14.3.2009

Kesytettyjä susia

Ne osaa jo seistä! Ja täyttivät eilen 4 viikkoa.
...Tässä näitä katsellessa en uskalla edes ajatella, onnistuuko seisominen Nidolta yhtä mallikkaasti. Vaikka toki huomioitakoon se, että näistä pari näyttää siltä, että on nukahtanut kesken toimituksen. Se lukeutuu kyllä huijaamiseksi.
Ja poikien kasvokuvien paras poseeraaja tässä:


Göteborgin hakumatkakin siirtyi päivällä, kun Finnair ilmotti peruvansa lauantain pääsiäisvälipäivän aamulennot siksi, että ne ovat pääsiäisvälipäivän aamulentoja. Eivät ilmeisesti vielä aikatauluttaessaan tienneet, että kyse on pääsiäisestä? No, samapa tuo. Pentu haetaan nyt siis 12. huhtikuuta, sunnuntaina. 

Meillä on myös päässyt käymään niin järjetön tuuri, että tuota hakuviikonloppua edeltävänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestetään lemmikkimessut. Eli nekin vähät hankinnat mitä tuota uutta pentua varten pitää tehdä, voidaan tehdä messuhinnoin. Laskeskeltiin tuossa, että pentu tarvitsee oikeastaan vain omat valjaat ja remmin, huomioliivin, sekä pelastusliivin ja turvavyön. Huomioliivin siksi, ettei pidetä Nidoakaan koskaan millään aidattomalla alueella vapaana ilman sellaista. Moni luulee Nidoa koirapuistossa tai lenkilläkin sudeksi, eikä haluta ottaa sitä riskiä että joku ilmakiväärillä tai vielä järeämmällä aseella metsään varustautunut syyllistyisi samaan harhaluuloon.

Itselleni on hieman vaikea löytää näistä mitään yhtäläisyyksiä:Nuo jatkuvat susikyselyt ovat aiheuttaneet meissä suuresti ihmetystä. Ihmiset siis tosiaan kuvittelevat, että joku:
a) pitäisi sutta lemmikkinä pääkaupunkiseudulla
ja vielä kaikenlisäksi
b) käyttäisi sitä koirapuistossa tai ihan pokkana remmin päässä lenkillä?

Toisaalta ilmiö on sikäli ymmärrettävä, että elokuvateollisuus käyttää susirooleissaan usein siperianhuskyja. Eikä luonnosta eristäytyneelle pääkaupunkiseutulaiselle ole ollenkaan ilmiselvää, että villieläimet eivät näytä luonnossa samalta kuin perheleffoissa.

Tässä verenhimoinen susi kutomassa toisen mummin kanssa:

Meiltä kysellään usein sitäkin, millainen siperianhusky on seuralaisena. Tuo ylläoleva kutomiskuva tiivistää sen aika hyvin. Ainakin meidän husky on kiinnostunut kaikesta, mitä sen laumanjäsenet tekevät. Se tulee mielellään mukaan vessaan, saunaan ja suihkuun, osallistuu meikkaamiseen, hiustenleikkuuseen ja -värjäämiseen, auttaa sängyn petaamisessa ja pyykkäämisessä ja käyttää paljon aikaansa ihan vaan meidän tarkkailemiseen. Sen raidallinen kirsu on aina korkeintaan kahden sentin päässä tapahtumien keskipisteestä.

1 kommentti:

  1. VII vauvat! voi mitkä pikku nenut!

    ja toi nidon naamakuva.. :DD

    VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.