8.6.2011

Insinööri ja arkajalka

Olemme asuneet näillä sijoillamme kolmisen vuotta. Muuttaessamme välittäjä huomautti, että tohon viereen tulee sitten jossain vaiheessa se toinen talo. Vastasimme joojoo ja unohdimme koko jutun.


Arvaatte varmaan, että sen toisen talon rakentaminen aloitettiin sopivasti viikko sen jälkeen, kun pienhenkilö oli muuttanut laumaan. Työmaan aita on kurotuksen päässä makuuhuoneen ikkunasta ja ensimmäisenä työmaan työlistalla ovat luonnollisesti räjäytystyöt. Jee!

Kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti pienhenkilö viihtyykin mainiosti telaketjujen kirskunnassa ja poran jytinässä. Lattiaa tärisyttäviä räjähdyksiä on kuulunut tähän mennessä kymmenkunta, eikä ipana ole reagoinut niihin kertaakaan. Itse olen joka kerta yhtä varma, että katto sortuu niskaan. Penska ei edes räpäytä silmiään.


Tulevaisuuden rakennusinsinöörilupaus viettää siis mielellään aikaansa avonaisesta ikkunasta rakennustyömaan ääniä kuunnellen. Kun työmiehet suuntaavat tauolle ja äänet hiljenevät, alkaa kitinä. Ipanassa on siis luontaista taipumusta työnjohtajuuteen.

Kaikki laumanjäsenet eivät kuitenkaan tilanteesta pidä - Koda seuraa uudenvuodenöisiä ilotulituksia mielellään parvekkeella tököttäen, mutta nämä lattiaa vavahduttelevat jysäykset ovat sillekin liikaa. Räjäytyksestä varoittavan äänimerkin kuuluessa se hipsii muina miehinä turvallisimpaan tietämäänsä paikkaan.

Eli lauteiden alle.


Toki voi olla, että se haluaa vain pitää vauvan kylpyammeelle seuraa.


Tai piilotella Nidolta.


Tai peilailla itseään.

8 kommenttia:

 1. Hei!
  Ole onnellinen, että uudella laumanjäsenellä on rautaiset hermot.
  Istuvatko karvaiset kaverisi myös löylyssä?
  Sellaisiakin pohjolan koiria on.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 2. Tuohan on aivan ihanteellista, ei tarvitse pelätä, että vauva herää kaikenmaailman mölinöihin, kun on alusta asti tottunut!

  VastaaPoista
 3. Taunuslainen, Nido kyllä saunoi ennen (vinkui kylppärin oven takana niin kauan, kunnes se avattiin, tunki väkisin ylälauteelle, ei suostunut lähtemään ennen lämpöhalvauksen esiastetta), mutta se loppui kuin seinään, kun Koda tuli taloon. Tulkitsin tilanteen silloin niin, ettei Nido uskaltanut jättää Kodaa kämppään yksikseen sekoilemaan saunomisen ajaksi.

  Satsu, no oon kyllä itsekin tosi tyytyväinen :) Me otettiin heti alkuun sellainen linja, että jatketaan mekkaloimista normaaliin tapaan myös silloin, kun pieni nukkuu, sillä laumassa on kuitenkin kaksi nimeltämainitsematonta henkilöä, jotka eivät mölinöintiään toisten nukkumisten takia rajoita :D

  VastaaPoista
 4. Luulen, että Aksukin hiippaisi varoituspiippauksen kuullessaan johonkin hyväksi havaitsemaansa piiloon. Niinkuin sängyn alle (jonne mahtuu ainoastaan sen pää).

  VastaaPoista
 5. sarianne, Hahah! No mutta tärkein on kuitenkin turvassa :D

  VastaaPoista
 6. Taidan kuunnella saman raksan rytinää, tosin inasen verran kauempaa. Ikkunat helisevät, jytke saa talon karvanaamat haukkumaan kilpaa ja korttelin pikkupojat (ml. oma) notkuvat kieli pitkällä siinä aidan kupeessa...

  VastaaPoista
 7. Joo, kuuntelette samaa :) Jouduinkin kerran lukemaan sun blogin kokonaan (juu!) läpi osittain ihan sen takia, että oli pakko selvittää, asutteko oikeasti tässä meidän lähellä :D

  VastaaPoista
 8. Haa, en oo ainoa hullu kyttääjä :D (samasta syystä luin kans sun blogin kokonaan läpi taannoin). Ahaa-elämys tuli nimittäin kuvista, joissa teidän koiruudet loikoilivat parvekkeella - just sillä parvekkeella, jota olen ohikulkiessani ihaillut "onpa mukavan näköiseksi sisustettu" :DDD

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.