10.10.2013

Tassut (ei koirien)

Ruokapöydän alla pitää aina olla matto. Etenkin jos tuoleissa on metallijalat. Mutta jos ruokapöytä on yli metrin leveä ja olohuoneen pöytä mattoineen heti tuolien takana, täytyy keksiä jotain muuta.


Edellisessä Avotakassa oli pieni juttu tuolinjalkoihin asennettavista huopatassuista, jotka on suunniteltu julkisia tiloja varten (ja jotka ovatkin vakoojani mukaan käytössä ainakin yhden ammattikorkeakoulun ruokalassa). Googletin yrityksen ja tilasin tassut sähköpostitse.


Minusta kaikilla asioilla pitäisi olla tassut (ja häntä, mielellään myös pienet korvat). Ajattelin tilatessani tassujen olevan niin kivannäköisiä, että minulle riittää, jos ne ovat edes ihan-ookoot ja vähän käytännölliset käytössä. Mutta nämä ovatkin loistavat!

Tuolit eivät enää rämise lattiaa vasten ja ne tuntuvat tukevammilta. Ruokakin maistuu paremmalta kun tuoleilla on tassut! Ja linnut sirkuttavat ikkunan takana! Tassullisilla tuoleilla istuu onnellisia ihmisiä!


Tassuja on muutamaa eri väriä ja kahta eri kokoa, joka valitaan tuolinjalan läpimitan mukaan. Tassut painetaan paikoilleen ja sitten vaan toivotaan, etteivät koirat syö niitä. Eivät ainakaan vielä ole syöneet! Koda kyllä tökkii niitä nenällään, mikä on tietysti vähän pahaenteistä.

Yksi rääkyy sohvalla ja toinen huokailee eteisessä, mikä sekin on vähän pahaenteistä... On siis vietävä liikkuvat tassut ulos! Heippa!

27 kommenttia:

 1. Ounastelin heti, että ne varmaan myös maistuu hyvältä ja niiden silppuamisesta tulisi varmasti myös todella onnelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mä luulen että Koda on nyt siinä ongelmankartoitusvaiheessa, jossa se yrittää keksiä, miten tassut saa tuolinjaloista irti.

   Poista
 2. Tykkään ihan hirmuisen paljon sun blogista! Luin tässä parin päivän sisään koko blogin läpi, vaikka olen sen jo ennenki tehnyt useampaan kertaan. Jotenki vaan tuntu siltä että arki kaipasi hieman piristystä. Kiitos siis sulle ja koko sun laumalle! :) Mukavaa syksyä!
  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule hei, mä tykkään ihan hirmuisen paljon kirjoittaa blogia sellaisille lukijoille kuin sinä <3 Kiitos.

   Poista
 3. Kiitos loistoideasta. Tällä hetkellä mennään ikean tarrahuopatassuilla, joita saa olla vähän väliä vaihtamassa. Täytynee tilata tällaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihaan niitä! Vihaan kaikkia tarrahuopatassuja! Eniten vihaan sitä, miten ne ajan saatossa hivuttautuu esiin tuolin- ja pöydänjalkojen alta. Ja mä olen naimisissa maailman pahimman huopatassuttajan kanssa, meillä on niitä ikean helvettitarroja kaiken muun paitsi koirien ja lasten jalkojen alla.

   Poista
 4. Heippa! Täällä myös yksi uusi lukija. Luin viime viikolla muutaman päivän aikana koko blogisi läpi, kun oli jotenkin niin kivaa luettavaa :) Kiitos paljon ihanasta blogista, toivottavasti jaksat kirjoitella vielä pitkään! <3
  -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, mua tälleen väsyneenä aamuna liikuttaa tää sun kommentti ihan hirveästi. Kiitos, Niina, ihan varmasti jaksan <3

   Poista
 5. Nyt rupes harmittamaan, kun meillä ei oo metallijakaisia tuoleja.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, rupesin jo miettimään pitääkö tässä mennä ostamaan uusia tuoleja vaikka muuten tykkäänkin meidän tuoleista....MUTTA NIIHIN EI SAA TUOLLAISIA!

   Poista
  2. No mutta tuolien puujalkojahan voi tosi kätevästi teroittaa vähän päistä! :D

   Poista
  3. hmm... :D Mies varmaan arvostais ajatusta:)

   Poista
  4. Aina jos meillä tulee sanomista jostain tollasesta, vetoan siihen, että mun pitää saada toteuttaa itseäni! Kokeile sitä!

   Poista
 6. antaisitko ihan pikkiriikkisen vihjeen hankintapaikasta tai edes hakusanasta :)
  tuolinvaihto edessä ja nyt voi hankkia metallijalkaiset!
  Kiitos IHANASTA blogistasi, tätä lukee meillä äidit ja tyttäret, +20 ja +50

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mää oon miettinytkin että onkohan noi linkitykset vähän turhan huomaamattomia... "tuolinjalkoihin asennettavista huopatassuista"-kohdasta pääsee sivuille suoralla linkillä, mutta firman nimi on siis TradingESS! Tekevät muitakin akustiikkajuttuja. Ja ovat superystävällisiä.

   Kiitos ihanasta palautteesta <3

   Poista
  2. Heips! En minäkään nähnyt tekstissäsi olevaa linkkiä, kun se ei mitenkään sieltä erottunut. Vasta nyt kun tiesin sitä erikseen etsiä, linkki löytyi.
   Ainakaan minun käyttämäni selain - Chrome - ei osaa yhtäkään sinun tekemääsi linkitystä erottaa mitenkään tuosta muusta harmaasta tekstistä eri värisenä/alleviivauksena tms. tavalla.
   - Kiitos raikkaasta ja reippaasta blogista <3 -

   Poista
  3. Hei kiitos tosi paljon, että sanoit asiasta just nyt! Mulla kun on nämä ulkoasunpäivityshommat olleet tässä just pari päivää meneillään, niin muutin linkkejä selkeämmiksi saman tien :) Ilman sua olisin unohtanut koko jutun.

   Poista
 7. ihanat! noita voisi käyttää jo pelkästään ulkonäön vuoksi.
  myös puiset tuolinjalat puulattialla ovat aika uskomattomat... yläkerran väki näköjään myös inhoaa niitä ikean tarrahuopatassuja. kun he käyvät pöydän ääreen tai pois (puolen tunnin projekti kumpikin) ei meillä kannata kuvitellakaan kuuntelevansa radioa tai telkkua (kuvan sentään näkee ellei ole siristänyt silmiä umpeen tuskasta). ajattelin pistäytyä ikeassa hakemassa heille joululahjan. kun lahjahevosen hampaita jne...
  -kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, siristänyt silmiä umpeen tuskasta :D Joo toi tuolinjalkojen kirskuva ääni parketilla (TAI LAMINAATILLA) on ärsyttävyydessään kyllä samaa luokkaa kuin maailman ärsyttävämmäksi ääneksi useasti julistettu legopalikoiden kolina. Ja niitä yhdistää se, että ne ärsyttävät aivan erityisen paljon silloin kun kuuluvat jostain muusta tilasta kuin siitä, missä itse on. Toivota yläkerran naapureille hyvää joulua munkin puolesta!

   Näissä tassuissa on kyllä oikeasti ihmeellisintä se, että ne tosissaan tekivät näistä meidän aika kevyistä tuoleista jotenkin luotettavamman, painavamman ja tukevamman oloiset. Olen kyllä tiennyt että esimerkiksi sipsien makuelämykseen vaikuttaa positiivisesti myös oikeanlainen rouskutusääni, mutta en ole tajunnut arvioivani myös tuoleja äänen (ja kitkan) perusteella.

   Poista
 8. http://www.youtube.com/watch?v=ixvlEhNITgM kohdasta 7:30.

  w-täti

  VastaaPoista
 9. Ihana blogi ja taas niin ihana kirjoitus. Näistä tulee aina niin hyvälle tuulelle :)

  Tassut ovat myös hienot. Harmi että itsellä puujalkaiset tuolit, joten ei pääse hankkimaan tuollaisia ihanuuksia. Niihin on kyllä naulattu sellaiset huovat, joten ei pelkoa, että ne sieltä kovin helposti hivuttautuisivat karkuun.

  Mut silmiini osui tuossa ekassa kuvassa tuo teidän seinällä oleva kello. Aivan mieletön!!! Voisitko pliis vinkata, mistä tuollaisiakin ihanuuksia löytää? Sulla kun näyttää olevan noiden ihanuuksien löytäminen "veressä" :)

  -Mima-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos kiitos! Kellon löytäminen olikin useamman vuoden projekti, mutta sopiva löytyi lopulta Destinyn, Helsingin liikkeestä viime kesänä. Kello oli kokoonsa ja habitukseensa nähden niin edullinen, että sellaisen saa varmasti tilattua. Ja jos ei saa, Destinyn kellovalikoima kannattaa käydä kuitenkin tarkastamassa. White On Whitella ja Country Whitella on myös kivoja kelloja, vaikka molempien liikkeiden tyyli noin muutoin onkin ainakin mun makuun ihan liian... söpö :D

   Poista
  2. Iso kiitos vinkistä! Täytyy tutkailla heidän kellovalikoimaansa. Tuohon kokoon juurikin ihastuin, kellohan on kuin taulu :)

   -Mima-

   Poista
  3. No sepä se. Mä en ole oikein tauluihmisiä, mutta (seinä)kelloihmisiä olen. Me oltiin just kuukausitolkulla ilman seinäkelloa yhdessä kerroksessa, koska en meinannut löytää mistään sopivaa :D

   Poista
 10. Oi vau, taisit onnistua myymään nämä meille!!

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.