26.10.2012

Valkeaa on

Kun aamulla heräsin, alakerrasta huudettiin, että laita tosi paljon vaatteita päälle ennen kun katsot ikkunasta ulos!


Kyllä, kyllä, tilanne vaikuttaa tietysti pahalta, mutta ei nyt vajota epätoivoon.


Tärkeintä on, että on kaakaota, aikuisten potkupuku (jonka laumanjohtaja sai veljeltään lahjaksi, mutta joka näyttää hänen yllään mustalta kokovartalomaalilta... harmi!), talvirenkaat ja vetokoiria.


Ellette pysty hankkimaan kaikkia edellisiä tykötarpeita tähän hätään (tulihan tämä nyt vähän äkkiä), pitäisin välttämättömimpinä kaakaota (n. kolme lusikallista jauhetta 1,5 desiin maitoa) ja vetokoiria (kaksi riittää!).

15 kommenttia:

 1. mä sain koululaisen nousemaan ennätysajassa huomautuksella "siel sataa lunta" :D

  meillä on kaikissa autoissa vielä kesänakit. mies pääs mun ralliraudalla töihin kyl mut edellä ajanut kitumaasturi oli suoralla tiesuudella päättänyt tutustua keskikaiteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks työ hullut ette oo vaihtanunna? Mä oon joka syksy ihan hysteerinen tän renkaidenvaihtoasian kanssa, mikä yleensä johtaa siihen että nastat tylsistyy asvalttia vasten monta viikkoa ennen lunta. Mut nyt osui kyllä ihan nappiin!

   Poista
  2. ei olla ehitty kun on ollut tuota, hmm, muuta puuhaa... jos ois lastenkuletuksesta kyse niin sellaiseen olis jo vaihdettu. isosisko lupas miehensä renkaanvaihtotalkoisiin huomisaamuksi. mullakin on tommonen samanmoinen hysteria yleensä ja viime syksynkin kuulin kuittailua kun ajettiin sit seuraavan vuoden puolelle sulilla teillä...

   Poista
  3. Ainiin joo, kun teillä ei vissiin oo luppoaikaa ihan joka päivälle :D

   Mä kuuntelen ihan mielelläni sitä jatkuvaa kuittailua (joka ihan epäilemättä alkaa jälleen ens viikolla kun asvaltti on taas kuivaa) ja kuittaan sit kerralla takas tälläsinä aamuina, kun kaikki kesärenkaiset pelkää kuollakseen lähteä liikenteeseen. Me ollaan perinteisesti joka syksy ensimmäisiä talvirenkaisia ja joka kevät viimeisiä. Ja joka syksy ja kevät vedetään jengiä ojista :D

   Poista
  4. mun mies hihitteli innoissaan silmät loistaen kun oli ollu niin liukasta mut oli osannut ajaa silleen, ettei auto ollut luistattanut yhtään mut kaikki muut oli olleet pitkin ojia... ilonsa kullakin.

   Poista
  5. buahhaa, sanavahvistus oli "terona 47" :DD

   Poista
  6. Mua ei naurattais yhtään yrittää pitää tota vaajata 2,3 tonnia liukkaalla tiellä ilman talvirenkaita. Sano sille terveisiä, että son hullu! HULLU!

   Otan ton Terona47:n käyttöön, jos tulee tarvetta joskus kommentoida suomikaksneloselle jotain.

   Poista
 2. Kiva että on joku muukin joka ei vaikuta kauhean riemastuneelta lumen tulosta ;-)
  Totta, kaakaolla ja parilla huskylla pärjäisi mainiosti. Ensiksi mainittuun pitää siirtyä tästä päivästä lukien mutta
  huskyt... se on vähän kinkkisempi juttu. Ei muuten mutta kun mies on allerginen.
  Mutta mä pärjään varmaan sillä kun seuraan sun ihanaa blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla on n. kerran kymmenessä vuodessa sellainen JES TULI TALVI -reaktio ensilumeen. Mutta sitä ei kyllä käynyt tänäkään vuonna :D Oon tänään vielä niin in denial -vaiheessa tän lumiasian kanssa, että otin noita kuvia takapihalla PALJAIN JALOIN. Tunto palailee hiljalleen varpaisiinkin...

   En nyt tiedä pitäisikö sanoa tätä, mutta mähän olen allerginen kans :) Kaikille muille isoille koirille oikeastaan, paitsi huskyille. Sun täytyy raahata sun mies nuuhkimaan huskyja johonkin, jos sekin sattuis sietämään niitä!

   Poista
 3. Tärkeysjärjestys olla pitää! Täälläkin vannotaan kaakaon nimeen:) Koirat ja kokopuvut puuttuu, mutta taidettiin olla yksi ainoita perheitä jossa talvirenkaat vaihdettiin ajoissa(eilen:), koska meijän auto pysy tiellä ja kuskasi onnettomia työkavereitakin...heh, talvi yllätti suomalaiset,taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä potkupukua! Mun mielestä kaikille voitaisiin jakaa syksyisin selviytymispakkaukset, joissa olisi potkupuvut, mun äidin tekemät villasukat, kynttilöitä ja kaakaota.
   Meillä vaihdettiin kanssa talvirenkaat vasta toissapäivänä, että ei tässä ny ihan hirveän ajoissa oltu. Mies tänään autolla kauppaan lähtiessään oli varma, että saisi onkia muita ojista, mutta olivat vissiin siihen iltapäivään mennessä kömpineet ylös omin avuin :D On se jännä se talvi! Kun se joka vuos tulee! Ja heti perään taas seuraavana vuonna, vaikka just oli!

   Poista
 4. Tänne Taunukseenkin on luvattu huomiseksi liukkaita kelejä. Varustaudun näiden vanhan kaupungin mukulakivikujiin vanhoilla kylpypyyheillä.Hih-hih!Joskus naapurit ovat niitä ikkunoista heitelleet, että pääsen kotiin. Kun tänne tulee ns."salamajää" niin siinä on pelit seis. Suosittelen tulevaa talvea varten tasapainoharjoittelua joogan tai vastaavan avulla. Ja aina on laukussa vanhat villasukat, jotka voi vetäistä kenkien päälle. Haskien nenät ovat varmasti iloisesti kohti pojoista ja lumen tuoksua... Tänään näin ensimmäiset kurkiaurat Taunuksen yllä, ovat hiukan myöhässä, koska ovat popsineet mahansa niiiiin täyteen kummityttöni luomuviljaa siellä Suomessa.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi täällä noi salamana iskevät mustat jäät on sentään aika harvinaisia, nytkin ilma kylmeni niin, että antoi varoittaa tulevasta hyvissä ajoin ja mekin ehdittiin vaihtamaan nastat auton alle.

   Pohjoista kohti on kyllä haisteltu! Olin taas unohtanut, millaista huskyjen ulkoiluttaminen ensilumessa on: eivät tajua eivätkä malta ajatella, missä kävelytie ja kulkuväylät menee, kun KAIKKI ON NIIN SIISTIÄ JA VALKOISTA! Törmäilevät lenkeillä toisiinsa ja muhun.

   Poista
 5. Mä kuule luin sun blogin tänään alusta loppuun! Ku en malttanu lopettaa. Ihan hurjan suloisia koiria sulla, rakkaus. Muutenkin tykkään sun blogista ihan hillittömästi. Jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan ensin teki mieli sanoa, että tartteisko sun ehkä hankkia parempaa luettavaa, mutta sitten päätin että nielen suomalaisen nöyryyteni ja sanon reippaasti, että: KIITOS, ihanaa, toivottavasti viihdyt jatkossakin :)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.