23.4.2017

Erään autotallin loppu

No minä täältä Piha & puutarha -osiosta taas hyvää iltaa!

Tänään alkoivat tämän kevään pihatyöt, kaivinkoneella.


Tässä työkoneista pitävät henkilöt tarkkailemassa kaivinkoneen saapumista.

Talo oli ympäröity terassien reunustoilta ja julkisivultaan kasveilla, joista suurin osa oli kuollut kauan aikaa sitten ja jotka oli istutettu liian lähelle taloa. Koska autotalli purettiin ja kaikki autoliikenne rajattiin etupihalle, etupihan autoiluosiota täytyi myös suurentaa ja tasoittaa. Samalla vanhan kaivon (jonka kohtalon sinetöi se naapurilta kuultu perimätieto, että kaivon vesi ei ole "koskaan" ollut juomakelpoista) kaksi rengasta kaivettiin ylös, niistä tulee kukkapenkit pian!


Lapset ja koirat seurasivat koneita nenät ja kirsut kiinni ikkunoissa koko päivän, kävivät välillä päiväunilla ja jatkoivat sitten taas.

Mielestäni parasta tänään oli se, että autotallin raato revittiin ylös ja autotallin synnyttämä kuoppa täytettiin. Katsellaan siis siitä prosessikuvat!

Seuraavista kuvista ensimmäinen on otettu yläkerran olohuoneen ikkunasta silloin, kun kävimme ensimmäisen kerran katsomassa taloa ja olin hetkeksi eksyttänyt välittäjän kannoiltani. Kuva on ihan hirveä ja jouduin rajaamaan sen kammottavasti, mutta nyt on keskityttävä sen dokumentaariseen arvoon. 


En tiedä autotallin rakennusvuotta, mutta seitsemän hengen autoa sen ovista ei mahtunut sisään ja siellä oli asbestia – eikä sen sijainnissa talon takapuolella ollut mitään järkeä. Vihasin tallia syvästi heti ja olen hirvittävän tyytyväinen nyt kun se on vihdoin kadonnut maailmasta iäksi.

Ensimmäisellä remonttiviikolla: 


Loppukesästä:


Puolet autotallin pohjavalusta purimme syksyllä, sitten se seisoi puolikkaana niillä sijoillaan koko talven. Yritin joka aamu tuijottaa sitä keittiön ikkunasta oikein pahasti, mutta se katosi vasta tänään.

Katsokaa!


Ooh! Tätä tasaisuutta ja täyttä autotallittomuutta olen odottanut ihan joka päivä aika tasan vuoden. Kyllä on suuren urheilujuhlan tuntua nyt!

Ajattelimme että koirien kanssa tämä välivaihe olisi hankala ja mutainen, mutta työkoneiden kokoontumisajot tasoittivat ja tiivistivät maan niin hyvin, että se kuivui auringossa nopeasti. Karat sanoo hau!

Huomenna pihalle levitetään kangasta ja mursketta ja toukokuun puolella saapuu rullanurmikko, jota puolisoni kutsuu siirtonurmikoksi, mutta jota aion sinnikkäästi silti kutsua rullanurmikoksi. Kyllä siirtonurmikko kuulostaa aivan siltä niin kuin se aiottaisiin myöhemmin vielä siirtää. 


Päädyimme lopulta rullanurmeen, koska nurmikkofirmoista joukolla väitettiin, ettei rullanurmikko vaadikaan juurtumisaikaa ennen kuin sille voi vapauttaa lapsia ja koiria juoksemaan. En vieläkään oikein saata uskoa sitä, mutta usko ei ole tiedon jne.

Pihalle tulee nurmikon lisäksi myös kivetys, kaarevaksi patioksi takaterassin portaiden eteen. Lisäksi tuonne aidan taakse (edellisessä kuvassa Kodasta vähän vasemmalle) on viime kesästä alkaen hitaasti mutta varmasti valmistunut kielekeprojekti, johon aloin uskoa vasta tänään. Kävimme myös pari viikkoa sitten hakemassa mökiltä ylimääräisiä hirsiä, joten hiekkalaatikon laidatkin saa kasata pian! Kaikenlaista!

Päätän pyllynäkymään.

7 kommenttia:

 1. Meillä on rullanurmikko toiminut kokoonpanosta huolimatta, alkuun vaan vaati pirunmoisen kastelun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, nämä molemmat asiat! 17 vuotta sitten kun mun vanhemmat rakensivat talon ja turvautuivat rullanurtsiin, siihen ei saanut koskeakaan ainakaan pariin viikkoon. Muistan sen hyvin, siksi en yhtään tajunnut ajatella että ehkä valmisnurmikotkin kehittyy ajan saatossa :D

   Poista
 2. Herranisä tota teidän pihaa! KUINKA ISO SE ON????!! (Toi lause vaati capslockin.) Voiko mun karvakorvat muuttaa teille kesäkoiriksi, kunnes niidenkin omistajat löytävät kodin, jossa on oma aidattu piha. Ainoa syy siis hankkia omakotitalo kunnon pihalla on koirat. Vitsit ne olis kateellisia jos tietäisivät!

  Terkuin Krista ja karvakorvat Sumu ja Mio

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi takapihaosio on varmaan about 1000m2, että kyllä siinä mahtuu! Oli taloa etsiessä haastavaa löytää tontti jonka voi aidata, mutta joka ei ole liian iso eikä liian pieni. Tämä on aika sopiva!

   P.S. Bongasin sut sipsareista taannoin, HUOMASITKO? Meinasin laittaa friend requestin mutten sit kehannutkaan.

   Poista
 3. Ai että mä pidän sun tyylistä kirjoittaa! ♡

  VastaaPoista
 4. Hei! Kyllä näitä sinun postauksia kannattaa odottaa!
  TerveisetTaunuksesta

  VastaaPoista
 5. Täällä odotetaan lapiot tanassa, että päästäisiin pihan kimppuun mutta lunta on vielä useampi kymmenen senttiä. Eilen yritin edistää kevättä hakkaamalla jäätä kivetyksen päältä mutta ei se auttanut sillä nyt sataa lunta. Ei siis edes räntää vaan lunta. Illalla täytyy ehkä tehdä lumitöitä.

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.