17.12.2013

Lumenhuutajat

Aloitamme yhteisen joululoman kolmen päivän päästä. Olemme ostaneet ja paketoineet lahjat ja askarrelleet ja lähettäneet joulukortit jo viime viikolla. Ja tuo hampaaton on tehnyt kaksi hammasta. Tunnelma on tällainen:


Koirat ovat alkaneet huudella lenkillä satunnaisille vastaantulijoille. Se on yllättävän noloa. Ne eivät siis hauku, vaan kuulostavat vähän niin kuin… pieniltä lehmiltä. Aika moni on säikähtänyt, mutta suurin osa meinaa kuolla nauruun.

Olen ajatellut, että ne ehkä kyselevät kadonneen lumen perään, sillä tämä alkoi suunnilleen samoihin aikoihin kun lunta ensimmäisen kerran satoi, ja kun se sitten heti katosi. Isompi lapsi kysyy n. seitsemän kertaa päivässä, että äiti milloin pääsee lapioimaan lunta? En osaa vastata mitään järkevää - ulkona on tihkusade ja mustaa asfalttia. Ehkä hänkin alkaa kohta kyselemään vastaantulijoilta.

10 kommenttia:

 1. Jos joku osaa kertoa koirille tai lapselle, koska sitä lunta saa ja mistä, niin jaathan tiedon täällä - minäkin odotan sitä jo kovasti.

  Lisäksi minun on pakko kertoa, että blogisi esiintyi viime yönä unessani. Koko unta en muista, mutta jostain syystä siinä oli sudenhetki -blogi, jonka valokuvassa kaksi ihmistä istui aamiaispöydän ääressä ja lisäksi pöydässä tai pöydällä tai jossain lähistöllä oli yksi siperianhusky nuolemassa hillopurkin kantta. Sen lisäksi, että näin unessani tämän mahtavan kuvan, luin myös kuvaan kirjoitetut kommentit, joista toisessa joku kysyi, oletko huomannut että koira nuolee hillopurkin kantta. Vastaustasi ko. kommenttiin en valitettavasti muista. Mitäköhän joku unitutkija tästäkin sanoisi - huolestuttavaa kenties? Sinullehan tämä on tietysti kohteliaisuus, pidän blogistasi niin paljon, että luen sitä unissanikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joku ohikulkija osaa ylipäätään tulkita koirien mölinän ja lapsen "LAPIOO!"-huudot oikein, niin kerron ehdottomasti täälläkin :D

   Ihan älyttömän imarteleva uni! Ja toihan on yhdistelmä ainakin kahdesta blogin postauksesta: yhdessä kaksi henkilöä (suurin ja silloisista pienin) istuvat aamiaisella, toisessa tuhotaan omenahillopurkillista.

   Poista
 2. Meidänkin nuorempi hisku "ulvoo" aina vastantulijoille..Olen vähän ajatellut että hän tervehtii niitäXD mutta muutenkin hän on sellainen diva, että voi myös olla että hän haluu rapsutuksiaXD Mutta on kyllä erikoinen ääni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se meilläkin on moikkailua. Koirat tekevät sitä silloin, jos joku vastaantulija hidastaa meidän kohdalla, katsoo koiria suoraan tai puhuu sellaisella äänenvoimakkuudella (puhelimeen, seuralaiselleen tms.), että koirat luulevat vastaantulijan tervehtivän. Ja ihan samoin ne meitäkin moikkaa, kun tullaan kotiin :D Mutta en vaan yhtään oikeasti tajua, että miksi ne on aloittaneet sen nyt tänä syksynä! Kyllähän ne tietty aina on mölisseet hyväntuulisina, jos joku tulee lenkillä rapsuttamaan tai ihan oikeasti moikkaamaan niitä. Mutta nyt ne on yht'äkkiä itse aloitteellisia.

   Poista
 3. Kiitos kauniista kortista! Ja ihania noi teidän lumen perään haikailijat! Liityn kerhoon :)
  Terkuin Mökkinaapuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kestä! Mä haaveilin jo pari vuotta sitten, että tää vuosi on se, jona alotan joulukorttiperinteen. Mulla on ensi vuodelle idis jo valmiina :D

   Poista
 4. Voisithan laittaa korttisi vaikka tännekin, meitä kaikkia faneja ilhaduttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no ei se ole ihan niin hieno, että kehtaisin :) Mä olen ensikertalainen!

   Poista
 5. Katselen juuri toimiston ikkunasta (viimesenä työpäivänä ennen vapaita) ja vaikka onkin suht hämärää niin kuva muuten on hyvin, hyvin valkoinen. Lunta tulee aivan valtavasti. Mitenhän tämän saisi sinne teillekin niin pääsisi pieni lapioimaan lunta? Mukavaa joulunodotusta kuitenkin ja terveisiä Pohjois-Karjalasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaikka… puhaltaisit tosi kovasti?

   Vaikka tällä karavaanilla lenkkeileminen ei lumessa olekaan hirveän leppoisaa, kaipaan kyllä sitä valkoista ihan hirveästi. Täällä on niin pimeää, ettei eteensä näe. Pienten heijastimien pitäminen tuntuu jotenkin typerältä, kun oikeasti tuolla tarvitsisi valonheittimen, jotta näkyisi eteenpäin.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.