5.4.2009

PetExpon satoa

PetExpo oli hirveä kokemus. 

Missään vaiheessa ei oikeastaan selvinnyt, mitä järkeä on pitää lapsimessut ja lemmikkimessut yhdessä. Lemmikkipuolella tuntui olevan paljon asiallisia kuluttajakävijöitä, jotka olivat etsimässä tuleville tai nykyisille koirilleen tarvikkeita. Ja kun sekaan laitetaan juoksentelemaan satoja eläimiin hysteerisesti suhtautuvia lapsia... 
Myöskin näytteilleasettajien luettelo oli hämmentävän lyhyt ja yllätykseksemme emme saaneet hankittua kaikkea tarvittavaa. Tuntui, että messujen pääasiallinen tarkoitus olisi ollut vain toimia lisäkuriositeettina lapsimessujen kävijöille.

Nämä kumminkin lähtivät mukaan:

Nameja isommalle...

...ja pienemmälle pojalle
Nido ei voi syödä ns. "oikeita" luita, joten sen takia niitä ei löydy ostosten joukosta. Jos joku taas kauhistelee pikkupojan namikasan kovia nahkaluita, tiedoksi että niitä se ei saa natustella vielä pitkään aikaan.

Pienen pojan kaulapanta
Oli huvittavaa huomata, kuinka nopeasti Nidon pentuaika on unohtunut. Jouduimme kinastelemaan siitä, minkä kokoinen panta on pennulle sopiva ja sittenkin piti vielä hakea myyjä apuun. Tätä saa onneksi säädettyä kunnolla, joten luulisi sopivan aika pitkään. Suosimme Hurtan tuotteita siksi, että ovat kotimaisia ja olemme todenneet ne käytössä hyvälaatuisiksi. Lisäksi tuotteiden suunnittelu tuntuu Hurtalla olevan koiralähtökohtaista ja sekä pannat että valjaat pehmusteineen ainakin vaikuttavat siltä että ovat mukavia päällä.

Pienen pojan remmi
Suosimme mustia nahkaremmejä, sillä ne eivät tummu käytössä epäsiistin näköiseksi ja ovat pehmetessään taluttajan käsille kangasremmejä ystävällisempiä. Suunnitelmissa on kuitenkin ostaa sekä isommalle että pienemmälle pojalle Hurtan leveät kangasremmit, kunhan pienempi on hieman varttunut. Nido ei enää vedä remmissä, joten remmissä ei tarvitse voida roikkua kaksin käsin. Kangasremmit ovat myös sikäli turvallisempia, että niissä on näkyvät heijastimet molemmin puolin. Ja voihan ne pestä...

Matkajuomakuppi
Kun koiriemme roduksi on valikoitunut rotu, joka ei ole ehkä sieltä lämpöä kestävimmästä päästä, on koirien juottaminen reissuilla tärkeää. Käymme usein uittamassa koiria meressä ja merivesi ei tunnetusti ole se kaikista paras janojuoma... Tämän ostimme siksi, että vaikka Nido osaakin juoda sekä ihmisten juomamukeista että vesihanoista, pentu ei sitä todennäköisesti opi vielä pitkään aikaan. Tämä kuppi on kyllä loistava keksintö. Kuppi kestää keikuttamistakin ja jos suun sulkee, veden saa valutettua pois ainoastaan kääntämällä kupin kokonaan ylösalaisin. 

Ja sitten se kaikista tärkein:
Lentolaukku pennulle
Laukku on juuri sellainen, jota etsimmekin, tosin korkeussuunnassa 2-3 senttiä sallittua korkeutta matalampi. Laukku on huomaamattoman värinen ja materiaali helposti puhdistettavaa. Toisesta päädystä ja kummaltakin sivulta saa esille verkkoikkunat, jotta matkustaja näkee ulos. Toisaalta ikkunat saa myös peittoon, jotta mahdollisesti torkahteleva matkustaja ei häiriinny lentokentän vilskeestä. Pohjalla on pehmeä alusta (joka ei ole aitoa nahkaa, mutta joka puhdistusteknisistä syistä kannattaa vaihtaa sellaiseen), jonka saa helposti irti. Lisäksi toisessa päädyssä on laukun kantajan tavaroille pieni, vetoketjullinen tasku.
Parasta laukussa oli sen hinta-laatu-suhde. Koska laukkuun kaavailtu matkustaja ei todennäköisesti tule reissaamaan laukussa kuin kerran, oli tärkeää löytää edullinen, mutta laadukas laukku.

Ostimme lisäksi myös suuren, auton taka- tai etupenkin kokonaan peittävän matkustusalustan, jonka saa myöskin helposti pestyä ja jonka läpi koiran saa kytkettyä turvavöihin. Takapenkille alusta kytketään siten, että se ripustetaan etu- ja takapenkkien niskatukiin kiinni, jolloin se muodostaa koko takapenkin kokoisen koirakaukalon. Koska kummassakaan autossamme ei ole kahta täysikokoista siperianhuskya vetävää tavaratilaa, alusta on hyvä ja turvallinen ratkaisu pitkillekin automatkoille. Toisaalta oletamme että myös koira itse on tasaisen alustan päällä rauhallisempi kuin epätasaisen takapenkin päällä taiteillessaan. Alusta tuntuu olevan lujaa tekoa, joten kestänee helposti kahdenkin koiran matkustamisen.

Kehotan myös huomioimaan, että emme ostaneet yhtäkään lelua. Emme yhtä ainutta. Aika esimerkillinen suoritus.

Vielä jäi siis puuttumaan pennun ruokasäkki (saimme tosin sellaisen ostamista varten viiden euron alennussetelin), valjaat, turvavyöt sekä varoliivi. Valjaiden ostamisen jätimme suosiolla myöhemmäksi, sillä sopivia valjaita on ilman itse käyttäjän läsnäoloa hiukan vaikea ostaa, etenkin kun emme ole koskaan edes nähneet itse käyttäjää. Varoliivit sen sijaan saavat aluksi olla hieman väljätkin, joten harmitti kyllä kun niitä ei tuntunut olevan missään päin messuja myynnissä.

Keskiviikkona pennut pääsevät eläinlääkärin tarkastukseen ja sunnuntaina koittaa viikkokausia odotettu h-hetki. Pentujen seitsenviikkoiskuvat tulevat oletettavasti tänään, joten palaan mahdollisesti vielä asiaan niiden merkeissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.