9.3.2012

Älykköjen taktiikka

Laumanjohtaja harrastaa älypelejä. Sellaisia erilaisia palikkasykeröitä, joiden osat pitää osata irrottaa toisistaan ja kasata sitten taas uudestaan kokoon. Myös sellaisissa peleissä, joita myyjän mukaan kukaan ei ole ratkaissut aiemmin, hänellä kestää yleensä n. 5 minuuttia (meillä muilla on tapana ottaa aikaa).

Itse kuulun yksinkertaisten ihmisten rotuun (jota laumanjohtaja kutsuu tuttavallisesti "humanisteiksi"). Kaapissa on ruukullinen älypelejä ja olen yrittänyt ratkaista niistä suurinta osaa. Taktiikkani on äärimmäinen väkivalta. Se on tehonnut tähän mennessä yhteen, jota ei sen jälkeen saanut kasaan enää kukaan.

Koda käyttää - ehkä hieman ennalta-arvattavasti - näemmä ihan samaa taktiikkaa.


Lyön vetoa, ettei kovin moni äiti ole saanut kotoa lapsenhoitajalta samanlaista puhelua kuin minä sain eilen lapsen mummilta.

"Moi, tota... Koda söi sen sudokukuution! En tiedä yhtään miten paljon se on ehtinyt nielemään niitä paloja, mitä mä teen?"

17 kommenttia:

 1. HYI älypelit, sietääkin syödä pois moiset hermojenkokeilijat!
  Mulla palaa käämi alle minuutissa kun saan jonkun palikkapelin käteeni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa vaan, mistä syystä mäkin maltan perehtyä noihin lähinnä vaan väkivallan keinoin :D

   Poista
 2. Nimenomaan väkivallalla ja huutamalla voi oikein hyvin peleistä selviytyä.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 3. Hihiihii... Ihana Koda. ♥ Kunhan ei saa vatsanpuruja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saanut! :) Tultiin sitten aika äkkiä kotiin toteamaan vahingon laajuus ja laskettiin, että kaikki kuution osat olivat suunnilleen tallella. Tyyppihän on siis selvinnyt mm. puolikkaasta tennispallosta hengissä, joten en oikein enää osaa huolestuakaan Kodan kohdalla mistään :D

   Poista
 4. Kodalla on selkeästi hyvin innovatiivinen tapa ratkaista moinen kiusakuutio! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl juu! Miehenkin reaktio oli, että "...no sehän on ihan selvästi vaan halunnut selvittää, mitä kuution sisällä on. Koda, mä niiiiin ymmärrän sua!"

   Poista
 5. :D voi pientä!! en halua olla vahingon iloinen, mutta jotenkin huojentavaa kuulla että jonkun muunkin kuin meidän koira osaa tuon tavaroiden hajoittamisen jalon taidon!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä todellakin osataan, lähivuosina tosin taitoa on kohdistettu vain harvoihin ja tarkasti valittuihin kohteisiin. Lisää aiheesta tuolla "tihutyöt ja tuhonta"-tagin alla :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Joo, Kodahan kulkee meidän perhepiirissä hellittelynimellä Pönttö...

   Poista
 7. Onko Laumanjohtajalla Rubikin kuutio? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mistä tommosen sudokukuution saa!

   Poista
  2. No ei ole! Mun piti ostaa sille toissa vuonna sellainen synttärilahjaksi, mutta ne oli Kampin Heureka Shopista loppu. Törkeetä, sama kuin eläinkaupasta ei saisi koiranruokaa...

   Ostin sille silloin sieltä Rubikin kuutiota korvaamaan ton sudokukuution ja Rubikin pallon. Sudokukuutio oli sen mielestä "ihan tyhmä", mutta ton pallon kanssa se askarteli varmaan tunnin. Olin myös näkevinäni muutaman hikikarpalon puskevan otsalle...

   Poista
 8. Luin muutaman kuukauden postaukset läpi ja haluaisin vain kertoa että teillä on ihana lauma! Ja ihania kuvia. Voisittekohan te ehkä adoptoida mut ja mun koiran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ilman muuta! Mua on kielletty tuomasta himaan villieläimiä ja niiden poikasia, mutta ihan varmasti saan perusteltua yhden bloggaajan koirineen.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.