31.1.2018

Vanhalle ystävälle

Tämä tuntuu siltä niin kuin tapaisi vanhan ystävän pitkän ajan jälkeen tietämättä mistä pitäisi aloittaa ja mitä pitäisi kertoa tai kysyä ensimmäisenä. (&


Loppuvuoteni, tai -vuotemme, oli uskomaton surkeiden sekä muilla tavoin suuritöisten sattumusten sarja, jonka jälkeen oikeastaan vasta nyt kaikki alkaa olla taas tolkullista. Siitä sattumussarjasta blogin näkökulmasta merkittäviä asioita on kuitenkin ollut vain yksi, josta on pakko aloittaa, ja siksi tämän kirjoitustauon katkaiseminen on tuntunut niin vaikealta.

Ronja jatkoi matkaansa täältä ikuisuuteen syksyllä, 14-vuotiaana.


Se oli hieno koira, tuittupäinen mutta uskollinen. Ronja oli ensimmäinen koira jonka kanssa elin yhdessä ja hyvä ihmistuntija, jota saan kiittää siitä että kissaihmiseksi jo julistautunut puolisoni löysi sisimmästään koiraeläinten veljessielun. Ilotulitusraketteja Ronja kyllä vihasi niin paljon, että tuntui vuoden vaihtuessa helpottavalta tietää, ettei sen tarvitse enää ikinä sietää ilotulisturakettien kaltaisia ihmisten sietämättömyyksiä.

**

Blogin kannalta merkityksellisiä hyviä asioita on kuitenkin tapahtunut myös lukuisia! Yksi niistä on ollut se, että vaikka olen ihmiskunnan tunnetun internet-historian huonoin julkaisija, olette käyneet täällä siitä huolimatta toivomassa lisää. Olen siitä valtavan kiitollinen! Tiedän, että olisitte ehkä ottaneet kiitoksena mieluummin edes jonkinlaista sisältöä kuluneiden kuukausien aikana, mutta teistä johtumattomista syistä vei aikaa ennen kuin kannustus tehosi.


Joka tapauksessa: olen saavuttanut ymmärryksen siitä, että mikäli aion edelleen jatkaa tämän blogin kirjoittamista,  se on pakko aloittaa jostain, koska asiaa on kertynyt niin paljon että jollen pian aloita, kirjoitan seuraavat vuodet takautuvasti.

Joten tässä ollaan. Aloitan tästä.

Kuluneiden kuukausien aikana olemme mm. saaneet yläkerran kylpyhuoneen valmiiksi, rakentaneet yhden tulisijan makuuhuoneeseen ja ostaneet merkittävän määrän käytettyjä kalusteita. Näistä asioista ajattelin jossakin järjestyksessä kirjoittaa seuraavaksi, nyt halusin vain saattaa nämä tärkeimmät asiat tiedoksenne ensin. Kuvituksena kuvia, joita kuvasin ihan äsken!


Ja tiedän, että olen valittanut ennenkin siitä miten vaikeaa koiria on kuvata, mutta kyllä kuulkaa on niin, ettei ketään ole niin vaikea kuvata kuin Karatia. Tätä kuvaa ottaessani en esimerkiksi tiennyt, että sen aikeena on juosta kirsu edellä täysiä linssiä päin niin, että kolautan kameralla itseäni silmäkulmaan.


P.S.
Ajattelin ottaa käyttöön sellaisen systeemin, että kun kesken kaiken tulee mieleen joku tarpeettoman pitkä anekdootti, merkitsen kohdan (& -merkkiyhdistelmällä ja siirrän sivujuonteen postauksen loppuun. Sillä tavalla ne, joita ei kiinnosta, voivat lukea edes vähän tiiviimmän postauksen ja kaikki ovat tyytyväisiä!

Ja tiedän kyllä, että tämmöiset kuuluisi merkitä tähdellä, mutta koska olen anarkisti, koska "&" näyttää useimmissa fonteissa paljon kivemmalta kuin tähti ja koska varhainen bloggaajaidolini Tyttö sinä olet rätin tyttö käytti tähteä, en voi käyttää tähteä. Joten:

(&
Täsmälleen näin kävi kesällä, kun olin käymässä ystäväni työpaikalla ja henkilökunnan tilojen ovella vastaan tuli ihminen vuosien takaa. Ensin totesimme samanaikaisesti ääneen, että onpa todella outo tilanne. Sitten hän sanoi, ettei ole ihan varma, miten tilanteeseen pitäisi suhtautua, joten ehdotin, että mitä jos ihan pokkana ollaan kuin ei oltaiskaan. Teimme sitten niin, rupattelimme kevyesti säästä ja olosuhteista. Lopuksi halasimme toisiamme lujasti rutistaen ja erotessamme huusimme "Nähdään!"

27 kommenttia:

 1. KIva kuulla sinustakin!
  Ronja kirmaa nyt ikuisilla vehreillä niityillä♥ Meillä naapurissa jouduttiin lähettämään mäyräkoira, joka olisi täyttänyt 24.1 14v., 23 pv. noille vihreille niityille. Todella surullisita on lemmikistä luopua, mutta eläimellä on oikein hyvään elämään ja se pitää sisällään sen, ettei tarvitse kitua vanhanakaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin! Ronja sai parhaan mahdollisen vanhuusiän, ja siihen kuuluu se, ettei joudu kärsimään <3

   Poista
 2. Olipa postauksesi iloinen yllätys kun taas kerran kurkkasin! Oikein valoisaa kevättä ihmisille ja kirpakkaa pakkasta pohjoisille koirille. Ja lämpimiä Ronja-muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kevät ehti jo vaikuttaa vähän epätoivoiselta, mutta NYT on vihdoin pakkasta niin, että koirat jäisivät mieluiten koko päiväksi ulos.

   Poista
 3. Todella mukavaa, että jatkat blogin kirjoittamista.
  Olen seurannut elämänläheistä ja hyviä huomioita arjestanne & elämästä yleensä tekevää blogiasi jo vuosia, mutta en ole kommentoinut koskaan aikaisemmin. (En muista, miten minä keski-ikäinen, allerginen, koiraton ja lapseton intorvertti, alunperin löydin blogisi; mutta jäin heti koukkuun, koska kirjoitat niin hyvin.)
  Itse asiassa olin jo vähän "huolissani", että jotain pahempaakin on sattunut, kun blogi tuntui yht'äkkiä ehtyneen. Minäkin olen täällä käynyt välillä vähän kurkkimassa ja tänään sitten taas kurkkasin täydellisen kuunpimennyksen aikaan - mikä lie kuuhulluus iski - ja iloisena yllätyksenä, oli tuore postaus tullut muutama tunti aikaisemmin.
  Todella kiva, että jatkat. Kun on pienet lapset ja iso perhe, niin on aivan ymmärrettävää, ettei blogipostauksia ehdi tehdä tiuhaan malliin, kun pitää elämääkin elellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä, etenkin tästä ymmärryksestä <3 Ja siitä että luet! En tiedä, miksi tämän pariin palaaminen alkoi jännittää jossain vaiheessa niin paljon, että lopulta kai tarvittiin kuuhulluus tsemppaamaan :)

   Poista
 4. Onneksi on evk, niin ei oo tarvinut ihan paitsioon jäädä hauveleista! Kiva että kirjoitat taas. Pupeterve! ��❤️

  VastaaPoista
 5. Ihanaa lukea kuulumisia taas :) Lämmin osanotto Ronjan poismenon johdosta <3

  VastaaPoista
 6. Sama!!! Siis en voi käyttää niitä nerokkaita tähtialaviitteitä, koska Tyttö käytti niitä jo! Toisaalta oli hermostuttavaa rullailla edes takaisin tekstiä että selvisi mihin kohtaan mikäkin viittaus kuului jne., riippuen lukiko niitä kesken muun tekstin vai vasta lopuksi, mutta rullailua silti!

  P.S. En ole koiraihminen, mutta luen blogiasi silti!

  - E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hirvittävästi harmistusta on tuottanut tämä tähtiasia. Tai siis se, ettei tytön tähtinerokkuudesta saa nauttia enää. Mä kyllä pidin myös siitä eestaas-rullailusta, siitä tuli sellainen ahertamisen fiilis lukemiseen!

   Aloitin kirjoittamaan blogia silloin vuosia sitten ihmisille, jotka eivät ole koiraihmisiä! Olet siis kohderyhmää! Ähäkutti!

   Poista
 7. Löysin blogisi sattumalta noin pari vkoa sitten ja luin koko historiikkisi melkein yhdeltä istumalta. Kirjoitat tosi hyvin.Jäin heti nalkkiin. Ja miten ihania kuvia. Minäkin luulin että olet lopettanut. Mutta kun palasin loppuvuosiin lukeakseni miten aloitit, ilokseni huomasin että olit kirjoittanut tänne taas. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mieletöntä, että olet löytänyt tiesi tänne siitä huolimatta, ettei blogi ole ollut aktiivinen. Tervetuloa siis! Ja kiitos <3

   Poista
 8. On ollut IKÄVÄ!❤

  Terkuin Krista, Sumu ja Mio

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa takaisin! Silläkin riskillä, että kuulostan vähän stalkilta, haluan sanoa että olen ajatellut sinua ja laumaasi. Erittäin lämmin hymy levisi kasvoille, kun Bloglovinissa näkyivät tutut vaaleat karvapallot.

  Aloituspaluusi oli hyvä, näinhän se menee. Jotain ulos, pöytä puhtaaksi ja siitä eteenpäin. Olin saman edessä marraskuussa, sillä erotuksella että arkistot ja kaikki olivat poissa langoilta pari vuotta. Vastaanotto on kuitenkin ollut niin lämmin, etten yhtään epäile, etteikö samaa säteilisi myös sinulle, kun lukijakunta on kertaalleen vakiintunut.

  Otan osaa pienen karvalapsen poismenosta, komeaan ikään oli hän jo yltänyt. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niistä ajatuksista, luulen että ne on tulleet perille! Aika monta kuukautta meni niin, että olin ihan vakuuttunut siitä ettei ketään kiinnosta lukea näitä. En jotenkin tullut ollenkaan ajatelleeksi sitä, että blogia pidempään lukeneet ymmärtävät – ja ajattelevat lämpimästi.

   Ja kiitos <3 Hän kyllä ehti hyvään mummuikään!

   Poista
 10. Lämmin osanotto Ronjan poismenon johdosta ja tervetuloa takaisin. Postauksiasi on kaivattu!

  VastaaPoista
 11. Oi ilon päivää, olet(te) takaisin!!!
  Iso kiitos ja samalla osanotto. Kirjoita miten kirjoitat, tähdellä tai &:llä -
  mulle käy kaikki vedestä petrooliin - tai miten vaan, kunhan saadaan lukea��

  VastaaPoista
 12. Pupetervehdys! Ihanaa kun taas kirjoitat. Sun juttuja olikin jo ikävä.

  Ronja <3 tassunjälki säilyy sielussa ikuisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänisterve!! Yritin kehitellä tapaa ilmaista jäniinitervehdystä kirjallisesti, päädyin tähän: A___A

   Ja niin säilyy <3 Ronjan varsinkin. Hänen jälkensä ovat pikkiriikkisiä, mutta merkittäviä.

   Poista
 13. Kuulumisilla pitkästä aikaa, kiva kun oli uusi päivitys blogissa! :) Ja hyvää tätä vuotta teidän porukalle.

  VastaaPoista
 14. Oijoi! Tätä on odotettu, päivitystä. Iso kiitos ja hali <3!

  VastaaPoista
 15. Missä luuraatte? on jo syyskuu...

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.