9.12.2012

Tiivisteet

Jokainen meillä syksyn tai talven aikana vieraillut on viimeistään olohuoneeseen päästessään kommentoinut, että teillon täällä kyllä kauheen kuuma. Yksi syy on se, että kroonisena palelijana vaadin subtrooppista ilmastoa sisätiloihin silloin, kun asunnon ulkopuolella on pakkasta.

Toinen syy on varmaan hyvässä tiivistyksessä.

Muutamalla naapurillamme on talvisin pakkasta eteisessä, joillekin on kuulemma satanut luntakin sisään. Tiesimme näistä asunnon alkuperäisissä tiivisteissä havaituista ongelmista jo ennen muuttoa, joten toimme omat, laadukkaammat ovitiivisteet mukanamme.


Aivan ongelmaton tämäkään järjestely ei tietenkään ole. 


Viime yönä, kun ystävämme lähtivät kotiin, etuovesta putosi ulos häntä, jonka omistaja kieltäytyi nostamasta sitä itse takaisin sisään. Häntä kädessäni suljin sitten oven vieraiden perässä, varoen jättämästä pyllyä oven väliin.

Jokin aika sitten laumanjohtajan lähtiessä yöllä ulos, putosi etukuistille pari takajalkoja.


Mutta eipä mahdu viima ovesta sisään!

12 kommenttia:

 1. Meillä on sama järjestely. Toimii tosi hyvin tossa sisäeteisessä, kun lattian alla ei ilmeisesti ole juurikaan eristeitä ja oven alta käy myös hirveä viima. Taika tykkää viileästä ja meidän ei tartte pariin talveen huolehtia eristämisestä. Win-Win :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Win-win, todellakin! Ja sit tietty myös ekstra-win: meillä ei ole tolla laatoitetulla alueella(kaan) lattialämmitystä, joten viimainen eteinen ois varmaan tuntitolkulla märkänä kenkien sisään tuomasta lumesta, ellei se lumi imeytyis näihin lattiaa pyyhkiviin tiivisteisiin :D

   Poista
 2. ja lisäksi nuo ovitiivisteet ovat kauniit! et mistään designmyymälästä löydä hienompia...
  -kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja vaikuttavat lämmöneristyksen lisäksi myös tosi ratkaisevasti koko kodin tunnelmaan.

   Poista
 3. Taitaa siis olla liian kuuma teidän karvaturreille sisällä kun hakevat kylmempää paikkaa... jos pari astetta laskis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koda (joka siis on tää jonka joku ruumiinosa putoaa ulos kun oven avaa) lojuu tossa yhtä tiiviisti kesälläkin, kun aurinko polttaa koko eteisen kuumaksi. Tossa oven viereisellä seinällä on myös seinäpatteri, jossa Koda nukkuu kiinni aina kun ei ole kiilannut itseään oven eteen. Sillä on vaan tapana tiivistää ulko-ovia, se tekee sitä mökilläkin.

   Poista
 4. Minäkin meinasin kommentoida, että teillä taitaa olla liian kuuma arktisille otuksille, mutta edellinen kommentoija ehti ensin. Kai siitä oven edessä vedossa nukkumisesta vaan tulee sitten mukavan luonnollinen olo tai jotain.

  Mulla on aina välillä auton takaluukun kanssa tuo sama ongelma, että koira on autossa, mutta häntä ulkopuolella. Sitten pitää vain nostaa se häntä sisälle ja asetella se jotenkin koiran jalan alle tms. ettei se jää luukun väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sama ongelma auton takakontin kanssa! Ongelmanaiheuttaja on yllättäen Koda... Se haluaa aina ihannopeestiäkkiävielä kurkata ulos just kun takakontin luukku on jo menossa kiinni. Pitää aina ennen luukun sulkemista erikseen varmistaa, että remmit, hännät ja Kodan pää on sisällä.

   Poista
 5. Meidän husky on ihan samanlainen tiiviste, parvekkeen oven edessä tosin. Siirsin pedinkin siihen. Välillä peti luisuu pois paikaltaan, mutta koira makaa selällään jalat levällään oven alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kun Kodakin tajuais siirtyä takaoven eteen pötköttämään, ei ois siinä kenenkään tiellä... Entisessä kämpässä meillä oli parvekkeen ovi sopivasti nurkassa niin, että molemmat koirat tykkäsivät makoilla sen edessä. Nyt takaovi on keskellä olohuoneen seinää, mikä tekee siitä vissiin jotenkin sopimattoman loikoilupaikan.

   Haaveilen nurkasta, johon mahtuisi kahden ison koiran yhteinen sänky. Ja koiransängystä, jota nämä nirppanokat suostuisivat käyttämään yhdessä.

   Poista
 6. Kun itse aikoinaan hankin ensimmäisen Pohjolan koiran ja onnellisena kerroin kasvattajalle ostaneeni hienon sängyn, tuli nopeasti tyly neuvo: Vie heti takas! Ei se sellaiseen suostu.
  Niin ovat saaneet vapaasti etsiä paikkansa vetoisesta eteisestä tai kuumalta terassilta.
  Pohjolan koirilla on ihan oma sissänrakennettu ilmastointilaite.
  Kauniita nuo sun koiras ovat!!!!!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten viisas kasvattaja! Mä luulen että Koda saattaisi jopa suostua jos sänky olisi juuuuri oikeaa sorttia, mut mitäköhän sorttia sen sit pitäis olla? Koda tykkää pedata itselleen paikkaa tyynyistä ja peitoista, sellaisia pesiä. Ei se meitä haittaa, pedatkoot. Mutta olisi kiva että sillä olisi sellainen oma paikka, johon esimerkiksi lapsella ei olisi asiaa, siksi haikailen hienojen koiransänkyjen perään.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.