15.7.2012

Sijoittamiset ja muut tärkeät hommat

Olemme käyneet pitkin kevättä ja kesää mökkityömaalla. Yleensä kolmisin, joskus kaksinkin.

Inhoan matkustaa ilman koiria. Lauma on viisihenkinen ja kahdeksantassuinen! Jos koirat jäävät kotiin, jäävät ajatuksenikin osittain kotiin, ja sitten kiukuttelen ja hätäilen koko matkan.

Eilen suuntasimme pian valmistuvalle mökille ensimmäistä kertaa koko porukalla. 


Perillä Kodalla oli yksivuotiaan kanssa tosi tärkeitä hommia muun muassa käpyihin liittyen. Lapsi antaa usein kaiken itseään kiinnostavan tarkastelun jälkeen Kodalle. Eväinä olleet saaristolaisleivätkin menivät lapsen maistelun jälkeen parempiin (allanäkyvään) suihin.


Koirat myös rakastuivat serkkuuni. Ylitsevuotavan mielistelyn lisäksi Kodalle kehittyi tarve viettää aikaansa pää serkun peffassa.


Eilisellä tehtävälistalla oli siivoamisen, siivoamisen ja siivoamisen lisäksi mm. kahden turvapaikanhakijan sijoittaminen.


(Molemmista lampuista kysellään aina kun ne blogissa vilahtavat, joten vastaan jo etukäteen: vasen on Susan Elon Fly, oikeanpuoleinen taas Angon Midnight Moon, jota myy Suomessa ilmeisesti Jia.)

Sänky ja valaistuspuoli ovatkin siis jo kunnossa, mutta vuodesohva ja pöytä vielä puuttuvat. Olen yrittänyt etsiä vanhaa, kunnostamista kaipaavaa vuodesohvaa joka paikasta (no lähinnä huuto.netistä, mutta tosi usein!) tuloksetta. Vaatimuksina mainittakoon, että pituutta saisi olla yli kaksi metriä ja nukkumisleveyttä vähintään 120 senttiä. Eikä mitään hankalaa mekanismia. Että ilmiantakaa ny ihmeessä, jos nurkissa pyärii!


(P.S. 
Tämän kirjoittamiseen on mennyt taas n. tunti jatkuvien häiriötekijöiden takia. Vähän vaikea keskittyä yhtään mihinkään, kun jedioppilaalla on menossa iltajooga.)


(Huom. tassunpohja.)

23 kommenttia:

 1. I-has-tuttava ikkuna. En tarvitse maalla mitään, jos on tuollainen seinä.

  Ovatko koiranne muuten koskaan rakastuneet kehenkään talouden ulkopuoliseen naiseen? Vai kelpaavatko vain miehet, kuten tämä serkku ja se laumanjohtajan velikö se palvonnan kohde nyt oli siinä upeassa kuvassa, joka on jäänyt mieleeni kummittelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä. Jos ikkunat on kohdillaan, kaikki muukin asettuu kohdilleen.

   Nido on on aina ollut tosi ihastunut sekä mun äitiin että lapsen kummitätiin. Etenkin mun äidin pidemmän tauon jälkeen kohdatessaan Nidosta huomaa, että se on ikävöinyt. Mutta muuten se on luontevasti vain todella harvan perheen ulkopuolisen ihmisen kanssa. Miehen isoveli on just se palvonnan kohde :) Siihen on Ronjakin lääpällään ja siitä tykkää lapsetkin. Luulen että lapsilla ja eläimillä on aika samanlaiset perusteet arvioida ihmisten miellyttävyyttä.

   Poista
  2. Yksi meidän koira rakasti mun pappaa niin paljon, että heti kun se kuuli papan auton äänen alkoi hirveä pyörinä. Me aina siitä tiedettiin, kuka on tulossa, kun ei tietenkään vielä itse sitä kuultu. Välillä koiraparka oli niin onnessaan että pissi pappan koiville. <3

   Mun piti vielä kysymäni, että mikä tuo lattiamateriaali tuolla mökissä on, kun se näyttää jotenkin kivan lämpimältä noissa kuvissa.

   Poista
  3. Voi pappaa :D Välillä suositun osa voi olla aika kova!

   Lattia on Laattapisteen laattavalikoimista! :) Mä olen pitkään haaveillut kodista, jonka alakerta olisi pelkkää jättikokoista laattaa. Ei uskallettu toteuttaa sitä tässä uudessakaan asunnossa, koska tämä pitäisi joskus vielä myydä eteenpäinkin :D Mökillä sen sijaan halusin kokeilla täyslaattalattiaa senkin takia, että siellä lattian täytyy kestää todella kovaa kulutusta. Laattapisteen sivut ovat tunnetusti tosi epäloogiset, mutta muistaakseni kyseinen laatta oli tämä. Luulen, että sen lämpimän vaikutelman aiheuttaa sekin, että laatta on aika kirjavaa ja lämpimän luonnonvalkoista. Ja pinnaltaan miellyttävä paljaallekin jalalle, vaikka karheahko onkin.

   Poista
 2. Kuinka paljon kunnostamista kaipaava vuodesohva kelpaa? :) Meillä ylimääräinen, vanha mutta toimiva. Ruma, mitoista en ole aivan varma, hyvin palvellut, kerran uudelleen päällystetty. Joku saattaisi saada siitä vielä kauniin sohvan - tai sitten ei. Tiedä häntä. Menee joka tapauksessa kierrätyskeskukseen jos kukaan ei hae pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me suurtakaan duunimäärää säikähdetä, koska verhoilut täytyisi kuitenkin teettää jollain ulkopuolisella. En halua pilata mitään arvokasta sohvavanhusta, kun en todellakaan osaa ommella edes tyynynpäällistä itse :D Hitsi, jaksaisiksää millään lähettää kuvaa sähköpostitse? Osoite on tuolla yläoikealla!

   Poista
 3. Kiitos ihanasta mökkireissusta!
  Ihan tänne asti tuoksui se tunnelma.
  Ei ole ihme että tytöltä tuo joogakoira
  onnistuu kun on opettajat ihan autenttiset.
  Terveiset sateisesta ja kylmästä Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä meillä on gurut ihan omasta takaa. On kyllä vielä hiottavaakin, kun toi aurinkotervehdyskin tehdään auringonnousun sijaan sateista terassia kohti...

   Poista
 4. ai nyt iski sitten rivarikateuden lisäksi mökki-ikkunakateus! meidän (= miehen) mökissä ikkunat ovat mallia sontaluukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että kaikissa mökeissä on. Ja sit vielä jotain suojaavaa puskaa siinä ikkunoiden edessä. Mun mielestä kandee noin ikkunoiden puolesta ottaa kaikki irti siitä, jos sattuu olemaan keskellä metsää niin että kukaan ei taatusti näe sisään. Näin joskus jossain lehdessä sellaisen lasikuutiomökin, joka on kattoa myöten pelkkää ikkunaa, ja haaveilen salaa sellasesta.

   Poista
  2. oon nähnynänny sen saman mökin kuvan! no jos uutta pääsis tekeen niin totta munassa. siis jos joku muu putsais linnunpaskat ja muut shaisset siitä kusilaatiosta :D

   eipä ihme miks mun suasikkipaikka möksällä on veranta, jonne tulee valoa kolmesta suunnasta.

   ps. meidän lapset varmaan menee naikkuun isona. niillon samat harrastuksetkin, vaatemaun lisäksi. tosin hazardikääpiö joogaili taannoin kestovaippa (puhdas) päässä ja näytti vähän tältä: http://www.sportsmansguide.com/net/cb/x-wing-fighter-pilot-helmet.aspx?a=703802

   Poista
 5. Miten ihana mökki! Noista ikkunoista ei haittas kattella tätä kaatosadettakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ollaan kans mietitty, että syyssateet näyttää tuolta varmaan aika huikeilta. Kun on turvallisesti sohvannurkassa ja takan edessä :D

   Poista
 6. Jedioppilaan iltajooga! Liian söpö kuva!! Itkettää (liikutuksesta). Lisäksi itkettää (kateudesta) toi teidän mökki. Noi ikkunat! Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, young padawan treenaa muuten myös force grippiä muhun aina silloin kun en toimi sen toivomalla tavalla. Vasta yksvuotias, ja musta tuntuu että se luisuu jo nyt pimeälle puolelle.

   Poista
 7. Ihana pieni Jedioppilas! Sulla on niin kiva blogi, aina tulee hyvä mieli, kun käy täällä!
  - maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulle tulee superhyvä mieli tällaisista kommenteista, kiitos :) Terveiset välitetään jedioppilaalle!

   Poista
 8. Aaws, aivan ihania kuveja taas! :) Itse aloittelin blogin Wody-herran (siperialaisen ja samojedin sekotus) ja kahen rottaneidin elämästä, nyt kun on kamera ja kone säännöllisesti käytössä ::D Aiemminkin olen kommaillut, ja nyt luen blogia toistamiseen läpi, kolmas päivä menossa, eikä paljookaan enää läpikäytävää :) Yksinkertasesti vaan _aivan ihana_ blogi! <3

  12-legs.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihmeessä joku jaksaa lukea näitä horinoita toista kertaa läpi? :D Kiitos!

   Poista
 9. IHANA mökki! Mä en kestä!

  t. kateellinen (voisitteko adoptoida mut ja jimpsun aina kesäisin ;))

  p.s hyvin voi lukea vaikka kolmatta kertaa läpi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ehdottomasti voidaan adoptoida, mukaan vaan!

   Ja sää tietty voitkin lukea, kun oot pöljä <3

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.