23.1.2010

Aikuistumisaskel

Osallistuttuaan yhdeksän kuukauden ajan lauman turkinpoistajaisiin lähinnä toimitusta häiritsevänä sivustakatsojana, karvaakaan harjaan irrottamatta, Koda päätti viime viikolla luopua pentuturkistaan. Ensin lantiolta. Sitten tänään ahterista ja niskasta. Olin tähän saakka uskotellut itselleni, että Koda kuuluu siihen 0,0001% siperianhuskyista, josta ei lähde lainkaan karvaa.


Ilmeisesti minunkin on joskus oltava väärässä. Tässä n. 1/4 toistaiseksi irronneesta eristeestä, eli suunnilleen länsiylämaanterrierin verran karvaa.

Koda otti vauvaturkin irrottamisen tapansa mukaan rennosti, mutta yritti varmuuden vuoksi hipsiä karkuun aina kun kylpyhuoneen ovea raotettiin (taustalla Pesuhuoneen Paholaisparturi mykistävän ranneasentonsa kera).


Perjantaina Koda pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa valjakkoon. Kerta oli ensimmäinen ja unohtumaton myös sivustaseuranneelle laumanjohtajalle ja seuraksi lähteneelle perheenjäsenelle, jotka tulivatkin sitten yhdessä siihen tulokseen, että seuraava kerta toteutetaan ihan omalla porukalla.Koda pääsi samalla moikkaamaan myös Suomessa vierailevaa kasvattajaansa Marjutia. Ei meidän koiranpentu kuulemma pentueen muita tyyppejä suurempi ole. Ja mölinän on ilmeisesti perinyt äidiltään (kiitos vain Sokotalle!). Kodan muuten varsin viehättävää persoonallisuutta Marjutkaan ei osannut selittää, mutta sama piirre on periytynyt pentueen muillekin jäsenille.

Vaikka pohjoisen hyiset legendat väittävätkin, että siperianhuskyt voivat selviytyä -40 asteen pakkasessa, kaukolämmitykseen ja sohvatyynyihin tottuneet elukat eivät ilmeisesti kuulu siihen sankarilliseen joukkoon.


Pakkasasteet ovat laskeneet taas kahdenkymmenen tietämille ja Nido on alkanut nostella tassujaan kylmässä. Se ottaa emännästä mallia ja lämmittelee palelevia varpaitaan ylläkuvattuun tapaan. Jos ilma ei lämpene, Nidolle on pakko ostaa talvikengät. Sama kun ostaisi Hämähäkkimiehelle kiipeilyvaljaat.

8 kommenttia:

 1. ei oo tassunpohjat parkkiintuneet pojilla.

  onks sulla yhtään kuvia itse valjakkotapahtumasta?

  meidän pojat ei pakkasessa tarkene yhtään (justus tekee tarpeetkin heti kotipihalle ja tahtoo takaisin sisälle asap.)

  VastaaPoista
 2. No kun en ollut ite mukana, vaan kuvaaminen oli miehenlogiikan varassa, ei itse valjakkotapahtumasta ole oikein kuvia. Paitsi pari huonoa, joita en uskalla julkaista siksi, että niissä näkyy kaksi muutakin koiraa ja yksi ihminen, joista ketään en henkilökohtaisesti ole tavannut, saati sitten että pääsisin kysymään lupaa kuvien julkaisemiseen.

  Oon huomannut kanssa että tossa meidän naapurissa asuvat ihanat sokeripaketin kokoiset tytöt suostuu ilmeisesti liikkumaan n. 20 metrin matkan näillä pakkasilla - 10 metrin päähän ja takaisin :D Ihan ymmärrettävää kyllä niin Justukselta kuin mimmeiltäkin, en mäkään tossa säässä suostuis pissaamaan.

  VastaaPoista
 3. kamu on kyl sekasin, se diggaa ihan kympillä, vaik jalat kramppaakin. :D masokistihurtta.

  VastaaPoista
 4. Mukavan näköinen keräelmä pentukarvaa ;D Otatko talteen??... teetät villalangaksi ja ihaniksi lapasiksi??

  Kodikkaan (Nidokkaan) näköisesti on käpälät lämpenemässä, kyllä pohjoisen koiraakin palelee nämä kelit.

  VastaaPoista
 5. Jonkun verran karvaa on meillä kerätty, mutta projekti jäi vähän kesken. Tosin kokemuksen tuomalla varmuudella voin todeta, että ainakin Nido on siperianhuskynkarvalangasta kudotuista asusteista "hieman" liian kiinnostunut. Ja kun meillä nyt on muutenkin ongelmia villasukkien suojelemisen kanssa...

  VastaaPoista
 6. Mukavastihan tuota karvaa on lähtenyt=)
  Meillä myös ongelmana tassunpohjien paleleminen, joutuu myös ilmeisesti tossut ostamaan.

  Et varmaan ole huomannut kun joku aika sitten kirjoitin tuonne Hanget korkeat.. postaukseen: "Ihastuin tuohon ylimmäiseen kuvaan, upea=) Ja siitä sainkin hyvän inspiraation maalaukseen. Haittaako jos käytän kuvaa hieman mallina?"
  No nyt kyllä olen jo taustan tehnyt valmiiksi=)

  VastaaPoista
 7. Höh, en ole huomannut! Blogger ei näytä uusia kommentteja, vaan ne pitäisi keksiä itse tarkastaa joka postauksesta... pitää varmaan laittaa sähköposti-ilmoitus päälle.

  Ei haittaa ollenkaan, sudi vaan menemään :) Millä maalaat? Öljyväreillä?

  VastaaPoista
 8. Kiva juttu=) Teen digitaalisena maalauksena. Taustasta tulee kyllä vähän erilainen ja koirista tulee susia=)Tai yritän ainakin, vähän hankalaa saada näyttämään sudelta..

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.