19.6.2012

Uusi susiluola remontissa: kylpyhuone, ja se, kuinka kaikki viimein loppui

Rakkaat ystävät sekä satunnaiset internetselaajat,

Pahoittelen venähtänyttä poissaoloani, mutta selitys on jo valmiina. Olemme vihdoin saavuttaneet pääteaseman. Lakipisteen. Viimeinen hetki on lyönyt, kuppi on tyhjä, kaikkemme olemme antaneet.

Remontti on valmis! Kyllä!

Olen viettänyt plikan kanssa aikaa muiden nurkissa, jotta miesväki sai rauhassa kiinnittää koko kevään saunassa odottaneet paneelit ja lauteet paikoilleen. Se oli viimeinen erinäisten sairastumisten ja sivuprojektien takia roikkumaan jäänyt homma remontin piiiiitkältä tehtävälistalta.

Nyt on vähän sellainen mitäs-sit-tehtäisiin? -olo. Laumanjohtajalla on varmaan luojan-kiitos-se-on-ohi! -olo.

Mutta tässä siis remonttipostaussarjan viimeinen osa, eli kylpyhuone ennen ja jälkeen.Maailmassa on muutama asia, joista pidän paljon vähemmän kuin kaikista muista asioista. Yksi on sisustuksessa käytetty vaaleansininen. Toinen on peilikaapit.

Taloudessamme vallitsevasta kotiaskare-työnjaosta johtuen itselleni on tärkeää, että kodin toiminnallisista tiloista erityisesti kylpyhuone toimii hyvin. Siellä tarvitaan paljon laskutasoa, monenlaista kaappitilaa sekä tilaa pesukoneelle ja kuivausrummulle niin, ettei niitä tarvitse sijoittaa päällekkäin. Kuten kuvista näkyy, kylpyhuone ei vanhassa mallissaan täyttänyt vaatimuslistani kohdista ainuttakaan.


Myös kylpyhuoneen ulkonäöllä on mielestäni todella paljon merkitystä, sillä ainakin itse rentoudun saunassa ja suihkussa ja käytän pyykkihuoltoon - kuten varmaan kaikki muutkin lapsi- ja koiraperheiden mutsit - aivan tajuttomasti aikaa. Ja alkaahan jokainen päiväkin juuri kylpyhuoneesta.

Siispä kylpyhuoneessa uusittiin kaikki (pönttöä lukuunottamatta) lattiasta kattoon. Lisäksi yhtä seinää (tuo, jota vasten vanhan pyykkikaapin ovi edellisessä kuvassa avautuu) siirrettiin puoli metriä taaemmas. Seinän siirtämisen ansiosta saatiin tilaa pitkälle työtasolle, jonka alle mahdutettiin kaikki pyykkäämiseen liittyvä laitteisto ja kaapisto.
Olisimme halunneet kaksi vierekkäistä allasta, mutta tila leveyssuunnassa ei riittänyt. Kompromissina päädyimme yhteen leveämpään altaaseen. Koska halusin altaan alle mahdollisimman paljon kaappitilaa, jouduin joustamaan altaan syvyydessä. Fiksuna tyttönä valitsin tämän takia syvän altaan alakerran vessaan.

Pitkäksi tasoksi valitsimme laminaattia, mutta jos budjetti olisi ollut rajaton, olisin halunnut ehdottomasti betonitason. Mutta sain sentään betonialtaan! Jes! Ens kerralla koko kylppäri on betonia!


Koda laulaa takaovella, koska laumanjohtaja asettelee terassille vastikään adoptoimaamme grilliä... Joten juttu jää nyt vaille nasevaa lopetusta. Kysykää, jos tulee jotain mieleen, sisällysluettelo löytyy taas tuttuun tapaan alta.

Seinälaatat (30x60cm) Kaakelikeskus, lattialaatta (10x10cm) ja suihkuseinän pikkukivi Laattapiste, kaikki kalusteet, allas, työtaso, peili ja peilin valaisimet Kvik, hana Svedbergs, suihku Oras, paneelit Harvia. Työt putkihommia lukuunottamatta laumanjohtaja tovereineen ja sukulaisineen. Jälkimmäisistä osa muutti urakan valmistuttua Brasiliaan karkuun (muka töihin...). 

19 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno kylppäri ! Kyllä on ollu joka tuskan hetken arvoinen, jos näin ulkopuolisena on varaa huudella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä on! Siis sekä ollut arvoinen, että varaa huudella. Kylpyhuoneessa asioiminen hymyilyttää nyt niin paljon ehkä siksikin, kun tietää, miten paljon duunia sen eteen tehtiin.

   Poista
 2. HIANO! Löysin sattumalta blogisi tässä alkukesästä, ja luin yhdessä hujauksessa kaikki blogi-kirjoituksesi, todella mainiota tekstiä :) Ja koira-rakkaana ihmisenä (itselläni jaloissa hyörii yksi shiba) olen täysin korviani myöten rakastunut teidän koiriin. Kiva lukea teidän perheen arjesta ja samalla saada hyviä remontti- sisustuspostauksia (sisustus-intoni, joka ilmeisesti on periytynyt minulle äidinmaidossa, saa vaan lisää vettä kiukaalle blogisi ansiosta ;D ) Niin ja avokkini on todennäköisesti jo salaa soittanut valkotakkisille hakemaan minut höröteltyäni yksin koirillesi tai muille kommelluksille! Kiitokset siitä ja hyvää kesää teille kaikille! :)

  Toivottelee Krista ja Sumu- shiba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti miehet valkoisissa eivät ehdi hakemaan sua ennen kuin luet tämän, mutta KIITOS :) Mahtavaa, että joku viihtyy mun juttujen parissa jopa useamman postauksen peräkkäin! Siksi just haluan jakaa nämä remonttijutut muidenkin kanssa, että toivon niiden inspiroivan ja innostuttavan, sillä inspiroidun itsekin valtavasti just remonttikertomuksista.

   Ja ehkä nämä auttaa tarttumaan toimeen, aika monella vaikuttaisi olevan milloin mikäkin kotiprojekti aloittamista vaille valmis ;)

   Loistava nimi teidän shiballa <3!! Mun mielestä koiralle annettu nimi kertoo omistajista paljon enemmän kuin... No moni muu juttu :D

   Poista
 3. Siis ihan mieletön! Meillä on peukalonpään kokoinen kylppäri muuten niin rakkaassa ja toimivassa asunnossa joten tyydyn (vielä) ihastelemaan muiden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain tän kylppärirempan aikana opin niin sen, että tilan hyödyn maksimoinnilla voi hyijata silmää (ja mieltä) PALJON. Tämä kylppäri on joka suuntaan aika paljon pienempi kuin meidän vanhan kerrostalokolmion kylppäri - ovelta peiliseinälle on reilusti alle kaksi metriä. Kalusteiden suunnitteleminen ja sijoittaminen meni senttipeliksi ja jännitti loppuun saakka, mutta kannatti ehdottomasti panostaa siihen. Ja hyödyntää Kvikin ilmainen piirrustuspalvelu ;)

   Että kyllä peukaloiskylppärilläkin voi olla toivoa! :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiittikiitti! Sitä mäkin huokailen aina aamu-unisena kylppärin oven avatessani :)

   Paitsi silloin kun yksivuotias on vieraillut siellä ensin ja purkanut kolme rullaa vessapaperia pitkin lattioita... Silloin huokaan jotain muuta :D

   Poista
 5. Onnittelut!
  Joskus on hyvä, ettei ole riittävästi tilaa!
  Itselläni on kaksi allasta vierekkäin ja odotan,
  että tulisi remontin aika voidakseni vaihtaa sen
  tuollaiseen yhteen reiluun.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin on kyllä toiminut tämä leveämpikin. Luultiin etukäteen, että tarvitaan kaksi hanaa, mutta ilmeisesti sekin riittää, että altaan ääressä on kahdelle tilaa.

   Poista
 6. Ei muuta voi sanoa kuin että voi jummi! On se hieno :)
  (Jotenkin palasi mieleen postauksesi remonttimiesten käyttämästä vessasta, sen siivoamisen jälkeisestä housujen roskiin heittämisestä jne... Miltäköhän tuo kylppäri näytti remontin aikana :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt harmittaa että päätin jättää välivaihekuvat tästä pois :D
   Se remppaajien käyttämä vessa oli siksi niin ällö, että sitä oikeasti käytettiin, myös pensseleiden pesuun ja sensellaiseen. Tää kylppäri taas oli jollain tavalla koko ajan... puhdas! Siis räjähtänyt tietysti, mutta ikään kuin hygieenisemmän oloinen.

   Poista
 7. i h a n a ! voisitko ehkä vielä mitenkään mahdollisesti raottaa hieman saunan ovea meille internetin ei-niin-satunnaisille-selailijoille? ja ooks muka jo esitelly teidän olkkarin? rapsrapsrapsutuksia susille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain! :) Voin raottaa, aattelin jakaa sen erilliseen juttuun, koska siitä on aika paljon sanottavaa ja tästä tuli jo tällaisena tosi pitkä selostus :)

   No mun mielestä meidän olkkarissa ei ole oikein mitään esiteltävää :D Samat kalusteet kuin vanhassakin kämpässä. Ainakin noin suunnilleen. Ja tää olkkari on niin minikokoisen pienikin! Palaan ehkä asiaan Sit Joskus, kun saadaan uusi sohva...

   Poista
 8. no me käydäänki täst lähtien teillä pesulla, onhan ok? kun toi esikoinen haluis just tollasen sadesuihkun kun teillä nyt on. taljan se jo huoneeseensa saikin.

  mulla on keskittymiskyky ollut ainakin kuukauden kuin metsähiirellä, oli muutakin asiaa mutta enemmän ku kolmerivinen teksti nostaa hien pintaan aarrgghhhh.

  eikun ylempään kommentointiin koirain nimistä, oonko kertonut että meidän on Kerni Napalmi (+ kennelnimi jota en muista)? ihan rekisterissäkin :D joo, vahakangas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin on ok, tänne vaan ja bonusimurit mukaan. Toi sadesuihku oli muuten arvaat-varmaan-kenen-talouden-henkisesti-yhdeksänvuotiaan ehdoton vaatimus, mä olisin halunnut ihan toisenlaisen suihkun :D

   KERNI NAPALMI :D :D Ahahha ahhahahha hahhahahhahaha, MIKSI? Mun suosikki on ikuisesti Kemikaali Ali sellaisella keskivertolehmän kokoisella sakemannilla.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.