30.3.2018

Remonttipalasia

Tämä on pelkkää remonttiasiaa sitten, mutta heti alkuun on sentään myös romantillinen kertomus, ehtaa strömsöä.


Koska kodinhoitohuoneen lattiaan satsattiin, täytyi muut valinnat siellä tehdä säästeliäästi. Halusin tilaan avohyllyt, mutta koska seinällä oli jo valmiiksi kaappi, puolet siitä otettiin käyttöön ja sitten jäin odottamaan paremman ratkaisun ilmaantumista.


(Nämä kaksi edellistä kuvaa kaivoin blogin arkistosta, koneelta ei löytynyt muuta kuvamateriaalia kodinhoitohuoneesta. Löysin yhden kuvan, joka on otettu oikealta paikalta, mutta väärään suuntaan, joten laitan sen kuitenkin varmuuden vuoksi tähän: )


Ratkaisun kodinhoitohuoneeseen kohtasin, kuten romanttisissa tarinoissa kaikki kohtaamiset tapahtuvat – yllättäen. Ystäväni kotona!

Ystäväni suoritti keittiöremontin vuosia sitten ja massiivipuista työtasomateriaalia oli jäänyt silloin yli pari metriä. Hän oli käyttänyt ylijäämäpalaa milloin missäkin ja olin kieltämättä katsellut sitä hänen kodissaan jo aika monta vuotta ns. sillä silmällä.

Syksyllä olin hänen luonaan ja siirtelimme huonekaluja, kun tasopalaa siirtäessämme hän ohimennen kirosi sen olemassaoloa. Ymmärsin tilaisuuteni tulleen ja tartuin siihen heti, tarjouduin ostamaan tason kuultopuuterilla (tähän liittyisi pitkä taustatarina, mutta en nyt mene siihen) ja tarjoukseni hyväksyttiin.

Tasosta tehtiin kodinhoitohuoneen hyllyt (ja puuta jäi ylikin!). Hyllynkannattimet löytyivät Helakaupasta.**

On vielä vähän epäselvää että mitä kaikkea aiomme ehtiä tehdä ulkona tällä kaudella. Läsnä on myös ilmastonmuutosfaktori: entä jos kuivia päiviä ei tulekaan, tai niitä ei tule tarpeeksi tai oikeaan aikaan? Liuskekivipolut, keinut ja pyörävaja on pakko tehdä, pitkän tähtäimen pihatyölistalla ovat myös mm. kasvihuone, kesäkeittiö, ja autokatos.

Seikkaperäinen postaus rullanurmesta tulee sitten, kun näen mitä sille on tapahtunut talven ja koirien suorittamien salakaivausten (tätä on ilmennyt lähinnä siinä kohdassa, johon se kasvihuone olisi tulossa, joten voi olla että ovat reippaina poikina vaan aloittaneet ajoissa) vaikutuksesta, eli kun pystyn muodostamaan sen käytännön kestävyydestä jonkinlaisen mielipiteen.

Ennen kuin pihatyökausi alkaa, on kuitenkin muutama asia, jotka sisätiloissa olisi hyvä saada kuntoon, niin kuin alkupaloina! Tällä viikolla suoritimme vanhan sisäänkäynnin kunnostamisen kausivaatevarastoksi.

Talon näytössä löysin tilan yhden oven takaa, hain puolisoni paikalle ja esittelin hänelle innoissani:

"Katso, kausivaatevarasto!"


Hän ei ihan välittömästi hahmottanut visiotani.

Joku oli n. 15-20 vuotta sitten sulkenut tästä uloskäynnin, mutta jättänyt hankkeen sitten villojen jälkeen kesken. Käytimme kaksi vuotta siihen, että suunnittelimme löytävämme alkuperäistä vastaavaa seinäpaneelia. No, sitä ei tapahtunut. Nokkelina hoksasimme kuitenkin, että voimme laittaa seinään ihan mitä tahansa muutakin paneelia, joten lähimmästä rautakaupasta haettiin sitten pyöreää. 

Vasta myöhemmin ymmärsimme, että lattiakin kannattaa vaihtaa, uusi lattia on alakerran oleskelutiloihin asennetun lankun ylijäämää. Kattoon asennettiin vaatetanko ja huoneen varustukseen kuuluu myös itsellinen rekki. Kaikkien talvihaalarit, takit ja saappaat mahtuvat! 


Löysin kuvia etsiessäni myös tämän loppukaneetiksi erinomaisesti soveltuvan väärinpäinkoiran, joten senkin laitan vain tähän.


P.S. Työstän blogin ulkoasua hitaasti ja ammattitaidotta, joten mikäli tulet paikalle ja toteat kaiken hirvittävän näköiseksi, ällös hätäänny!

14 kommenttia:

 1. Ihan parhautta. Vauva nukkuu, mulla on kaffetta ja sinulta tullut postaus! ❤ kodarikateus nostaa päätään, hyllyt on upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti vastaisuudessakin osuu nukkumis-kaffet-lukemis -tekijät kohdilleen <3

   Poista
 2. Hmmmm, millähän suostuttelisin sinut myymään tuon peltilaatikon, jonka kyljessä lukee MARS? Ymmärtänet kiinnostukseni, jos paljastan koirankarvantiputtelijani silloin tällöin tottelevan ko. nimeä :) @lellu76

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Mites nurmikko sieti toukokuun ennätyshelteet? :o

  Olipa kivat postaukset, hämmästyin etten muka ole käynyt lukemassa helmikuun jälkeen?!

  VastaaPoista
 5. Great article and thanks for your work.You made an article that is interesting.

  VastaaPoista
 6. This is an amazing post you have shared with us . I appreciate it and keep continue sharing .

  VastaaPoista
 7. Great article and thanks for your work. I appreciate it and keep continue sharing
  http://clippingpathindie.com/

  VastaaPoista
 8. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.