2.12.2011

Pikkujoulun tahattomat pahikset


No joo, pikkueläimen pökäleeltähän se erehdyttävästi näyttää.

Mutta se on käsintehty tryffeli. Katsokaas, olen puuhaillut joulujuttuja. Kuten ostanut ja täyttänyt laumanjohtajalle oman sulkaakalenterin. (Edellisen tein itse. Se oli sellaista käsiinhajoavaa mallia. Tänä vuonna turvauduin Pentikiin.)


Ostin ruokapöydällekin jouluasioita. Ylimitoitetussa pöydässä on sekin hyvä puoli, että silloin, kun kerran vuodessa iskee tarve tehdä epämääräisiä asetelmia, mahtuu pöydän ääressä silti syömäänkin.


Suuri pöytä mahdollistaa senkin, että pienhenkilö voi istua aamiaisen ajan pöydän päädyssä ilman, että ylettyy (lukuisista lentoliskokiljahduksin säestetyistä yrityksistä huolimatta) vieressä istuvan tarjottimelle.


Ja on meidän tapauksessamme sekin tärkeää, että pöydän alla mahtuu seisomaan ilman, että on sen ääressä istuvien jalkojen tiellä.

Pojat saivat pikkujoululahjaksi (tai siis siksi, että vanhat olivat ratkeamispisteessä) uudet nahkapannat, mistä päästäänkin päivän valitusosioon.


Miksi isoille koirille ei ole muita kuin pahispantoja? En halua noutajapantoja, vinttikoirapantoja enkä kuristuspantoja, vaan tavalliset, mahdollisimman pehmeät, paksut ja yksinkertaiset nahkapannat. Mutta eihän sellaisia tietenkään ole. On pakko valita jotain niiteillä, ellei sitten halua pääkalloja. Valitsin nämä nastat, sillä ne lähettävät vaihtoehdoista kaikista vähiten varokaa pikkulapsia syöviä vesikauhuisia hirviöitä -signaaleja.

Mutta mikäli jollain on tiedossa, mistä vaatimukset täyttäviä hyvisnahkapantoja voisi ostaa, saa ilmiantaa kommenttilaatikon puolella. Nyt mennään seuraavat pari vuotta näillä ja kestetään se, kun lenkillä vastaantulevat vanhemmat ottavat meidät nähdessään lapsiaan kädestä kiinni ja vaihtavat suuntaa/tien puolta/maisemaa.

22 kommenttia:

 1. Hei!
  Meillä täällä Imatralla on Artun Koiratarvike-liike, josta käsittääkseni saa just sellasen pannan kuin tarvitsee eli itse voisi kertoa millaisen :) Puh. 05-473 2936 .
  Terkkuja ja kaikkea hyvää teille! Blogiasi on mukava seurata :))
  Ulla-Maija

  VastaaPoista
 2. Pikkukoirien kanssa ongelma on päinvastainen. Valtaosa pannoista on "ihanissa" pastellisävyissä ja sydämin koristeltuja. Ainakaan ne eivät ole riittävän leveitä IKINÄ.

  Mutta noin muuten voin suositella Hollolan nahkapajaa. Ainakin remmit on hyvin kestävää laatua ja nahkapantojakin saa riittävän leveinä!

  VastaaPoista
 3. http://www.hollolannahkapaja.fi/

  ja sit hollolassa on kuulemma joku satulaseppä anttila

  <- tiedot kysytty isokoiraiselta työkaverilta

  t. w-täti

  VastaaPoista
 4. ai niin ja toi on kuulemma nyt vkl messukeskuksessa myymässä tuotteita.

  t. w-täti again

  VastaaPoista
 5. Jos nettitilaaminen on vaihtoehto, olisiko täällä sellaisia toivomiasi:

  http://www.zooplus.fi/shop/koirat/hihnat/nahka_kaulapannat

  VastaaPoista
 6. Panta-asiaan en osaa auttaa mutta ihastelen teidän syöttötuolin pehmustetta! Onko se Stokken oma?
  Koiraperheessä puolivuotiaan kanssa elellään mekin. Ihanaa lukea tunnelmia teidän perheessä.
  Mukavaa joulunodotusta!
  Hanna.

  VastaaPoista
 7. Mm. Helmi-tuotteet, Normy's Bespoke, Desingdog, Ebba&Albus, Satulahuone jne. tekevät nahkapantoja. Saat semmoisen leveyden ja koristelun (tai koristelemattomuuden) kuin itse haluat. Ja ne muuten kestää, suosittelen! :)

  VastaaPoista
 8. Miekin suosittelen mittatilauspantoja, saat just sellaisen kuin haluat. Karoliina tuossa jo listasikin tekijöitä=)

  Mun blogissa on jouluarvonta meneillään, kannattaa käydä osallistumassa;)

  VastaaPoista
 9. Taivastelin osittain samaa aiemmin, vaikka etinkin ihan vartavasten niittipantaa (ja pääkallopantakin kelpais). En kummiskaan halua koiralle mitään jumalattoman pitkäpiikkisiä pantoja, koska ois ihan kiva, jos se ei teurastais leikkikamuja tai itteään joka toinen päivä... :D Tosi kauan sai ettiä löytääkseen jotain _kohtuullisen_ niitikästä eikä mitään puolta rautakauppaa. Noi on nättejä noi teiän pannat ja samanlaista harkitsin meillekin, vaan päädyin eri malliin toistaiseksi. Tavallinen musta nahkapanta ois myös kiva, mut kuten sanoit, eipä löydy eli teettää vissiin pitää, jos moisen haluaa.

  VastaaPoista
 10. PS. Hollolan Nahkapajaa oon kuullut kehuttavan minäkin eli sen on pakko olla hyvä paikka. :)

  VastaaPoista
 11. Jumaliude, ajattelin että saisin pari "No öö ooksä käyny Faunatarissa kans?"-kommenttia, mutta täällä onkin oikein vaihtoehtoja! :D
  Suuri ja tasapuolinen (okei, Ulla-Maijalle vähän suurempi, kun antoi suoran puhelinnumeron) kiitos kaikille, nyt ainakin tiedän mihin otan yhteyttä, kun nämä pannat alkavat ratkeilla liitoksistaan :)

  Sarianne, olen joskus Ronjalle pantaa etsiessä huomannut ihan saman! Kultaista keskitietä ei siis oikein tarjoilla kellekään :D

  W-täti, <3

  Olga, nettitilaamista suosin kyllä muuten, mutta tällaisissa pitäis vähän päästä nypläämään ennen ostopäätöstä :) Mustissa ja Mirrissä myyjätytöt vähän pällisteli, kun mä valehtelematta vartin näpräsin ja näpräsin niitä pantoja itsekseni mutisten.

  Hanna, on Stokken oma. Vein paikallisen lastentarvikeliikkeen viimeisen kappaleen, on kuulemma poistumassa valikoimasta... Kuten kaikki hyvä aina. Pikaisesti googlettelemalla löysin tämän, tuossa Stokke pehmuste -kohdassa lukee vaihtoehtona "Ruskeat pallot", jonka kaiken järjen mukaan täytyy olla tämä sama.

  Karoliina, kiitos erityisesti tosta käyttökokemuksesta, se on tosi arvokasta tietoa. Meillä pannat joutuu aika kovaan rääkkiin... Tulvivissa ojissa juoksemisen olen huomannut tekevän nahkapannoille erityisen pahaa :D Kangaspannat taas olen hylännyt siksi, että kuulin parista tapauksesta, joissa se muovinen klipsi oli löystynyt niin, että koira oli saanut sen lopulta kiskaisemalla auki.

  Eija-h, kiitti, käyn kurkkaamassa :)

  Bemary, joo, niitä pitkäpiikkisiä on kanssa ihan älyttömästi! Mietin aina, että minkäköhänlaiselle koiralle ne on tarkoitettu... Sellaiselle, jonka ihossa ei ole tuntoa? Tai jonka kavereiden ihoissa ei ole tuntoa?? Nämä mun lopulta valitsemat Hurtat vaikuttaa laatunsa puolesta ainakin tosi hyviltä.

  VastaaPoista
 12. Heips,

  Aatu-pantoja parempia ei ole. :) Kestää käytössä vuosikausia, koneessa pyöräyttämällä saa puhtaaksi ja on lisäksi suunniteltu mahdollisimman koiraystävälliseksi. Mittatilaustyönä saa juuri sellaisen kuin haluaa, vaikka koiran omalla nimellä brodeerattuna. Saa myös valita haluaako perinteisen solkipannan vai puolikurkkarin.

  Lämpimästi suosittelen!

  http://www.lahjakas.fi/product_catalog.php?c=76

  P.S. Kiitos ihanasta blogista. :) Tulee aina hyvälle mielelle tätä lukiessa.

  VastaaPoista
 13. Mulla oli sama pantaongelma reilu vuosi sitten, kun etsin Tuiskulle nykyistä pantaa. Mustista ja Mirristä lopulta löytyi ihan kiva, vaikka olikin liian vaalean ruskea makuuni - väri on onneksi tummunut käytössä ihan siedettäväksi. Itsekin olen vannoutunut nahkapantojen suosija ja niittien yms. vastustaja. Kangaspannoissa nimenomaan epäilyttää solkien kestävyys.

  VastaaPoista
 14. Eikös Hurtalla ole ihan perusnahkapantoja, ilman niittejä ja hiluja? :O Kestäviä, hyvälaatusta nahkaa.

  VastaaPoista
 15. Joo, raskaammalle koiralle en kyllä muovisia osia laittaisi, kun tuntuu että tuo meidän viisitoistakiloinenkin on semmoisille liian järeä - tosin kiihtyvyys on ihan omaa luokkaansa meidän päässä :)

  Mutta tutustu ihmeessä, saataa tosin olla että tämä laukaisee pahuuden ja kohta teillä on nurkat pantoja pullollaan! ;)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi, suhtaudun vähän ahdasmielisesti noihin kangaspantoihin, mutta kiitos, katsotaan :)

  Lotta ja Tuisku, mäkin olen löytänyt tähän mennessä kaikki käyttökelpoiset Mustista ja Mirristä. Niissä kangaspannoissa on mun mielestä just pahinta se, että nekin kauhutarinat jotka oon kuullut, on olleet sellaisia, että se solki on löystynyt normaalissa käytössä sulkiessa ja avatessa pantaa. Siis ihan koiran vetohaluista ja muista muuttujista riippumatta.

  katikki, no idea, en mä olen ainakaan nähnyt. Tosin tämä nyt on ensimmäinen kerta, kun jaksan perehtyä (jälkeenpäin :D) koko aiheeseen, yleensä on hirveä kiire saada uudet pannat, jolloin valikoiman kartottamiseen ei ole oikein aikaa.

  Karoliina, juuri se kiihtyvyys onkin se, mikä ratkaisee. Jos joku elämäänsä kyllästynyt pupu hyppää ojasta keskelle polkua, mun on voitava luottaa siihen, että samalla kun itse kiskaisen remmistä toiseen ja koirat toiseen suuntaan, kaikki välissä olevat kappaleet kestävät rasituksen. Normaalikäytössähän meille riittäisi periaatteessa vaikka pelkät silkkinauhat, mutta just noiden tiukkojen tilanteiden varalta remmien ja pantojen pitää olla oikeasti lujaa tekoa.

  Hoho, syytän sitten teitä, jos tästä syntyy joku uusi keräilyharrastus ja asiasta tulee sanomista :D

  VastaaPoista
 17. Iso pöytä on arjen luksusta pienessäkin perheessä.
  Samoin riittävän isot lautaset!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 18. Musti & Mirri myy tavallisia nahkapantoja ainakin :) Ihania joulujuttuja!

  VastaaPoista
 19. Niin siis nuo Aatu-pannathan on pääosin nahkaa. :) Soljet metallia. Kestävät kyllä. :) Olen nähnyt näitä käytössä mm. sakemanneilla ja valkkareilla, joilla on hallittavuusongelmia (vetoa ja pannassa riekkumista). Koiralle tosiaan turvallisempi ja miellyttävämpi kuin monet muut peruspannat, koska panta on tarpeeksi leveä ja nahka pehmustaa.

  VastaaPoista
 20. Muhmu, siellä mä olenkin yleensä asioinut :) Kiitos! On meillä joskus kuusikin ollut, mutta nyt oikeasti ekaa kertaa yritin tosissani näiden joulukoristeiden kanssa :D

  Anonyymi, jahas, olis vissiin ollut syytä katsella linkin taakse vähän tarkkaavaisemmalla silmällä :D Nyt tarkemmin tietoa itseeni imuroineena on ehkä pakko tilata tollaiset Aatut vaikka muuten vaan. Tykkään siitä, että ne ovat neutraalin näköisiä, ja että koiran nimen voi kirjailluttaa niihin noin näkyvästi. Täytyy varmaan vähän mittailla poikien kaulanympäryksiä...

  Mä ostan muuten aina kaiken, jota joku suosittelee kertomalla että "valkkareillakin kestää" :D

  VastaaPoista
 21. Heippa!

  Oon tässä lueskellut sun blogia ja aivan upeiden ja ihanien karvaturrien lisäksi sulta löytyy ihan huikeen komee ruokapöytä! Mistä ihmeestä oot tollasen löytänyt? Oon yrittäny metsästää edes jotain tuon tapaista ties miten pitkään.

  T.Tuleva Huskyn omistaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos :)! Ruokapöytä on mun suunnittelema ja puolison ja mun yhteistyönä tekemä. Mekin etittiin sopivaa ruokapöytää pit-kään kunnes ymmärsin ettei haluamaani löydy mistään. Tämä tapahtui vuonna 2009 ja vieläkään en ole nähnyt missään toista ruokapöytää jonka hyväksyisin meille :D

   Onnea rotuvalinnasta!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.