20.7.2009

Salon Susihukka

Jazz-matkamme meni hyvin ja niin väitti koiravahti-näyttelijäkin oman tehtävänsä sujuneen. Näyttelijä oli huvin ja urheilun nimissä mm. opettanut Kodan antamaan tassua, mitä Koda sitten oli juhlistanut kakkaamalla parvekkeelle.

Tänään tehtävälistalla oli arkeen paluun kunniaksi koirien kauneudenhoito. Puuhaan kuluu yleensä kahdella koiralla ja kahdella ihmisellä vajaa tunti, vaikka siitä toki selviäisi nopeamminkin. Hidas tahti on mielestäni parempi niin kylpyhuoneeseemme perustettavan kauneussalongin asiakkaille kuin sen työntekijöillekin. 

Kuten asiakaspalvelussa yleensä, tässäkin tapauksessa asiakkaat ovat kiittämättömiä ja kärkkäitä, eivätkä arkaile antaa palautetta. Tosin nämä asiakkaat eivät turvaudu palautelomakkeisiin, vaan osoittavat mahdolliset mielipiteensä möristen, irvistellen ja mököttäen."Okei, sä harhautat käymällä pissalla sängyssä ja sitten paetaan parvekkeen kautta."Harjaamisen ja kynsienleikkuun jälkeen siistin kummankin koiran tassunpohjakarvat. En tiedä, onko niiden siistimisessä mitään varsinaista järkeä: kuten huskyjen muukin turkki, nekin kasvavat vain tietyn mittaisiksi, eivätkä tunnu haittaavan koiria itseään. Lyhyenä ne kuitenkin helpottavat tassujen puhtaanapitoa ja ovat siistimmän näköiset. Karvat suojaavat anturoiden välejä, joten en leikkaa niitä koskaan anturoita "matalemmiksi".


Kodan tassunpohjatrimmaus oli pojan ensimmäinen. Ehkä se iän myötä oppii arvostamaan toimitusta...

Välineistä lyhyesti sen verran, että kynnet leikkaamme hyvälaatuisilla koirien kynsisaksilla, joilla on helppo pyöristää ja "vuolla" kynsi oikean mittaiseksi ja muotoiseksi. Turkin pohjavilla irrotetaan Furminator -loistoharjalla, mahdolliset irtoavat päällikarvat nypin varovasti käsin. Tassunpohjat napsitaan Fiskarsin tylppäkärkisillä pikkusaksilla, jotka allekirjoittaneen äiti on saanut parikymmentä vuotta sitten äitiyspakkauksen mukana. 

Tällä kertaa lopetan eilen Saaressa otettuun kuvaan. Nido seisoi pitkään kivellään tuijottaen tyyntä merta. Auringonlasku herkistää ilmeisesti luontokappaleetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.