17.5.2013

Kuin laittaisi rahaa pankkiin

Sillä erotuksella tietysti, että tässä tapauksessa raha tavallaan liikkuu toiseen suuntaan... 

Ehdin juuri ennen jakautumistani (uudemmille lukijoille tiedoksi, että asutin vielä jokin aika sitten samaa kehoa yhden toisen ihmisen kanssa) tehdä sijoituksen, jota olin harkinnut viime kesästä lähtien. Ostin koirille mökkijuomakupin!


Kyllä, kyllä, voisivathan urheat (...) citykoirat tulla mökkiolosuhteissa toimeen vähän vaatimattomammallakin kupilla. Mutta meillä meni siihen vanhaan kuppiin hermot.

Katsokaas - noin 30 neliön mökissä olemme kaikki aika liki toisiamme. Niin liki, että kun kotioloissa koirien juomakuppien ja meidän sänkymme välissä on yksi kokonainen kerros, on mökillä matkaa sängynkulmalta juomakupille n. 70 senttiä.


Enkä voi sanoin kuvailla sen alueen laajuutta, jolle Koda juodessaan levittää veden, mikäli kuppi on sellaista matalaa mallia. Haluan mieluiten olla kosketuksissa luontoon jollain muulla tavalla kuin siten, että kun aamulla nousen sängystä, astun ensimmäisenä koiran kuolasta ja juomavedestä muodostuneeseen lampeen.


Niin! Hah! Milläs nyt sotket!

Kuppi on Nerokon, kuten kotikupitkin ja voin ilokseni tässä samalla huomauttaa, että Nerokon kuppeja ja telineitä voi vihdoin tilata netistä! Ja jos satutte asumaan tai vierailemaan Jyväskylän tienoilla, Taito Shopissa (en tiedä mikä se on, mutta oletan jyväskyläläisten tietävän) on Nerokon Pop Up -kauppa vielä kesäkuun alkuun. 


Lopuksi vielä toteuttajaltaan äärimmäistä käsityötaitoa vaativa tee itse kiva kenkäteline -vinkki liittyen tähän viimeiseen kuvaan: 

1) Omi äitisi Plantagenista (saattoi muuten olla jostain rautakaupastakin, en muista) raahaama puulaatikko siihen vedoten, ettei "se sovi teillä minnekään"
2) Aseta kyljelleen
3) Lisää kengät
4) Valmis! Kyllä oot taitava! Ja niin kekseliäskin!

P.S.
Huomenna Ravintolapäivä. Laumanjohtaja on ollut Helsingin jokaisen aiemman Ravintolapäivän töissä, joten huomenna käymme kuulemma Ravintolapäivä-rafloissa ainakin aamiaisella, brunssilla ja lounaalla. En tiedä, miten hän aikoo yhdistää kuvioon kaksivuotiaan ja neliviikkoisen sekä nirson akan, joka ei syö mitään... Autoon lukitsemalla varmaan.

30 kommenttia:

 1. Toi katse! Olisin valmis vannomaan ikuista uskollisuutta noille silmille.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin vannonut moneen kertaan. Tuloksena 27-kiloinen mammanpoika.

   Poista
 2. Niiin! Milläs nyt Koda sotkee? Jääkö paljon vaihtoehtoja ja odottamattomia mahdollisuuksia? Jään mielenkiinnolla odottamaan...

  Tää blogisi kirjoitus sai hymyn herkkään, pohtimaan Kodan sotkemispotentiaalia ja miettimään onko TOI vesikuppi meidän koiralle liian iso. Ja veikkaan kuvista päätellen että on se. Mut tommottinen vesikuppi olis niiin hiano!

  - Krista & Sumu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Kodahan siis sotkee sen veden kanssa ihan tahallaan, se ottaa suun täyteen vettä, nostaa pään ylös ja katsoo sitten kun vesi valuu takaisin kuppiin...

   Noita korokkeitahan on eri korkeuksisia! Vai meinaatko, että kuppi olisi liian suuri?

   Poista
  2. Just, hyvä Koda :D

   Niin sitä mä luulin (eihän koskaan pidä kysyä tai ottaa asioista selvää...), että toi on ainoa korkeus! Noniiiiii, kun asia nyt sitten ei näin olekaan, niin sitähän vois tommottista harkita :)

   Poista
 3. P.s osiossa päivän paras!mitenkään kodaa väheksymättä:)

  VastaaPoista
 4. Ihana teksti, ihana juomakuppi, ihana Koda, ihana kenkäteline, ihana laumakuvaus! Siis IHANA! :)

  -Kati L

  VastaaPoista
 5. kahden eri yliopiston tutkimuksissa on havaittu korotettujen ruoka- ja juomakuppien lisäävän riskiä sairastua vatsalaukun kiertymään. onko teillä joku syy miksi alkukantaisilla roduilla on korotetut astiat eivätkä ne syö luonnollisesti matalalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla joku syy olla linkittämättä tähän niitä tutkimuksia tai niistä kertovia lehtijuttuja? Linkitä ihmeessä, lukisin asiasta mieluusti lisää.

   Aivan erityisesti kiinnostaa se, miksi korotetusta kupista syödessä tilanne olisi jotenkin toinen kuin vaikkapa vatsallaan syödessä.

   Poista
  2. Jaha, löysinkin jo itse! Luin, että altistavia tekijöitä ovat myös suuri rotu, perinnöllisyys, sukupuoli, stressitaso, koiran onnellisuus, ruokintatiheys, syömisnopeus (molemmat syövät muuten rauhallisemmin korkealta), ruokinnan ja liikunnan väliin jätetty liian vähäinen aika, ruoan liiallinen öljyisyys sekä annoskoko. En lukenut koko tutkimusta, joten esim. tähtien asennon vaikutuksesta en tiedä.

   Pitäisikö mielestäsi kaikkien koiranomistajien ottaa kaikki edellämainitut seikat huomioon vatsalaukun kiertymää ennaltaehkäistäkseen siinäkin tapauksessa, kun koiran perinnölliset tekijät eivät osoita kohonnutta riskiä?

   Poista
  3. Voisin kuvitella, että nimenomaan näillä alkukantaisimmilla roduilla riski vatsalaukun kiertymään on kaiken kaikkiaan pienimmästä päästä (en ole asiaa tutkinut eli tämä ei ole faktatietoa). Epäilenpä ettei luonnossa ole paljon katteltu että onko ruokailusta 30-60 minuuttia, ennen kuin reippaasti liikutaan...
   Vatsalaukun kiertymäähän esiintyy "rintavilla" roduilla, ja näistä kaiketi suurin osa on jalostuksella sellaisiksi tehty.

   Poista
  4. Tutkimustuloksia arkielämään soviltaessaan olisi kanssa hyvä miettiä sitä, mitä "kohonnut riski" tarkoittaa oikeasti. Riski voi nousta 300% ilman että todennäköisyys on kuitenkaan kovin suuri. Lyön vetoa, että matalan vatsalaukunkiertymäriskin koiraa ei saa pilattua pelkällä korkealla ruokakupilla.

   Ja eniten tietty ärsyttää aina se, kun joku verhoaa ilkeyspyrkimyksen näennäisen huolestuneisuuden taakse.

   Poista
  5. "En sano millään pahalla, mutta..." on kyllä suosikkialoitukseni kommenteissa. Että ihan muka kirjoittajan parasta aatellaan. Tai siis lemmikin. Meidän koiran koulutusta joku joskus kommentoi että pitäisi antaa koira pois kun sitä ei kerran osata rakastaa. Kyse oli siis siitä että pidettiin pienimuotoista jääkautta uhmailevalle penikalle.

   Poista
  6. Hahah, koirien rakastamisen ja "rakastamisen" erot onkin mun lempiaiheita näihin koirankasvatuksellisiin juttuihin liittyen.

   Paras pätemisentarve on just sellainen, että avaudutaan mielenpahoittamistarkoituksessa toiselle aiheesta, josta ei itsekään ymmärretä mitään. Mun tähänastisen bloggaushistorian aivan ylivoimaisesti parhaassa mielenpahoituskommentissa joku anonyymi kysyi, että ollaanko satanisteja, kun meillä on vuohenpääsymboleita asunnossa, vai eikö vaan ymmärretä mitä ne symbolit tarkoittaa.

   Kommentti koski kahta postausta, joista toisessa näkyi häränpääkallo-seinäkoriste ja toisessa härkäriipus.

   Poista
  7. Oma vanhus saksanpaimenkoira sai juuri taannoin eläinlääkäriltä ohjeistuksen syödä korkeammalta tasolta, koska sillä on refluksi-ongelmia ja siitä johtuvia nielun tulehduksia ja ärsyyntyneisyyttä. Kuppi korkeammalle tyylillä ollaan nyt syötetty vuoden alusta asti, ja refluksi oreet (oksentelu) loppui täysin, eikä nielun tulehtumista enää ole. Vanhus voi mainiosti! Mainittakoon, että se korkeus on silti sen pään alapuolella. Eli yhdyn täysin vastaukseesi kysymyksen postaajalle.

   Poista
  8. Meilläkin syömiseen on tullut ikään kuin joku tolkku korkeiden kuppien myötä. Se on rauhallisempaa, ruoka pureskellaan paremmin, sitä ei levitetä ympäriinsä ja oksentelua (jota tosin ennenkin oli vähän) on vähemmän. Että en nyt ihan tuolla anonyymin puheella vielä kuppeja myy :D

   Poista
 6. Harmi että nuo vesikupit maksaa pienen omaisuuden, muuten ostaisin tuollaisen heti.

  Sulla on muuten aivan mahtavan upea blogi! Olen sitä pienessä hiljaisuudessani lukenut ja ihaillut, mutta nyt vasta uskalsin tassutella tänne kommenttilaatikkoon asti. Keep up the good work!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Tajusin itse jo viime kesänä että tarvitaan mökillekin tollainen, ja pystyin ostamaan sen vasta nyt. Mutta yhtään en valehtele, jos kehun hinta-laatu -suhdetta tosi hyväksi!

   Kiitos ihan huipusta palautteesta, tuli hirmu hyvä mieli :)

   Poista
  2. Mä ihastuin noihin peti/rahi-hässäköihin, mutta hinta on kyllä karmea :o

   Kiitos blogistasi, minäkin olen jo pidempään seuraillut, ja nyt vasta uskalsin tulla sen kertomaan.

   Terkuin,
   Maaria

   Poista
  3. Hei kiitos kommentista! Hihkun aina, kun joku salakatselija ilmoittautuu :D

   Poista
 7. Täällä toiotaan kovasti enemmän mökkiesittelyä :)
  Kiitos ihanasta blogista!

  -Ada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muistan kyllä! :) Kiitos. Ajattelin tehdä juttua ainakin mökin materiaalivalinnoista, jahka sinne suuntaan taas reissataan.

   Poista
  2. JA TÄÄLLÄ! samalla vähän ihmetellään, että missä meidän mökki viipyy..

   p.s kuoleeko mun koira, kun laitoin sen vesikupin yläpuolelle tassun mallisia tarroja :O

   Poista
  3. En osaa sanoa, mutta neuvoisin varmuuden vuoksi lopettamaan ruokkimisen kokonaan. Mehän ei turvallisuussyistä ulkoillakaan.

   Poista
 8. Todella järkyttävää, että sulla on korotettu juomakippo sun alkukantaisille koirille.

  -Taina

  VastaaPoista
 9. Btw...pitäisikö komentaa heti niitä koiria seisomaan ja vasta sitten jatkamaan nautiskeluaan, jotka mielellään syövät herkkunsa, luunsa, ruokansa maaten? Nami äkkiä pois makaavalta koiralta, kun siinä ei pää ja masu ole riittävän korkealla etäisyydellä herkusta! omg...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista Kodan juomatottumuksista vielä, että jos juomakuppi on matala, se mielellään viettää aikaansa kuono juomakupissa. Kun se oli pieni, pelkäsin sen hukkuvan kuppiinsa. Koda siis joisikin mieluiten maaten! Jotenkin on tuntunut, ettei se voi olla ihan ok... :D

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.