25.7.2011

Oman elämänsä rikollisnero

Uskon, että on olemassa ihan oikeita rikollisneroja. Niitä, joista emme tiedä mitään, jotka eivät koskaan jää kiinni eivätkä herätä rivitalonaapureidensa epäilyksiä. Jotka elävät sujuvaa kaksoiselämää partoihinsa naureskellen, ovat päivisin tilintarkastajia ja öisin menestyksekkäitä timanttivarkaita.

Ja sitten on Nido.


Rikospaikkatutkintaa ei tarvittu, sillä tiesin jo askelluksen äänestä, mitä on tapahtunut. Kiireinen tassuttelu keittiön ohi - tap tap tap tap tap. Ehdin nähdä siitä vilauksen: korvat luimussa, pää alas painettuna, häntä puolikaarella ylöspäin. Vessapaperirullan hylsy suussa.

Nidon rikollisissa touhuissa on kolme ongelmaa:

1) Se syyllistyy aina tismalleen samaan rikokseen tismalleen samalla tavalla, joten heti rikoksen tapahduttua kaikki tietävät, kuka on syyllinen.

2) Sillä ei ole koskaan pitkäntähtäimen pakosuunnitelmaa. Ei ketään odottamassa pakoautossa nurkan takana, ei salaista tiliä Caymansaarilla, minkä turvin paeta Karibialle siemailemaan mojitoja.

3) Se luulee muuttuvansa näkymättömäksi silloin, kun on tehnyt jotain tuhmaa.


Joten siellä se nyt seistä jököttää ruokapöydän alla kallisarvoinen saalis suussaan. Se ei uskalla liikahtaa, ettei näkymättömyystaika katoa.

Mitä rikoksiin tulee, sillä olisi paljon opittavaa Kodalta. Jos Kodan ja vessapaperirullan tiet kohtaavat, Koda ei aikaile, vaan ryhtyy silppuamaan niiltä sijoiltaan. Se on yleensä jo valmis silloin, kun ensimmäiset epäilykset heräävät.

21 kommenttia:

 1. :D Jos (lue: kun) meidän pikkurakilla on samanlainen habitus, tiedän mennä pelastamaan säkkituolista (minkä tahansa) nartturetaleen pihistämän pehmolelun.

  VastaaPoista
 2. Hei! Meidän poika varasti pöydästä viidestä kikkuviipaleesta kaksi. Olemus kertoi huonosta omastatunnosta. Kauan kesti ennenkuin keksin viipaleiden laskemisen...
  (Vessapaperirullien liima voi olla aika myrkyllistä)

  VastaaPoista
 3. Wandabe, joo, meillä on kestokohteena toistaiseksi vaan kaikki, mikä on tehty värjäämättömästä ja muuten käsittelemättömästä pahvista. Tilanne varmaan muuttu sitten, kun pienhenkilö alkaa levittelemään tavaroitaan ympäriinsä...

  Anonyymi, haha, aika hyvä! Jos olisi pystynyt pitämään kylmänviileän rikollishabituksen, ei olisi jäänyt koskaan kiinni.

  Juuri sen mahdollisen myrkyllisyytensä takia rullat ovatkin meillä rikollista materiaalia. En toisaalta usko, että ihmisten ahterien kanssa lähikosketuksiin pääsevissä asioissa käytettäisiin säännönmukaisesti mitään hirveän myrkyllistä, mutta jotain muita kemikaalisattumia rullissa voi olla. Ja kun Nido ei tosiaan tyydy rullien pilkkomiseen, vaan se syö ne kokonaan.

  VastaaPoista
 4. Mikähän noissa hylsyissä on? Meilläkin ovat haluttua tavaraa. Rikollisena toimii yleensä Luka (tänään 5v. - ehkä se on jo huomenna liian lapsellista hommaa) ja Lenni toimii eräänlaisena Robin Hoodina varastaen sitten hylsyn huomiotaherättävän innokkaasti Lukalta.

  VastaaPoista
 5. ei ole tottakaan tuo syyllinen "it wasn't me" -ilme :D hyvät naurut sain, voi reppanaa! mutta uskoohan tuon, että on kamalaa jäädä kiinni varkaudesta - onhan tuo vessapaperihylsyt varsinaisia aarteita. jostain mysteerisestä syystä, jota ei ihminen voi käsittää.

  VastaaPoista
 6. Satsu, onnea synttärisankarille :) ! Nido on jo pari kuukautta yli 5-vuotias, joten tällä satunnaisotannalla vaikuttaisi ainakin siltä, että homma ei ole tämän ikäisille ikämiehille vielä liian lapsellista.

  Tuutikki, jostain syystä vessapaperirullat ovat meillä vielä kovempaa valuuttaa kuin esimerkiksi talouspaperirullat, että aina tämä aarteiden arvojärjestyksen logiikka ei oikein avaudu mulle... Nido teki pienenä sitä, että varasti koko vessapaperirullan ja kaivoi sen sisältä sen hylsyn siististi ulos, tekemättä sille lopulle rullalle mitään. Oli hämmentävää tulla kotiin niin, että keskellä olohuonetta odottaa hylsytön vessapaperirulla, joka näytti muuten ihan koskemattomalta. Koskaan ei ole selvinnyt, miten hitossa Nido siinä ylipäätään onnistuu :D

  VastaaPoista
 7. Moikka!

  Löysin sun blogin ihan vastikään, ja pakko sanoa että kirjoitat ihan mielettömän hyvin.. Kahlasin heti läpi koko blogi historiikin, enkä saa tarpeeksi! Olen ihan myyty! ;)

  Ovatko muuten huskysi old linea, käyttistä vai näyttistä?

  VastaaPoista
 8. Moi Jen, ja KIITOS :) Laadunvalvonnallisista syistä kehottaisin painottamaan lueskelemista näihin uudempiin postauksiin ;)

  Molemmat kundit ovat näyttistä :) Tosin Nidon papereihin mulla on sen verta heikko luottamus, etten yhtään yllättyisi, jos joskus selviäisi että se onkin jotain ihan muuta rotua. Tai eläinlajia...

  VastaaPoista
 9. Vessapaperien hylsyt, täydet vessapaperirullat ja varsinkin täydet talouspaperirullat on meidän rakkien mieleen... :D

  Ihania nämä kirjotukset, lisää kiitos! :D

  VastaaPoista
 10. Kylläpä koiran naamataulusta huokuu syyllisyys! :D Ja loistava pieni tekstinpätkä. Hihittelen täällä työkoneeni ääressä.

  Itselläni on vain kaksi kissaa, mutta kyllä vain niilläkin on outoja ja huvittavia päähänpistoja ja pakkomielteitä. Toisella on pakkomielle kahiseviin hedelmäpusseihin, joita se SYÖ heti jos silmä välttää. :/ Ei hyvä.

  VastaaPoista
 11. haha, i'm impressed! siinä on jo teknisen osaamisen oltava huippulukemissa. :D

  VastaaPoista
 12. katikki, nämä pahviasiat on näköjään ihan yleismaailmallisesti arvostettuja juttuja, koirien oravannahkoja :D Juujuu, lisää tulossa :)

  Anonyymi, no kieltämättä ilme on kuin pidätyskuvassa ikään :D Toi hedelmäpussien syöminen on aika paha.. Ja miksi niiden syöminen edes on niin kivaa? Pahvin vielä tavallaan ymmärrän, mutta että muovipussit?

  Tuutikki, no älä! Mieti minkä teknisen taitajan maailma Nidossa menettää! Tyyppi haaskaa lahjansa johonkin pahvirullien irrotteluun, kun siitä olisi voinut tulla vaikka... pitsinnyplääjä!

  VastaaPoista
 13. Aksukin rakastaa hylsyjä! Meillä sitä tassuttelun ääntä edeltää hentoinen "kops", kun Aksu tökkää tyhjän hylsyn telineestä lattialle (eikä se aina ihan tyhjäkään ole).

  VastaaPoista
 14. Hei!
  Olen riippuvainen! Päivä pelastettu kun tulee kuulumisia. Muuten riippuvaisia voivat olla myös ne kaverit, jotka niitä "liimarullia" himoavat.
  Epäilin sitä omalla koirallani. En antaisi edes haistaa!!!! En kertakaikkiaan! Kissani himoaa hortenssioiden lehdiltä vettä ja katsos !!! Hortenssioilla on myös jonkinlaisia "vaikutuksia". En halua peloitella, mutta olisin todella tiukka...käääääääääääääääk! Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 15. Nido himoaa erinäisten rullien lisäksi siis myös kaikkea muuta värjäämätöntä pahvia, kaikkein eniten ehkä pikaruokaloiden juomatelineitä, joissa liimaa ei ole ollenkaan.

  En jaksaisi uskoa, että rullissa käytetty liima olisi niin voimakasta tai määrältään niin suurta, että sillä olisi syötynäkään mitään vaikutusta. Liimaa enemmän rullissa huolettaa selluloosamössössä käytetty sidosaine ja se, että seokseen on saattanut eksyä ties mitä myrkyllistäkin kemikaalia, pahvia kun ei ole tarkoitettu syötäväksi :D Mutta joo, rullat ovat joka tapauksessa meilläkin kiellettyjen aineiden listalla ;)

  VastaaPoista
 16. Siis apua miten ihanat ilmeet :D hurmaava koira, hurmaava sisustus ja hurmaava blogi <3

  VastaaPoista
 17. Kiitos, voi kiitos <3 Nido on valtavan ilmeikäs, moni on sanonut siitä, että sen katseen takana on selvästi ajatuksia. Toisin kuin siis esimerkiksi Kodalla...

  VastaaPoista
 18. Vaikka tämä onkin jo vähän vanhempi postaus, pakko on tähän kommentoida, koska tämä postaus sai miut ihan siun blogin koukkuun. Mie oon vallan ihastunut siun kirjoitustyyliin ja asioihin, joista kerrot. Niin raikasta ja piristävää.

  VastaaPoista
 19. Saan vanhempiinkin postauksiin tulevat kommentit sähköpostina ihan siksi, ettei mitään vaan mene ohi :) KIITOS, on raikasta ja piristävää kirjoittaa itselleen tavalla, joka siinä sivussa ilahduttaa ehkä muutamaa lukijaakin.

  VastaaPoista
 20. Nauroin vedet silmissä, kun näytti niin meidän Taikalta :D Se tosin hiippailee nenäliina suussa. Se kaivaa jostain aina omine lupineen nenäliinan ja sen huomaa, kun se hiippailee avonaisen oven ohi, täsmälleen samalla tavalla pää alhaalla ja häntä puoliksi ylhäällä :D Taika vielä kääntää päätänsä poispäin, ettei se nyt varmasti huomaa, kun kävelen tästä ohi takaraivo sivulle osoittaen :D Itselläni on siis malamuutti.

  Musta tuli sun vakkarilukija. Käy vilkaisemassa meidänkin touhuja Vadelmatalossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nauran myös aina vedet silmissä sitä kun tällänen tilanne on päällä :D Just toi pään kääntäminen poispäin on ihan paras keino varmistaa se, ettei kukaan vaan missään nimessä huomaa :D

   Nido harrastaa noita nenäliinoja talvisin ulkotiloissa. Se menee aina ihan sekasin, jos löytää lumihangesta nenäliinan, ja on valmis kinaamaan sen nenäliinan omistajuudesta kyllä ihan viimeiseen saakka.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.