3.2.2013

Raskasta

Täällä on tänään käynyt viisi vierasta kolmessa osassa, neljä yllättäen. Yksi oli alle metrin mittainen ja heitteli keksejä, yksi toi mukanaan ruokaa ja yksi oli entuudestaan tuntematon. Kaikki tuoksuivat koirilta. Laumanjohtaja oli koko päivän töissä, tuli taas myöhässä kotiin. Iltalenkille pääsi vasta iltakymmeneltä, vaikka siperianhuskyn nukkumaanmenoaika on sikapaljon aikaisemmin. 

Joten kun sitten äärimmäisen raskaan päivän päätteeksi raahautuu mainitulta iltalenkiltä kotiin, ei viimeisillä voimillaan kerta kaikkiaan jaksa mitään muuta kuin pedata itselleen sängyn


keittiön matosta. 

13 kommenttia:

 1. Heh, meidänkin keski-ikäisellä tuntuu olevan nukkumaanmenoaika (joka vaan aikaistuu vanhenemisen myötä), ja kaiken lisäksi pimeää pelätään. Iltalenkki ei siis mitään suuria hurraahuutoja, tai hännänhuiskauksia, saa meillä aikaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ikuisella keski-ikäisellä eli Nidolla on ollut aina tosi aikainen nukkumaanmenoaika ja Koda omaksui saman heti uhmaiästään selvittyään (sitä ennen yritti herätellä Nidoa iltaisin leikkimään. Oppi nopeasti, ettei kannata). Iltalenkkeilijöitä saa sitten todellakin houkutella mukaan ties millä keinoin...

   Poista
 2. Kun pitää olla niiin tarkkana, suojella ja kerjätä ja vahtia monen montaa ihmistä, niin uni voittaa pian iltapissan jälkeen, myös meidän pienempikokoiset pystykorvaiset koiramme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Nämä olivat kuulemani mukaan riehuneet aamupäivällä koirapuistossa niimmaampirusti, eivätkä senkään jälkeen olleet näin väsähtäneitä kuin nyt. Huomaa hyvin, että liikunnallinen virike ei ole sitä kaikista kuormittavinta koirillekaan. Mä olen todennut niille väsyttävimmäksi sen, jos käydään jossain kylässä niin että ne pääsevät mukaan. Ja pitkät automatkatkin väsyttää niitä, vaikka luulisi että tunnin takakontissa kököttämisen jälkeen haluaisivat pikemminkin juosta niin paljon ja pitkälle kuin sielu sietää.

   Poista
  2. Meillä huomattu ihan sama. Puolitoistatuntia juoksua jäällä aamupäivällä = illalla kysyvä katse "pääseekö lenkille pääseekö pliis". Auto+kylä (jossa lapsia/koiria)= "pissalle? Ei pysty ei kykene".

   Poista
  3. Hahah, etenkin juoksulenkit toimii meillä mun mielestä pikemminkin vilkastimina kuin väsyttäjinä :D Vaikkei koiria toki väsyttämistarkoituksessa juoksutetakaan, mutta kuitenkin. Oon myös havainnut, että noista toisenlaisista virikkeistä huolehtiminen on ainakin meidän koirille vähintään yhtä tärkeää kuin liikunta, eikä sillä pelkällä liikuttamisesta huolehtimisella pääse kovin pitkälle.

   Poista
 3. Kun on useita kuukausia kurkkinut blogiin, jotta onko jo päivitys ja aina sellaisen ilmaannuttua ilahtunut suuresti ja lisäksi lukenut vanhoja päivityksiä ja tykännyt kovasti kaikesta, niin oisko jo aika liittyä lukijaksi ja lopettaa anonyymi stalkkailu. No ois. Kommentoin kerran jo anonyyminä huopakyselyysi tarjoten Uusi Musteen Mikon huopaa ratkaisuksi (tai ei siis sitä Mikon huopaa, mutta ymmärtänet).

  Blogisi on ihana, siis niin ihanaa tekstiä tuotat ja koiratkoiratkoirat. <3

  On toki muutkin jutut kiinnostavia, en minä sillä, mutta kun on aina halunnut siperianhuskyn (mikä tarkoittaa, että halunnut ilman mitään sen kummempia tajuja koiran pitämisestä tai noin muutenkaan, lähinnä peruste kun se on niin kaunis koira tmv., puolustus: olin lapsi halun alkaessa), mutta on ällöttävän allerginen kaikille karvaisille, niin Nidosta ja Kodasta on hurjan iso ilo lukea sekä nähdä kuvia. Välitätkö fanilta heille hurjasti rapsutusta. <3

  Ipanakin on mitä suloisin. Edellisen postauksen kuvat String-hyllyn vierellä saavat ihmisen tavattoman hyvälle tuulelle. Ihana lapsonen on hän ja hälle myös sydämiä <3<3<3

  Kiinnostaa semmoinen, että onko Ipanalla jonkunlainen ajatus isosiskoksi tulemisestaan? Onhan hän vielä kovin nuori ymmärtämään, mitä se semmoinen sisaruus on. Ei tarvitse tietenkään vastata, jos on tungetteleva kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No OIS jo aika! Kiitos ja sydämmmmellisesti tervetuloa vaan lukijalistalle, parempi myöhään kuin jne!

   Ei ollut lainkaan tungetteleva kysymys, huomaavainen pikemminkin. Mutta siihen on tosi vaikea vastata.

   Skidi tietää, mitä vauvat noin suunnilleen ovat ja ollaan kyllä huomautettu, että sellainen on äidin mahassa. Se on aiheuttanut yleensä naureskelua tai niin syvän otsarypyn, että oletan asian jääneen vielä aika avoimeksi. Sen sijaan vauvan tavaroista hän on kiinnostunut ja selvästi ymmärtää niiden olevan jonkun muun, vaikka hänen huoneessaan ovatkin. Välillä oon ollut huomaavinani tän jättimahan aiheuttavan jonkinlaista mustasukkaisuutta, sillä se rajoittaa aika paljon esim. sitä, miten hyvin mun syliin mahtuu tai miten hyvin (huonosti) pystyn tyttöä nostelemaan. Joten voi olla että skidin ymmärrys tilanteesta on tosi paljon laajempi kuin tajuankaan. Odotan siis sisarusten ensikohtaamisen seuraamista vierestä vähintään yhtä paljon kuin tuoreemman pienhenkilön tapaamista.

   Välitän terveiset siperialaisille! Mähän olen itsekin nimenomaan ällöttävän allerginen melkein kaikelle karvaiselle, myös muille koiraroduille... Ehkä sä olet lapsesta saakka jotenkin aavistanut, että huskyt ei allergisoi niin pahasti kuin monet muut? :)

   Poista
 4. Miksi tuo näyttää niin tutulta? Tai tuolla aikaisemmin kommentissa ollut autoilu? Välillä pohdin miten raskasta arkitselle rekikoiralle voi tuo automatkailu (ja kaikki muukin) olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään olivat taas jaksamisen äärirajoilla, kun tulin illalla lapsen kanssa kyläreissulta pimeään kotiin. Oli ihan siinä ja siinä, että jaksoivat raahautua eteiseen vähän heiluttamaan häntiään (silleen 1 heilautus per koira). Ehkä niilläkin on D-vitamiinivajaus?

   Poista
  2. Se on hyvin mahdollista :D Meillä muutti makaa usein sängyssä kun tullaan kotiin ja korkeintaan kuono nousee pari senttiä, häntä heilahtaa aavistuksen ja tuhinasta päätellen ajatus kulkee tätä rataa: "ai te, joo, ihan kiva että tulitte, mutta mulla on nyt päikkärit kesken jos ette satu huomaamaan".

   Poista
 5. Siisti tyyppi!
  Niin sitä makaa kuin petaa!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.