18.11.2013

Pieni hankinta suureen paheeseen, osa 2

Jokaisessa remontissa tulee eteen ei-toivottuja yllätyksiä. Meidän ei-toivottu yllätyksemme oli sattumalta havaittu massiivinen kosteusvahinko: kolme desiä mustaa kalustemaalia oli muutaman päivän ajan päässyt rauhassa lorottelemaan pitkin nukkekodin valmiin alakerran lattiaa. 

Ja nyt tulee vinkki kaikille tee-se-itse-remontoijille:
Jos suljet maalipurkin tarkoituksella huonosti koska suunnittelet jatkavasi maalaushommaa pian, kannattaa varmaan säilöä maalipurkki jotenkin muuten kuin horisontaalisessa asennossa (ja jonnekin muualle kuin nukkekodin alakertaan).

Itsesyyttelyn (= syytimme molemmat tapahtuneesta yksimielisesti minua sen jälkeen kun olin ensin yrittänyt vähän syyttää laumanjohtajaa) jälkeen saimme jäljet kuitenkin siivottua ilman, että mitään tuhoutui. Ja lopputulos on tässä:
Kattotiilet, parvekekaiteen puolat ja alakerran lattia tilattiin netistä, yläkerran lattia ja alakerran seinät ovat kontaktimuoveja Sinellistä. Yläkerta tapetoitiin Sinellin skräppäyspaperilla. Runko käsiteltiin Osmo Colorin valkovahalla (samalla kuin se olohuoneeseen kesällä tehty pöytä), mustat osat on maalattu mustalla kalustemaalilla. Parvekkeen lattia on Sinellin askartelumosaiikkia, joka on saumattu valkoisella sauma-aineella.


Mietin aika pitkään, millä ulkoseinät kannattaisi käsitellä, sillä pinnan täytyy kestää pyyhkimistä, mutta näyttää kuitenkin kivalta. Päädyin sitten sekoittamaan valkoista akryylimaalia akryylimaalipastan ja kaasugrillin hiekan kanssa. Pinta näyttää rappaukselta, mutta koska se on akryyliä, sitä voi pyyhkiä kosteallakin.


***

Kehottaisin kaikkia hyvää lukemista internetistä etsiviä (kääntymään kirjahyllyn puoleen...) vilkaisemaan tuota oikean reunan linkkilistaa, jota olen vihdoin saanut päivitettyä. Sieltä löytyy esimerkiksi kaikkien aikojen suosikkiblogini Manhattan NestBlogia kirjoittaa ihana Daniel, joka remontoi puolisonsa kanssa juuri sen aikakauden ja tyylisuunnan town housea, jollaisen toivoisin joskus  löytäväni (omakotitalomuodossa) Suomesta. Tietääkseni mitään sellaista ei tosin ole koskaan tänne rakennettukaan... Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato, ja remontoi pahimpaan town house -himoonsa yhden nukkekodin.

17 kommenttia:

 1. Oispa mulla ollut lapsena tuommone nukkekoti :D Tuosta tulee ihan mahtava:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja parasta on se, että toi meidän vanhempi tyttö ei ole ollenkaan sellaista nukkekodilla leikkivää tyyppiä :D No ehkä nuorempi sitten...

   Poista
 2. On kyllä nätti! Olen edelleen katkera, ettei mun vanhempani ikinä nikkaroineet-askarrelleet mulle mitään tuollaisia hienoja juttuja (olisin niin tahtonut ison hienon barbie-talon silloin joskus), nyyh. Ihanaa, että jotkut osaavat, ja jaksavat vielä "vaivautua" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aikamoinen tosikko, joten mulle näissä askarteluissa ei ole kyse vaivautumisesta, vaan siitä, että pääsen tosi hyvällä tekosyyllä tekemään kaikkea lapsellista! Ja kiitos :)

   Poista
 3. Oikein etsimällä etsin, mutta yhdessäkään kuvassa ei näkynyt edes hännänpäätä tai kuonoa...vähän odotin kavereita kuvaan! Mutta hieno on nukkekoti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, arvasin että joku antaa tästä palautetta! Koda oli niin loukkaantunut ton edellisen keittiönurkan kuvaamisen jälkeen, kun huusin sen varta vasten paikalle, mutten palkinnut sitä mitenkään, että kukaan ei olisi varmaan edes tullut nyt rekvisiitaksi vaikka olisin pyytänytkin ;) Ens kerralla enemmän hännänpäitä ja kuonoja, eikä ollenkaan nukkekoteja. Lupaan!

   Poista
 4. OOÄMGEE. Vitjat miten hieno. Suuttuskohan tuo meidän mukula pahastikin teininä jos äiti laittas sen nyt leikkimään nukkekodilla. Siksi että äiti saisi tuolla tavoin tuunailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä jos tuunaat jonkun... tosi hienon paloaseman? Tai autopesulan? Eikös sellaisiakin ole? Tai linnan!

   Voi olla että mä joudun vielä samoihin hommiin, esikoinen ei nimittäin ole leikeiltään pätkääkään tyttömäinen, eikä ole siis tästä nukkekodistakaan ainakaan vielä yhtään kiinnostunut.

   Poista
 5. Voitko alkaa pitämään jotain askartelu ja nikkarointi-iltoja, että sais omat projektit vietyä samanlaisella kunnialla päätökseen? :D T: yksin ei saa mitään aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken a ja o on neuroottinen suhtautuminen siisteyteen ja se, ettei ole mitään askartelutilaksi luokiteltavaa tilaa käytössä! Silloin levällään lojuvat roinat ärsyttävät niin paljon, että kaikki projektit haluaa saada mahdollisimman nopeasti valmiiksi.

   Poista
 6. Hieno! Nyt sitten odotellaan kalusteita ja muuta sisustustavaraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ajattelin, että haluaisin näprätä oikeasta taskukellosta nukkekodin seinälle toimivan seinäkellon, kun meilläkin on olohuoneen seinällä taskukellon näköinen kello. Ei ole vielä löytynyt sopivaa...

   Poista
 7. Ohhoh! Olet todella taitava.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta sain kyllä apua vielä vähän taitavammalta :)

   Poista
 8. Joko olet löytänyt tänne?: http://christeljensen.blogspot.fi/
  http://www.minimaailma.fi/shop2/cat/
  http://miniatyrmama.blogspot.fi/
  http://glencroft.blogspot.fi/
  http://minttumeirami.blogspot.fi/search/label/Itse%20tehdyt%20kalusteet

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.