30.6.2014

Ei oo niin justiinsa

Kasvatusperiaatteet ovat usein teoreettisella tasolla vähän erilaisia kuin toteutuessaan. Etenkin silloin, kun kasvatettavia on enemmän kuin yksi.

Ihmiskasvatettavien kanssa olen kyllä tiukka. Siis en julma, mutta pidän kiinni käytännöistä ja olen tarkka ja ennakoiva.


No… näiden muiden kasvatettavien kanssa olen sitten kyllä lepsumpi. Tai siis lepsu. Ehkä lepsuin. Pidän kiinni jutuista, jotka ovat ehdottomia, mutta teen myönnytyksiä ja rikon sääntöjä itse.

Ja annan neuvotteluvaraa.

Yksi sääntö, jonka yksityiskohtia on muutettu koirien oma-alotteisen soveltamisen tuloksena, on leikkisääntö:

Sisällä ei saa painia.


Siperianhuskyt ovat lisänneet sääntöön alaviitteen:

Paitsi jos painii paikoillaan nousematta seisomaan.
No okei.

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oikeasti tyttö itkee siinä (Benir suukottaa lohduttaakseen) :D

   Poista
  2. Apua mun pitää kans saada Lohduttaja-Benir elämän ikävien hetkien varalta! :') Paljon hyödyllisempi kuin joku Lassie!

   Poista
 2. Alempien kuvien ilmiö tunnetaan myös nimellä "siperianväkkärä" ja sitä on harvinaisen viihdyttävä seurata. TV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo! Haluaisin että meillä olisi ihan pikkiriikkisen enemmän tilaa, jottei siperianväkkärä tukkisi aina yhtä kokonaista kerrosta...

   Poista
 3. Meillä tuo painimissääntö on myöskin siperialaisten toimesta muokattu, erittäin kiva kun pienessä olohuoneessa yrität katsoa televisiota ja kaksi ylikasvanutta siperialaista möyrii edessä! Ps, kyselin ennen joulua siitä laumajärjestykseen vaikuttamisesta uuden pennun tullessa kotiin, vinkkisi toimivat hyvin ja meillä on nyt nartun (sen ylimielisen, jonka johtajuus ongelmissakin autoit) kaverina 9 kk ikäinen erittäin pyylevä sippepoika, joka on leimautunut narttuun niin kovin että ei olisi hetkeäkään siitä erossa.. Mutta parempi näin yliystävinä kuin vihamiehinä :D pps. odottelen teiltä instagram tiliä, jonne päivittyisi näitä mahtavia kuvia vähän tiheämmin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suurin, tyhjä tila lattiaa on telkkarin edessä, ja Koda käy siinä aina oikomassa ja venyttelemässä itseään iiiiiiihan kaikessa rauhassa just silloin kun yritetään katsoa jotain. Se on niin korkea, että peittää ruudun about puoleenväliin.

   Hei ihan loistavaa että teillä on mennyt hyvin ja vinkeistä oli iloa! Ei nämä niin vaikeita juttuja ole, mullakaan ei ole vaikeuksia minkään muun kuin periaatteiden noudattamisen kanssa ;)

   Mulla on oma, aktiivinen instagram-tili kyllä, joten en ehkä jaksaisi päivittää kahta... Ja olen vähän kahden vaiheilla sen kanssa, viitsinkö laittaa tunnusta jakoon.

   Poista
 4. Meillä tuo painimissääntö on saanut ihan samanlaisen tarkennuksen :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, hätä keinot keksii näköjään siis muuallakin :D

   Poista
 5. Pakahduin tuosta herkästä "kuiskaus" kuvasta! Miten satuitkin olemaan paikalla kameran kanssa juuri oikeaan aikaan?! Sinulla on tämä lahjakkuus monissa otoksissasi.

  Tup sisätiloissa painiminen on myös tuttua meidän sakemanni-taloudessa! :D Ja jostain syystä sitä painia pitää harjoittaa juuri siinä telkkarin edessä tai silitysrautapöydän honteloiden jalkojen alla, jotta se silitysrauta siitä putoaisi lattialle. Ja sitten mokomat esittävät viatonta ja loukkaantuneena menevät omille paikoilleen kun saavat huutoa "POIS!" vaaraalueelta. Joskus tulee mietittyä miksi en taannoin hankkinut esim. kahta mäyräkoiraa? Mutta sarjamurha-leffaa katsoessani, saan aina muistutuksen siitä kuinka hyvin voin nukkua vaikka katsoisinkin leffan loppuun asti. Henkivartijat kun on molemmin puolin sänkyä pitämässä vahtia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun salaisuus on varmaan se, että vietetään eniten aikaa aina tässä ekassa kerroksessa, jonka kerrosala on ehkä n. 35 neliötä ja kameraa säilytetään tosi keskeisellä paikalla. Ehdin kato sit ihan kärppänä aina kameran luo, kun on jossain tilanne päällä!

   Siis tämähän on ihan kuin mun kirjoittama! Oon miettinyt ihan samaa: miksi ihmeessä meillä ei ole paria minikoiraa, joiden riehumista sisällä ei edes tarvitsisi rajoittaa. Sitten tulee taas yö ainoana aikuisena kotona (tai tosi myöhäinen iltalenkki, tai sähkökatkos tms), ja ison koiran hyvät puolet palautuvat aika äkkiä mieleen :D

   Poista
 6. Siis niin ihana blogi! Selasin Cicionin lemmikkiblogi top-kymppiä, vaikken koskaan luen lemmikkiblogeja. Olen ihan jotenkii in love!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Mää just tavoittelenkin sitä, että näitä juttuja jaksaisi lukea sellaisetkin joita ei muut lemmikkiaiheiset lukemiset ole kiinnostaneet :)

   Poista
 7. Meillä seefferien kesken tuon painimuoto tunnetaan nimellä hammaspaini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä käytän hammaspaini-termiä siitä "seistään vastakkain paikoillaan ja heilutellaan hampaita yhteen"-painimuodosta. Jonka olen tulkinnut olevan jonkinlaista kinaamista (Nido ja Koda harrastivat sitä tosi paljon, niillä oli napit usein vastakkain).

   Poista
 8. Moi, mikä toi on matto/nahka koirien alla? Se on hieno. Mä oo ehkä nähnyt sen jo sun aiemmissa postauksissa?
  Puikkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on myös bannerikuvassa ja miljoonassa postauksessa :) Se on Stockmannilta muutama vuosi sitten ostettu valkoinen häräntalja. Etsin tosi pitkään valkoista ja ostin heti, kun sattumalta osui eteen. En ole nähnyt ikinä missään muualla myynnissä, enkä Stockallakaan sen jälkeen... Paras matto ikinä!

   Poista
 9. Kiitos tiedosta. Ilmankos näytti tutulta ( vrt. banneri). Voin vedota että puhelimen näytöllä aika pieni asia. Ehkä sä oot onnistu ostamaan jonkun viimeisen Suomessa myytävän valkoisen härän.. Niitä kirjavia on toki tarjolla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin tuntuu että tämä ei ole värjätty, koska siinä samassa pinossa oli muuten samansävyisiä, mutta täplikkäitä (tyyliin 2 isoa täplää per talja). Kävin pinon läpi ihan vaan siltä varalta, jos olisi sattunut joku täplätön... Ja sitten äkkiä kassalle!

   Poista
 10. Ja kiitos plokista ;) Toivottaa Puikkis

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.