24.3.2012

Mun koti on täällä!

Olemme eläneet täällä viikon lähes askeettisissa olosuhteissa!

Eli siis ilman nettiä (3G on tietty toiminut puhelimissa, mutta eihän ihminen nyt sillä pärjää) ja telkkaria.

Radio-ohjelmia on kuunneltu niin innostuneesti, että hyvä ettei sentään olla keräännytty iltaisin radion ympärille istumaan ja naureskelemaan kuin 50-luvulla ikään.

Mutta mennään asiaan! (Joo, nyt jo, aatelkaa!)

Muutama juttu on vielä vähän kesken. En esimerkiksi tiedä, voiko alakerran vessanpönttöä käyttää vai ei ja saunan seinät ovat tällä hetkellä tunnelmallisesti hohtavaa foliota. Remontin suurimmat kipukohdat (kirjaimellisesti, pitäisi laittaa tänne kuva laumanjohtajan käsistä remontin jälkeen... Itselläni on vain neliskulmainen mustelma isovarpaassa ja sekin tuli uuden jääkaapin ovesta) olivat kylpyhuone, keittiö ja vessa, joista ajattelin tehdä tänne ennen & jälkeen -postaukset heti kun kaikki edellämainitut ovat täysin valmiita.

Minä ja lapsi emme ole nukkuneet missään niin hyvin kuin täällä (laumanjohtaja nukkuu erinomaisesti kaikkialla missä vain ehtii sulkea silmänsä, joten hänen tunnelmiaan en ole kysynyt). Koirat nukkuivat pari ensimmäistä yötä levottomasti unissaan pölöttäen ja kuuntelivat ihmeissään ulkoa kantautuvia ääniä - vanhassa asunnossa kodin ulko-oven ja ulkomaailman välissä oli rappukäytävä ja hiljaisuus.

Lisäksi Koda odotti n. kolme ensimmäistä päivää etuoveen nojaten sitä, milloin vierailu päättyy ja lähdemme kotiin, eikä vieläkään oikein uskalla kulkea portaita, jos sattuu vahingossa katsomaan alas kesken matkan.

Itse olen kotiutunut tekemällä muutamia erinomaisia sisustushankintoja. Yksi parhaista (ja edullisimmista! Pidän asioista, jotka ovat sekä parhaimpia että edullisimpia!) on Perobasta viime viikolla eteiseen ostamani matto.

Yritin kuvata sitä, mutta tiedättehän...


Palaan asiaan! 

Maailman ärsyttävin sanonta, mutta silti käytän sitä usein puhelun päättämiseen, liian kalliita asioita myyvästä liikkeestä poistumiseen ja tämän postauksen lopettamiseen. Mutta jos ihan oikeasti aikoo palata asiaan (paitsi siis poistuessaan liian kalliita asioita myyvästä liikkeestä), niin mitä sitten pitäisi sanoa?

12 kommenttia:

 1. Tiiliseinä. Apua. Niin hieno! Teittekö itse vai oliko se jo olemassa?
  Ja sait haaveilemasi sohvapöydän, onneajeah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehtiin itse! Mä olen haaveillut antiikkitiiliseinästä vuooosia, ja toi joskus epähuomiossa meni lupaamaan, että tekee sellasen sitten kun se johonkin sopii.

   Sohvapöytä on mahtava, en tajunnut että se olisi näin iso. Se on myös tosi paljon tukevampi kuin ajattelin, mikä on kääpiön kävelyharjoitusten kannalta huippuhyvä juttu.

   Poista
 2. Todella kaunis koti teillä!! Erityisesti silmään pisti tuo kaunis tiiliseinä ja lisäksi keittiön pöytä on aivan mielettömän ihanan näköinen!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Keittiönpöytä on tavallaan meidän esikoinen... :D Tehtiin se verstaalla itse, kun ei löydetty kauppojen valikoimista sopivaa pöytää. Tai siis sopivan leveää, en tykkää istua vastapäätä istuskelevan kanssa ihan nenätysten.

   Poista
 3. Millaiset portaat teillä, kun koiruuksia ällöttää? Taitaa olla joku puolitoista- kaksikerroksinen talo? =) Onnea uudesta kodista ja erittäin silmäämiellyttävästä sisustuksesta! Ja lisää koirien edesottamuksia uudesta kodista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nidoa ei suurena kiipeilymestarina ärsytä portaat ja sillä on kaikenlaisista portaista entuudestaankin kokemusta, mutta Koda ei ole oikein koskaan ollut tekemisissä portaiden kanssa. Meillä on kahdet vähän kiertävät portaat, jotka on askelmien välistä auki, eli porraspelkoisen kannalta pahimmat mahdolliset :D

   Lisää edesottamuksia tulossa juu! :)

   Poista
 4. Vahingossa jonkun toisen blogin kautta päädyin blogiisi edellispäivänä ja onneksi päädyin! Nyt kolmen illan aikana olen lukenut läpi jokaikisen postaukseksi. Ehdottomasti paras blogi, johon olen koskaan törmännyt! =)

  Olet loistava kirjoittaja ja teillä on aivan valloittavat koirat sekä toki myös suloinen pikkuihminen. =)

  Blogi päätyi heti suosikkilistalleni ja varmasti aion jatkossakin lukea jokaisen postaukseksi.

  -Maija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jukra, kiitos vain! En häkeltyneenä osaa vastata mitään nasevaa tällaiseen ylipuheeseen :D Ehdottomasti ja lämpimästi tervetuloa uudelleenkin. Koska mitä ilmeisimmin oot myös hyvää lukemista vailla, suosittelen noita mun suosikkiblogeja, joita oon listannut tonne sivuun :)

   Poista
 5. Tiiliseinä on mun unelma. Oon ehkä vähän kateellinen(itse kun asustelen Hoasin kämpässä tällä hetkellä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttaako, jos sanon että tiiliseinä saa meiltä kaiken ansaitsemansa arvostuksen ja rakkauden, ja pyhästi lupaan etten koskaan ala pitämään sitä itsestäänselvyytenä?

   Poista
  2. Ehkä vähän. Sitä saa myös kuvata paljon - kuvia tuijottamalla pärjään ehkä taas hetken pidempään ilman omaa tiiliseinää. (:

   Poista
 6. Hei! Olet aivan selvästi rantautunut. Onnea onnea kaikelle tulevalle!
  Ethän unohda meitä, jotka aamuisin silmät sikkuralla odottavat mitä
  laumalle kuuluu... Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.