16.4.2012

Uusi susiluola remontissa: kyökki

Olen ilmeisesti ollut edellisessä elämässäni tanskalainen.

Mikään muu kuin puolueellisuus ei nimittäin selitä sitä, miksi mielestäni juuri Tanskassa tehdään maailman parhaat sisustusesineetviihde-elektroniikkalaitteethääpuvut, elokuvaohjaajat ja lastenvaatteet. Ja tietysti myös keittiöt. (Ja niillä on kuninkaallisiakin!)

Haavekeittiöni olisi hyvin tanskalainen, maalaisromanttista kodikkuutta ja teollista raakuutta yhdistelevä tila, jota ei ehkä tunnistaisi heti keittiöksi. Ei varmaankaan tarvitse luetella kaikkia niitä syitä, joiden takia emme alkaneet askartelemaan lapsiperheen rivitalokeittiöstä sellaista. Jonkinlaisen maalaisromanttis-teollisen hengen keittiöön kuitenkin halusin.

Lähtökohta oli tämä. Ei huono, mutta ei ollenkaan meidän tyylinen.Ainoa asia, jonka keittiöön oikeasti tarvitsimme oli täysikokoinen uuni vanhan, kapeamman mallin tilalle. Sen lisäksi laumanjohtaja halusi ehdottomasti kaasulieden. Oma ykköstoiveeni oli keittiön värityksen terävöittäminen. Ajatus oli, että kaikki kiinteä tason alapuolella olisi mustaa ja sen yläpuolella valkoista.


Välivaihe näytti mm. tältä ja sattui sydämeen. Huomatkaa toiveikkaasti tulevalle paikalleen aseteltu kaasuliesi paketissaan.


Vanhat kaapistot ovineen säilytettiin, mutta kaikki muu meni uusiksi. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, lopputulos jännitti viimeiseen saakka, sillä keittiötä tehtiin koko ajan vähän "siinä sivussa" ja jouduin tekemään useimmat tärkeät päätökset lennossa. Yleensä vielä väsyneenä, kiukkuisena, nälkäisenä ja vauva kainalossa (ja tukka likaisena. Ja kuten kaikki naiset tietävät, ajatus ei kulje, jos tukka on jäänyt pesemättä). Vaikeuksien kautta voittoon, sanon ma!

Työtaso Silestone, välitilalaatta Vogue (Kaakelikeskus), allas ja liesituuletin Franke, hana Oras, vetimet Ikea, kaikki kodinkoneet Bosch (Gigantti, Markantalo & tretti.fi), kaappien maalaus Sarja-Maalaamo Oy. Laskosverho teetetty Linumin kankaasta. Työt laumanjohtaja kätyreineen.

Lisätty välivaihekuvia!

27 kommenttia:

 1. onpa upea keittiö!!!:) vanhassa kuvassa punainen oikein hyppäsi suoraan silmille, mutta tuo uusi on kyllä todella kaunis ja viihtyisän näköinen!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tossa punaisessa laatoituksessa ei ollut edes kaikista pahinta toi väri, vaan sijainti :D Esim. se, että sitä oli tuolla ikkunan vasemmalla puolella kahdella seinällä... Miksi?!?

   Poista
 2. Hieno!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 3. Uuuu...kaunista! Näkymä ikkunalle on niin makee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä! Mä olen vähän sellainen... näkymäihminen. Mietin aika usein kaikki remontti- ja sisustusjutut näkymiksi niin, että "aattele miltä se sit näyttää täältä kun valo tulee sopivasti ja..." :D

   Poista
 4. Muutettaisko me teille? ;)

  Hieno!
  Mulle ja!

  Keittiö-remontti haaveissa... Meillä vaan ensin edess lattia... Keittiö ehkä joskus vuonna 2045 kun lapsi(tai lapset?) muuttaneet pois kotoa. Jos vielä siihen asti on siedetty tätä kotia.

  -Anu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta, tänne vaan! Älkää suotta säikkykö kun tuutte etuovesta, se paksumpi kynnys siinä sisäpuolella on Koda, tultiin just 10km lenkiltä.

   No mut aattele positiivisesti, että jos tähtäin on, että valmista on keväällä nelkytviis, niin ainakin on aikaa suunnitella! :D
   Mulla on tähän mennessä kokemusta kahdesta keittiöremontista, joista toisessa tosin vaihdettiin vaan työtasot ja silloin lapsi ei ollut vielä syntynyt. Näiden kahden remontin kokemuksella oon tullut siihen tulokseen, etten todellakaan koskaan aio koittaa, millaista keittiön remppaaminen on lapsen kanssa, jos samassa asunnossa pitää vielä asuakin. Et jos meillä ois nyt jäänyt jotain tekemättä, olis sekin varmaan tehty just siinä 2045 kieppeillä.

   Poista
 5. Oi vautsi vau, 10+! :) Niin onko nuo alaovet myös vanhat, maalattu vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu samat vanhat! Toi musta maalipinta on muuten ihan berberistä, vaikka etukäteen yritin varmistella tuolta maalaamosta, että hioohan ne sit ihan varmasti pinnat ensin kunnolla ja että onhan maali varmasti tarpeeksi mattaa. Juu ei ole. Nyt jo ihan naarmuilla ja koko ajan tosi epäsiistin näköiset.

   Poista
 6. Aivan ihana uusi keittiö <3 Voi kun pääsisi itsekin vielä joskus sisustamaan kunnolla, edes sitä rivarikolmiota jos ei omakotitaloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vain! Mun mielestä on parempi sisustaa ensin kunnolla jotain muuta kun se omakotitalo. Otan ite aina remppajutut vähän harjotuksen kannalta sikäli, että testailen erilaisia materiaaleja ja niiden toimivuutta (vanhassa kämpässä kokeiltiin puutasoja keittiössä, nyt kokeillaan, voiko kylppärin lavuaari olla betonia), jotta sitten jos joskus pääsen sisustamaan Sitä Taloa, ei tarvitse jännittää, teenkö oikeita ratkaisuita vai en.

   Poista
 7. Harvoin harrastan kommentointia, mutta oli pakko tulla sanomaan ettei tämä ole enää mahdollista. Epäilen magiaa.
  Tajuttoman hieno lopputulos (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän magiaepäiltyjen osuvan varsin oikeaan! Kiitos :) Ja kiitos kommentointikynnyksen ylittämisestä myös!

   Poista
 8. Jätänpähän taas merkkiä, että olen vieraillut. En kyllä kykene kehumaan maalaisromanttis-teollisen henkistä asuntoanne, koska olen jo nyt kateudesta vihreä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta! Vihreämminhän tässä vissiin pitäis itse kunkin ajatella ;)

   (Terv. nimim. mä olen just teho-opetuksessa aiheesta "Mikä on energiajae ja miksi se pitää tietää.")

   Poista
 9. aaah noi mustat alakaapit on niin makeet! likelikelike!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä! Eipähän näytä keittiö enää niin hirveältä kokkauksen jälkeen, kun roiskeet ei näy kaapeissa niin hyvin.

   Poista
 10. Tosi hieno keittiö! Kertoisitko vielä miten saitte kaapeista porausreiät nätisti piiloon? *vinkkiä kaipaillaan*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Sarja-Maalaamo kittasi vanhojen vetimien paikat ovien maalauksen yhteydessä. Jälki on kittauksen osalta ihan siistiä, vaikka kitattavana oli myös yksi suuri lukon paikka... Hela hoito maksoi muistaakseni n. 600€, johon sisältyi 12 kaapinovea ja 4 vetolaatikkojen etulevyä. Toimitusaika oli muistaakseni 1-2 viikkoa.

   Poista
 11. Hei. Olit kommentoinut itse, että ovet ovat muuttuneet epäsiistin näköisiksi. Luuletko, että tuo kohtalo on mitenkään estettävissä esim. eri maalin valinnalla, jos samassa paikassa maalauttaa? Tahtoisin maalauttaa Ikean uudet kaapinovet mustiksi, ja olin jo aivan innoissani tuosta Sarja-maalaamosta, kunnes luin yuon kommenttisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi :) Mahtavaa, että viesti on saavuttanut jonkun samaa firmaa harkitsevan ja näin pystytään ehkä ehkäisemään mielipahaa.

   Etenkin nyt kun tästä on enemmän aikaa eli oon pidempään saanut hinkkailla noita ovia pesuaineilla, on ihan oikeasti alkanut nyppimään toi pinta. Nyt on ilmennyt, että sen lisäksi että pinnalla näkyy kaikki hyvin, siitä saa myös tosissaan hinkata jälkiä irti, vaikka kyse olisi jostain maitovalumasta.

   Varmasti ongelma on nimenomaan maalissa. Mutta en usko, että ainakaan kyseisellä firmalla on antaa muita maalivaihtoehtoja. Tai ei ainakaan vuosi sitten ollut, kun meiltäkään ei mitään kysytty vaikka maalin laatua epäilin. Kyllä näidenkin ovien kanssa pystyy elämään, eikä mitään ongelmaa olisi ollenkaan, jos mustalla olisi maalattu esimerkiksi pelkästään yläkaapit, tai jos aurinko ei paistaisi niihin vinottain niin, että jäljet näkyy ekstrahyvin... Voi siis olla että lopputulos ei häiritsisi sua lainkaan, mutta suositella en kyseistä firmaa maaleineen kuitenkaan halua.
   Kehottaisin ehkä käymään paikan päällä maalaamossa vähän nuuskimassa. Niillä on taatusti jotain malliovia, joissa pääset itse hypistelemään maalausjälkeä.

   Poista
  2. Hei Suvi ja Kris,
   Haluaisimme itse maalauttaa keittiökaappiemme ovet, olen ollut yhteyksissä Sarja-Maalaamoon ja Modiikkiin, mutta kumpikaan ei vastaa mun kyselyihin.

   Suvi, mihin ratkaisuun te itse päädyitte? Ja voitko kenties suositella sitä firmaa missä maalautitte ovenne?

   Poista
 12. Ei taida kukaan enää lukea tätä keskustelua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Sori! Mähän saan nämä kaikki kommentit sähköpostiin, mutta ajattelin ettet kaipaa enää multa mitään lisäinfoa tähän :) Sarja-Maalaamoa en siis hyvää hyvyyttänikään voi suositella. En tiedä onko tästä nyt apua, mutta omien maalauttamiskokemusteni jälkeen suosittelisin ehdottomasti edes harkitsemaan ovien uusimista kokonaan.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.