14.6.2013

Ihmeitä

Kuluneen vuoden sisällä olen saanut olla tavattoman kiitollinen lääketieteestä. Olen tietysti ennenkin ymmärtänyt lääketieteellisten olosuhteiden olevan täällä meillä paljon paremmat kuin monessa muussa paikassa, mutta vasta nyt olen saavuttanut sen pisteen, että on valtaisa tarve halata henkilökohtaisesti jokaista terveydenhoitoalalla työskentelevää, kampanjoida laboratoriohiirten suojelupyhimyksen nimeämiseksi ja kehottaa kaikkia vastaantulijoita lukemaan lääkäriksi.


Tekisi mieli kutsua ihmeeksi sitäkin, että jokin näin mitättömän pieni asia (kaksi kertaa päivässä annettuna) on korjannut kokonaisen koiran. Tai ainakin helpottanut tilannetta paljon.


Siinä se istuu, kieltäytyen katsomasta kameraan, autuaan tietämättömänä kaikista ympärillään ja itselleen tapahtuneista ihmeistä.

Nido katsoo kuvassa keittiöön. Kello oli kuvanottohetkellä 16:13. Nidolle suurin luonnontieteellinen ihme on se, että joka päivä jonkun toisen metsästämää saalista ilmestyy ruokakippoon, ja että ihmiset ovat sinnikkään kouluttamisen ansiosta oppineet suorittamaan toimenpiteen juuri oikeaan aikaan.

38 kommenttia:

 1. tämä tekstin idea ei auennut ollenkaan :( Nido söi lääkkeitä niin ihmiset oppivat ruokkimaan sen tiettyyn aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tekisi mieli kutsua ihmeeksi sitä, että jokin näin mitättömän pieni asia on korjannut kokonaisen koiran."

   Tuosta lauseestako saa ihan oikeasti sen käsityksen?

   Poista
  2. Anteeksi vajaaälyisyyteni. Mitä ne lääkkeet sitten sai aikaan?

   Poista
  3. Nidolla puhkesi viime syksynä epilepsia. Pieni pilleri on sen epilepsialääke, joka vaikuttaisi estävän kohtaukset.

   Poista
  4. Luulin, että se tabu liittyi jotenkin ruoka-aikaan. Anteeksi tyhmäily ja hyvä että koira on kunnossa!

   Poista
 2. Hei!
  Minusta olisi mielenkiintoista lukea siitäkin, miten ihmeessä oiken sujuu arkipäiväsi kahden koiran ja lapsen kanssa! : ) Miten aikasi oikein riittää?? :-D Pidin kovasti myös puulaatikosta tekemästäsi kenkähyllystä, eli siis tee-se-itse sisustusvinkitkin olisi oikein tervetulleita!
  Blogisi lukeminen on epäilemättä (ehkä kerran kuukaudessa pyhittyvän) rentoutumisen ja oman ajan kohokohta kera teekupposen!
  Kiitoksia siis kovasti mahtavista teksteistäsi, niitä on ollut ihanaa lukea alusta asti!
  Yst.Terveisin: Liian kiireinen emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiireinen emäntä! Mahtavaa, että kiireiltäsi ehdit tännekin :) Postausta tosta aiheesta on toivoneet muutkin ja se on kovaa vauhtia tulossa, odottelen just parempia kelejä, jotta ulkona saisi kuvattua noita meidän arkionnistumisissa olennaista osaa näytteleviä välineitä. Siis rattaita. Mä olisin huono emäntä ilman hyviä rattaita!

   Poista
  2. Tosi kiva juttu! Innolla jään siis odottelemaan parempien kelien toivossa! :)
   Mukavaa kesän jatkoa koko Laumalle! :)

   Poista
  3. Mäkin odotan! Meillä on vihdoin terassituolit, joilla pääsis istumaan heti kun sade lakkaa! :D Kiitos samoin :)

   Poista
 3. Niin mikä sillä on ollut? Mitä ne lääkkeet tehneet? Kivoja tekstejä sulla, mutta välillä ei kyllä aukee sitten yhtään. Yrität jotenkin "hienosti" kirjoittaa, mutta tekstiä ei tajua jos ei ole tyyliin jokaista postausta lukenut. Eikä välttämättä siltikään. Jos tänne kaikkien ihmisten luettavaksi jotain kirjoitat, kirjoita kunnolla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En välttele suorasanaisuutta hienostellakseni, vaan siksi, etten itse ole kiinnostunut lukemaan seikkaperäistä selostusta koirien (tai kenenkään muunkaan...) terveydentilasta enkä siksi halua sellaista kirjoittaakaan, vaikka haluankin jakaa tuntemukset kokemusten takana. Mun kirjoitustyyli ja bloggaustyyli on vaan tällainen :) Pahoittelut. Toivottavasti löydät jostain jotain kunnollista luettavaa.

   Poista
  2. Ihana Nido <3

   Ja joo, lääketiede on hieno juttu niin kovin monella tavalla, itsekään en olisi ilman sitä hengissä, puhutaan siis niin yleisestä sairaudesta kuin astma. Monen parjaama länsimainen lääketiede on ihmisille ja eläimille usein kovasti paljon avuksi.

   Rapsutuksia fanilta Nidolle ja Kodalle <3

   Poista
  3. No tulipas tää nyt dorkasti väärään kohtaan, mutta ei kai sen niin kauhiasti haittaa :)

   Poista
  4. Ei hättää, kyllä mää löydän nää täältä ylempääkin :)

   Hyvä pointti toi, että tosi monet ns. arkiset ja tavalliset sairaudet on sellaisia lääketieteen työn ansiosta. Sukututkimuksia lukiessa on aina mielenkiintoista huomata, miten vähän aikaa sitten vielä tosi moni kuoli "flunssaan".

   Rapsutukset annetaan!

   Poista
  5. no nykyäänkin itseasiassa keuhkokuume on tyyliin yleisin kuolemansyy mut oikeestihan siinä vanhuuteen kuollaan. mutta totta, ennen nuorenakin oli yleisempää kuolla vaikka keuhkokuumeeseen.

   Poista
  6. Niin joo, se taitaa olla aika tehokas viikatteenheiluttaja edelleen. Sekö sitten influenssapotilaitakin vie?

   Poista
 4. Kyllä mun mielestä tuon tekstin tajuaa, jos vaan on aiempia postauksia seuraillut :)
  Nidolla ilmeisesti pyyhkii hyvin kun on lääkitys kohdillaan :) Ja itse kahden kissan omistajana tiedän paremmin kuin hyvin kuinka tärkeitä karvaisille perheenjäsenille voi nuo ruoka-ajat olla - armoton härdelli alkaa mikäli sapuska ei oo kupissa suht totuttuun aikaan :)
  Tsemppistä teille ja mukavaa kesän jatkoa, vaikkakin sateista sellaista tällä hetkellä!
  T. Blogia jo pitkään seuraillut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, Nido voi nyt oikein hyvin. Turvallisempi olo itselläkin, kun koira on jälleen ihan oma itsensä.

   Eikä noissa sateissa muuten mitään, mutta vaihdoin just sopivasti ennen sadekelejä eteiseen kesämatoksi ton alemmassa kuvassa näkyvän valkoisen puuvillamaton... Joka on siis n. viiden siperianhuskynaskeleen päässä ulko-ovesta... Kivoja tassunjälkiä...

   Hyvää kesää sinnekin, ja kissoille kans!

   Poista
  2. Ihana kuulla, että Nidon epilepsiaan tuli apu. Sukulaiseni koiralla lääkitys ei auttanut :'(.

   Poista
  3. No jep, just sitä mäkin pelkäsin. Eniten jännitin sitä, miten pitkään menee ennen kuin lääkitys osuu kohdalleen, mutta nyt ainakin vaikuttaisi siltä että sen kanssa on osuttu kerrasta oikeaan. ...Jotenkin vähän pelottaa puhua aiheesta, kun ajattelen tyhmästi että jos oikein kovasti hehkutan, se voi osua vielä omaan nilkkaan. Tai tässä tapauksessa Nidon nilkkaan.

   Poista
 5. "Kiva" kirjoitella palautetta anonyyminä, reippaasti vaan omaa nimeä kehiin jos aikoo jotain mukista - on heti vähän uskottavampaa. Minulle selvisi kyllä varsin helposti että pienenpieni pilleri on helpottanut koiran eloa ja oloa. :)

  Palautetta täältäkin: postaa enemmän, näitä on ihana lukea. :D

  - Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että joku sentään sai selvää tästä huolellisesti kryptatusta, epäselvyydellä ja salaperäisyydellä verhotusta tekstistä ;)

   Mun mielestä ne sellaiset hyväntahtoiset anonyymit kommentit on usein kaikista kommenteista kivoimpia! Vähän kuin saisi postia salaiselta ihailijalta. Voimakkaasti rohkaisen siis kaikkia anonyymejä jatkamaan anonyymeinä! Se kertoo kirjoittajasta tosi paljon sekä hyvässä että pahassa.

   Poista
 6. Hei! Täällä yksi anonyymi/kirjautumaton, jolle tämä teksti aukesi heti. Oma kissamme oli joulun aikaan tosi sairaana ja vietti lukuisien eläinlääkärikäyntien lisäksi viisi yötä eläinsairaalassa. Suuren huolen jälkeen olin vain aivan valtavan kiitollinen lääketieteelle, lääkäreille ja hoitajille. Oli loputtoman etuoikeutettu olo, kun täällä eläimille on tarjolla parempaa hoitoa kuin monissa maissa ihmisille. No, edelleen meinaan pakahtua kiitollisuudesta, kun alan taas ajatella asiaa.

  - Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Suomessa pelastetaan monia sekä ihmis- että eläinhenkiä, joiden sairauksien edessä monen muun maan lääketiede olisi voimaton. Sen tajuaa kunnolla vasta silloin, kun se osuu omaan lähipiiriin. Enkä nyt puhu pelkästään Nidosta.

   Poista
 7. "Meillä on kaksi koiraa. Toisen nimi on Nido. Nidolla on sairaus, jonka nimi on epilepsia. Siksi Nido syö joka päivä tällaisen pillerin, joka on siis epilepsialääke. Tässä kuvassa on Nido odottamassa ruokaa. Nido haluaa ruokansa kello 16.15 ja alkaa siten odottaa sitä muutamaa minuuttia aiemmin. Olen iloinen, että Nidolla on epilepsialääkitys, koska siten se voi paremmin."

  Katonny! Ei lainkaan kryptistä! Ja ihan hyvää kouluainematskua, ainakin 8+ !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato toiset vaan osaa kirjoittaa kunnolla!

   Poista
 8. Hei!
  Minä tykkään sun tyylistä ja tavasta kirjoittaa ja teksti
  avautui ulkosuomalaisuudestani ja rajallisuudestani
  huolimatta.
  Tunnen koiravanhuksia, jotka voivat mainiosti pillerien
  voimalla.
  Terveiset Taunuksesta  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti mekin tunnetaan joskus sellainen :)

   Poista
 9. Vähän nyt alkoi harmittaa. Tykkään hulluna sun tavasta kirjoittaa, mutta joskus en vain osaa lukea "rivien välistä" tai yhdistää asioita vanhoihin postauksiin ilman viittausta. OOn tuo eka ano siis, ja oon se sama joka ihmetteli joskus silloin remppapostausten aikaan, että milloin ihmeessä te ootte vaihtaneet asuntoa. Kaikille ei vain aukea, vaikka blogista tykkääkin! Toivottavasti et pahastu tai dissaa jos silloin tällöin kysytään vähän selvennystä, että pysyttäisiin mukana myös tapahtumissa, joista tekstit kertovat. Kylläpäs melkoisen sopan keitin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, no harm done! Mä olen ton sun kommentin jälkeen mietiskellytkin sitä, että kirjoitan kyllä ennen kaikkea itselleni, eli itseni kaltaisille lukijoille. Olen sellainen, että jos tykkään jostain blogista, luen jokaisen rivin suurennuslasin kanssa ja postaukset usein useampaan kertaan, joten en osaa ottaa huomioon sitä että joku voi seurata blogia vähän terveemmän kevyelläkin otteella :D Toisaalta samasta syystä (eli johtuen siitä, miten tiiviisti itse seuraan blogeja) myös rajoitan kirjoitustyyliä ja tekstien sisältöä aika paljon, ja yritän pysytellä tekstistä usein aika kaukana. Jos tiedät, mitä tarkoitan?

   Olen usein miettinyt, että omalla nimellä ja kasvoilla bloggaaminen on sen varsinaisen kirjoittamisen osalta kaikista helpointa. Joskus olisi ehkä kiva kokeilla sellaistakin.

   Poista
 10. Mutta hei, en muista kirjoititko keväällä kesäaikaan siirtymisen jälkeen, miten Nidon ruoka-ajan kävi? Odottiko se ruokaa vartin yli neljä myös kesäajassa vai menikö sisäinen kello sekaisin?

  Hienoa, että Nidolle on löytynyt sopiva lääkitys. Syökö se pillerinsä ihan kiltisti vai pitääkö teidän tehdä jotain mukamas ovelia makkaranpalaan piilotuksia, joista huolimatta koira nielaisee makkaran nanosekunnissa ja sylkäisee pillerin suupielestä ulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookiin kirjoitin! Sori etten muistanut tälle puolelle.

   Kesäaikaan siirryttäessä Nido sai pari tahatonta sopeutumispäivää, joina oltiin sattumalta ruokinta-aikoihin koko porukka muualla. Mutta kotona se tosiaan alkoi noudattaa heti kesäaikaa. Mä olen ihan tosissani yrittänyt keksiä, miten IHMEESSÄ se voi olla mahdollista. Nido on tosin niin kummallinen tyyppi muutenkin, ettei tämä nyt mene edes oudoimpien piirteiden top-vitoseen.

   Nido sylkäisee pillerin usein ulos, jos ei syö heti pillerin jälkeen mitään. Luulen pillerien maistuvan jotenkin pahoilta, niin Nido ainakin käyttäytyy. Tehdään niin, että sujautetaan pilleri ihan Nidon kielen takaosaan ja annetaan päälle suupala jotakin. Ja Kodalle tietty reiluussyistä kans! Nykyään kun pilleripurkkia helistää, Koda rynnii paikalle ensimmäisenä.

   Poista
  2. Se osaa siis katsoa kelloa, eihän tuohon muuta selitystä ole. :)

   Poista
 11. Terveydenhoitoalalta terve, mua saa ainakin halata. Yleensä kun sitä saa vaan haukut niskaansa kun ei tuo tarpeeksi vahvaa kipulääkettä/tarpeeksi nopeasti kiikuta mehumukia nokan alle/ you name it...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ton takia ansaitsisitte kaikki kaksi halausta per nuppi. Per työvuoro. Tai per potilas!

   Itsehän olin ihanin ja sympaattisin synnytyssairaalan asiakas juuri vastikään. ...Not.

   Poista
 12. Sen lisäksi että mun on pakko kommata (koska otin haasteen vastaan) enkä voi vaan väihkien ja ihaillen käydä täälä jättämättä jalanjälkeä, niin mun täytyy sanoa että mä tykkään hirveesti sun kirjotustyylistä :). Ja joo! tee-se-itse postausta mekin ootellaan!

  Pienen ja mukavan kommentin kirjottaminen ei vie kauaa, mutta se tuo saajalleen suuren ilon! Siks haastankin just sut kirjoittamaan muutamaan muuhun blogiin, tutuihin tai tuntemattomiin, piristävän kommentin ja haastamaan heidät tekemään saman.
  Pistetään ilo kiertämään! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto, nyt täytyy äkkiä kehitellä jotain tee se itse -projektia :D Kiitos, haaste vastaanotettu!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.