26.9.2013

Edelleen vähän hankalaa

Pyykätessäni kuulen selkäni takaa, kylpyhuoneen ulkopuolelta, ahdistuneita huokauksia.


Näin kuusi kuukautta myöhemmin voin todeta, ettei portaiden käyttämisen suhteen olla edistytty juurikaan. Paitsi että nykyään Nido uskaltaa myös tähän seuraavaan porrasväliin, kerrosta korkeammalle.


Ja jää sitten siihen jumiin.


21 kommenttia:

 1. Voi Nido <3 Life's hard.

  -Krista ja Sumu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis villissä luonnossa selviytyminenhän on suorastaan iisiä tähän verrattuna.

   Poista
 2. Onkohan näillä kaikilla arktisilla jokin koomikkogeeni veressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Meidän koirat on ainakin ihan omina itseinään paljon hauskempia kuin esim. Sami Hedberg kovasti yrittäessään.

   Poista
  2. Saattaa muuten olla, ettei "itseinään" ole sana...

   Poista
 3. Voi toista, on sillä hankalaa :D Tsemppiä Nidolle, kyllä ne portaat vielä oppii käyttäytymään niin että pienet siperialaiset uskaltaa niitä käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä portaat lopulta luovuttaa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä. Nido alkaa muutenkin olemaan jo ikämiehiä.

   Poista
 5. Laitoin blogisi omaani suositeltujen listalle, hihkaise jos häiritsee! Tsemppiä Nidolle, elämä on joskus vaikeaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan häiritse, höpsö! Kiitos!

   Poista
 6. Liukuesteet = tukevampi ote pohjaan - turvallisempi olo? Oletko kokeillut palkkaamista, joka toiselle portaalle herkku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksentekijähän on se, että portaat on avoimet. Nido pyrhältää vaikka jäiset suljetut portaat ylös suitsait, mutta nämä avoimet ovat aina ongelmallisia. Ollaan sitä mietitty, pitäisikö portaiden aukot sulkea tiiviiksi... Nido kyllä kiipeää portaat hyvin silloin kun kukaan ei ole katsomassa tai kun mikään ei vie sen huomiota, mutta jos sille tulee kesken matkan jotain ajateltavaa, matka tyssää :D

   Poista
 7. Ahaa, sitten se on todennäköisesti hermorakenteessa. Monelle koiralle on juuri avonaiset portaat yms korkeat paikat vaikeita ja siihen auttaa vain runsas harjoittelu (tai sitten ei sekään). Ongelma kyllä varmaan korjaantuisi jos suljette aukot. Voihan ne kokeeksi sulkea vaikka teippaamalla ja katsoa miten vaikuttaa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin jälkeenpäin tota sun ehdotusta, että onhan liukkaat avonaiset portaat varmasti pelottavammat kuin avonaiset portaat, joissa pito on parempi. Siis että portaiden liukuesteytys saattaisi tosiaan auttaa. Nido on kyllä herkkäluontoinen koira, eikä sen hermorakenne epilepsiasta päätellen muutenkaan ole ihan vakaa, mutta se on myös älykäs ja ketterä, joten tuo portaissa sekoileminen varmaan helpottaa ajan kanssa. Hi-taas-ti.

   Me ollaan kyllä ihan tosissaan mietitty portaiden sulkemista, portaissa olisi muutenkin vähän rempattavaa... On vähän neuvotteluasteella vielä :)

   Poista
 8. Se on vähän niin kuin korkeanpaikankammo, itsellänikin on sitä jonkun asteisena ja juuri avonaisuus on se ongelma (portaat jne). Mäkihyppytornin portaat + Eiffeltornin portaat on sieltä pahimmasta päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiffeltornin portaat on karseat! Mulla on ongelma kaikkien kiertävien portaiden kanssa, sellaiset ritilämalliset on pahimmat. Oon kaatunut näissä meidänkin portaissa.

   Poista
 9. Hei!
  Meillä laitettiin portaat kiinni. Monista syistä.
  Kissat, koirat, kakarat, tippuvat tavarat ja pöly.
  En ole katunut. Meillä tuli portaista kauniimmat
  eivätkä ole niin "väliaikaisen" näköiset.
  Terveistet Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä perusteet olis just samat; kakarat, koirat, tavarat, PÖLY! Portaista sohvan päälle satava karvapölysekoite ei ole ihan suosikkijuttuja.

   Poista
 10. Voi raukka! :/ Pääseekö se lopulta itse pois jumista, vai käykö joku avustamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se yleensä pääsee. Sitä ei saa silleen korostetusti auttaa (tai se loukkaantuu), mutta jos jumi näyttää ylitsepääsemättömältä (tai olemme lähdössä johonkin), käyn hienotunteisesti kävelemässä portaat Nidon ohi siihen suuntaan, johon Nido oli menossa. Se lähtee tietysti heti perään ihan huomaamattaan.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.