vanhemmasta lapsesta. 

Aika vaihtelevalla menestyksellä.
Katsoimme taannoin Tutkimusmatkan maailman ääriin, se on Areenassa vielä pari viikkoa. Olen sen jälkeen ajatellut (usein), että jos dokumentissa haastatellut miehet perustaisivat uskonnon, liittyisin heti. Ja ehdottaisin jotain erikoista hattua lahkolaisten tunnusmerkiksi. Siinä olisi ehkä hapsuja. 

12 kommenttia:

 1. Ihanaa vertaistukea pentukoiran omistajalle, joka yrittää epätoivoisesti tehdä kodista asuttavan näköistä paikkaa... Viime syksynä kävin pihistämässä mökiltä vanhat, paikallisen puusepän tekemät 40-luvun puutuolit, jotka ovat lapsuudesta tärkeitä ja kunnostin ne viimeisen päälle. Ne ilmeisesti edelleen kaipaavat jotain pientä fiksausta 8 kk:n ikäisen koiran mielestä, kun niihin ilmestyy aina vaivihkaa hampaiden jälkiä ja jalkoja yritetään aina omatoimisesti myös lyhentää tämän samaisen riiviön toimesta. Ehkä silloin ylettää paremmin ruokapöydälle jos tuolitkin on matalemmalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Ostettiin meidän nykyiset ruokapöydäntuolit alun alkaenkin väliaikaisiksi, ja noin viimeisen vuoden ajan olen tosi aktiivisesti haaveillut niiden vaiheittaisesta korvaamisesta Niillä Lopullisilla Tuoleilla (joita pystyisi hinnan takia ostamaan ehkä kaksi vuodessa, jos olisi säästeliäs, mitä en ole). No, sitten tuli Benir. Aika lailla ensi töikseen se kokeili terävillä vauvanhampaillaan kolmea tuolia. Kiitän universumia joka päivä siitä, etten ollut ehtinyt hankkia yhtään uutta.

   Poista
 2. Postauksen ensimmäinen kappale oli niin absurdi ja postmoderni, että se vaatii lisäselitystä. Lohikäärmeitä, kulkutautisairaaloita ja ammattipäähineitä.

  Teillä on hieno neiti helmet kaulassa. Toivottavasti ovat aidot. Itse harrastan vanhojen, 1700-luvulta olevien kirjojen nuuhkimista, en tosin päihtymistarkoituksessa.

  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohikäärmeet on Game of Thronesista! Maanantain jaksossa lohikäärmeiden äiti(ihminen) joutui niiden ei-toivotun käytöksen takia kahlitsemaan ne luolaan, mikä jostain syystä avasi kyynelkanavani ihan kunnolla. Tiistaina sain tutulta lahjaksi päähineen, joita ei monella ole. Intoilen siitä tosi paljon, sijoitin kirjahyllyn päälle. Kulkutautisairaala on vanha rakennus, jota olen käynyt ihastelemassa.

   Helmet ovat peräisin mun lapsuuden leikeistä! Ja nyt jo roskiksessa, joku oli nakertanut niistä päällysteen irti...

   Poista
 3. Meidän vauva saattaa olla teidän Benirille sukua. Hampaita tulee kuin sieniä sateella ja kutisevia ikeniä hangataan kaikkeen mahdolliseen, joidoista pöytään, mutta etenkin sanomalehdet näyttävät maistuvan. Neuvola ei ehkä laske sitä kiinteiden aloittamiseksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mennyt myös jalkalistoja... Nyt sillä ei onneksi ole jäljellä maitohampaista kuin yksi ylimääräinen kulmahammas. Maitohampaat on niin älyttömän teräviä, että ne tuhoavat herkästi. Lapsen tuoreet maitohampaat on ihan samanlaisia! Ja kuten Benir, hänkään ei vielä täysin ymmärrä, ettei ihmislihaa saa haukata kenenkään käsivarresta.

   Poista
 4. Ihanat kuvat...ja mitä ihanat pullukat jalat yksivuotiaalla♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Yksivuotiaasta tulee kuulemma viitisentoista senttiä mua pidempi, joten hän on ilmeisesti kerännyt ravintoa talteen pituuskasvua varten. Ei ole paljoa kolmevuotiasta siskoaan lyhyempi.

   Poista
 5. Joko olet nähnyt "Kuinka kesytät lohikäärmeen" https://www.youtube.com/watch?v=88x08ePynt0 ? Jatko-osa teattereissa: https://www.youtube.com/watch?v=Ve7p5CqTTIM Pellavapäille laumassasi ehkä vielä liian pelottavaa katseltavaa. Itse nähnyt ensimmäisen elokuvan noin puolen tusinan verran. Suosittelen siis lohikäärmefaneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, pakko nähdä! Lohikäärme on mun toteemitarueläin. Mä olen kiinalaisessa horoskoopissakin se!

   Poista
 6. Oh, oh, oh, taidan tietää mihin viittaat lohikärmeksillä! Se oli kyllä vaikuttava hetki. Kulkutautisairaalaa joudut hieman avaamaan...

  Hellyyttävä pari, nuo pienet. TV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oli sullekin? Joo, vapaan eläimen kahlitseminen ottaa mulla aina aika koville, vihaan sitäkin, jos koirat täytyy vapauden jälkeen kytkeä pantoihin sen sijaan, että saisivat juosta suoraan sisätiloihin.

   Tykkään hirveästi vanhoista rakennuksista, etenkin sellaisista, jotka eivät ole aina olleet asuinkäytössä. Olen käynyt katsomassa yhtä sellaista (taas).

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.