28.2.2010

Totuuksia pienistä koirista

Ehkä parasta pienissä koirissa on torpedoasento. Sellainen sohvalla tai muulla pehmeällä alustalla toteutettava asento, josta on hyvä vaania ja mulkoilla (esimerkiksi telkkaria, kuten tässä tapauksessa).


Torpedoasennon pelotevoimaa vähentää ihan pikkiriikkisen se, että se saa pikkukoiran muuttumaan pelkäksi pyllyksi. Kuten yllä.


Koska en halua ajatella hetkeäkään sitä, mitä tapahtuu (ja kuinka kauan se kestää), kun tuo lumimäärä alkaa sulaa, aion katsella seuraavat kuukaudet tätä Hänen Keisarillisesta Pyhyydestään napattua kuvaa ja pysytellä sisätiloissa. Pihamajan päällä on metri lunta ja lumivallit levittäytyvät ikkunan eteen, mutta Ronja ei anna sen häiritä kuninkaallisia päiväuniaan huonekasvin lehvän alla, kevätauringon lämmittäessä.

3 kommenttia:

 1. Voi tota Ronjaa! Mua naurattaa taas hänen ja meidän Rosan yhdennäkoisyys ja muu samanlaisuus! Meillä on myös ollut tapana kutsua Rosaa kaikenlaisilla 'Hänen Ylhäinen Korkeutensa' tyyppisillä nimityksillä. Rosa vaan yksinkertaisesti on aina (hyvin lyhyttä, vallatonta pentuvaihetta lukuunottamatta) ollut ja elellyt erittäin arvokkain elkein.
  Toi kyttääminen sen sijaan sopii meillä paremmin Inekseen. Hän vahtii, myös nukkuessaan, televisiota, ikkunaa, Rosaa ja meitä ihmisiä. Ja ilmoittaa kovalla äänellä, jos joku on huonosti tai, jos televisiossa edes vilahtaa mikä tahansa eläin. Ines myöskin kiipeilee, sekä sisällä että ulkona, hyvin kissamaisesti kaikenlaisten kasojen yli ja päälle. Ja nukkuu Ronjan tavoin aivan uskomattomien tyyny+peitto+tyyny-kasojen päällä, kaikkein korkeimmalla kohdalla. Û

  Ps. Kodalle kovasti parane pian -terveisiä!

  VastaaPoista
 2. Ronjan valtaistuin on kulmasohvan kulmassa. Sohvan tyynyistä 95% ovat sen vakituisessa käytössä ja tyynyvuoren päälle mönkiminen saa hovineidot tirskahtelemaan salaa.

  Kun olimme Ronjan luona potilaan kanssa, petasimme koko laumalle pedin olohuoneen sohvalle. Petaamani tyyny kelpasi Ronjalle patjaksi, ja kun sitten ujutin viereen toisen tyynyn oman pääni alle, heräsin yöllä siihen, että Ronja oli vallannut senkin tyynyn. En tajua, miten niin pieni koira voi ylipäätään onnistua käyttämään niin montaa tyynyä samanaikaisesti, kun itselleni on yhdessäkin yleensä yksi liikaa.

  Ronjakin oli pienenä järkyttävä riiviö. Ronjan kasvattaja olisi halunnut ristiä Ronjan "Hipsukaksi", jotta lälly nimi olisi rauhoittanut hirviöpennun. En tiedä, mikä mimmin lopulta rauhoitti, mutta kovin arvokkaasti on kuninkaallinen elämä sittemmin sujunut. On tosin muutamia asioita, joita Ronja ei voi missään ääritilanteessakaan valtakunnassaan sietää, raportoin asiasta myöhemmin. Liittyvät hyvin olennaisesti juuri kyttäämiseen :D

  Terveiset välitetty! Onneksi lämpenee, olisi voinut niissä viimeviikkoisissa 20 asteen pakkasissa paljaaksi ajeltu pylly vähän palella...

  VastaaPoista
 3. Huiput kuvat ja jutut ^_^. Lumi vois tosiaan haihtua jonakin yönä olemattomiin ja tilalle voisi ilmestyä sen saman yön aikana viehkeästi vihertävä nurmikko ja taivaalle pääskyset.

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.