1.2.2017

Karat sanoo hei


Tässä on ollut vähän kaikenlaista, mutta olennaisinta on epäilemättä tämä.


Tässä on Karat, seitsemän kuukauden ikäinen samojedipoika, joka hylättiin viipurilaiselle koiratarhalle, jolta sitten päätyi kotihoitoon Helsinkiin. Näin Karatin kuvan koiria auttavan järjestön sivuilla ja tuli sellainen olo, että tämä henkilö on tavattava.

Pystytte ehkä suunnilleen kuvittelemaan, mitä kaikkea sen jälkeen tapahtui. Nyt Karat asuu meillä.

Se on täydellistä seuraa Benirille. Benir ja Kodahan eivät sillä tavalla varsinaisesti pidä toisistaan. Ne tulevat toimeen ja ne leikkivätkin usein, mutta ei siinä sellaista tunnepuolen yhteyttä ole koskaan näyttänyt olevan. Uskon sen johtuvan Nidosta – Nidon kanssa kasvaminen teki Kodasta syrjäänvetäytyvän, koska sen piti varoa Nidoa koko ajan. Benirhän ei ole lainkaan syrjänvetäytyvä, vaan vilkas, utelias ja todella leikkisä, mikä on aina vähän käynyt Kodan hermoille.


Karatkin on vilkas, utelias ja leikkisä.


Karatin sopeutumisessa kesti keskiviikosta lauantaihin. Lauantai-iltana koirat leikkivät ensimmäistä kertaa yhdessä, siihen saakka Karat jännitti ja vältteli kumpaakin koiraa ja Benir kiusasi Karatia. Sitten ne jotenkin vaan tottuivat toisiinsa. 


Lasten kanssa Karat on luontaisesti hyvä, se on kiinnostunut lapsista ja osaa siksi olla heidän seurassaan rauhallinen. 


Ja sitten muutamia muita juttuja! Olen saanut tiloja valmiiksi, esimerkiksi ruokailutilan... melkein. Metallisia tuoleja ei lopulta mahtunutkaan pöydän ympärille tarpeeksi, ja niiden siirteleminen oli lapsille hankalaa. 


Päädyin vaihtamaan tuolit puisiin, neljä niistä ostin käytettyinä ja kaksi uusina. Lamppu on royaldesign.fi:stä. Ja matto on oikeastaan tässä lainassa kellarin pukuhuoneesta, se on Anttilan konkurssimyynnistä, josta tein hyviä löytöjä. Seuraavaksi täytyy päättää, millainen tuoli päätyyn sopii. Ja ripustella seinälle vielä vähän jotakin.

Ja joo, nyt kakara on ihan jokaisessa kuvassa. Se käyttää suurimman osan hereilläoloajastaan kaiken tekemiseni seuraamiseen, ja nukkuu öisin mieluiten jalkojeni päällä. Siis sillä tavalla pituussuuntaisesti.

Tässä yritin kuvata makuuhuonetta, jonka järjestin uudelleen pönttöuunia varten. 


Makuuhuoneeseen saadaan toivottavasti pönttöuuni ("toivottavasti", koska projektissa on ollut vähän yllättäviä käänteitä, palaan niihin myöhemmin) lähikuukausina, joten täytyi saada se lopulliseen muotoonsa. Peili löytyi joulun tienoilla nurmijärveläisen vaateliikkeen konkurssimyynnistä. 


Ja tämä ei nyt liity enää aiheeseen, mutta halusin vaan kertoa että Karat näyttää tässä ja yleisestikin mielestäni ihan poutapilveltä. 

14 kommenttia:

 1. Luulin teidän koiraperheen jo saavuttaneen maksimaalisen ihanuuden, mutta väärässä olin. Apua miten hyväntuuliseksi iloisen koiran pörheys voi tehdä näin tietokoneen ruudunkin välityksellä. Nuo korvat! Häntä! Kaikki! <3

  VastaaPoista
 2. No moi Karat, oot ihana <3 Ihanaa, että annoitte uuden mahdollisuuden ja elämän poutapilvelle!

  Terkuin Karatin uudet fanit Krista, Sumu ja Mio

  VastaaPoista
 3. En oo elämässäni aikaisemmin ollut missään tekemisissä samojedien kanssa mutta nyt viime aikoina niitä hieman enemmän nähneenä voin todeta, että reaktio on aina sama: ihan liian korkialla äänellä huudettu "aivan ihana!". Äsken tuli todettua, että reaktion aikaan saamiseksi ei tarvita live-kohtaamista. Onnea uudesta laumanjäsenestä!

  VastaaPoista
 4. Ooooooh! Nyt sydän pysähtyi! Olen ollut samojedin hihnassa
  yli kaksikymmentä vuotta.Se on pelastanut minun henkeni ja perheeni
  ja luonut mahtavat sosiaaliset kontaktit. Niin kultaista ja itsepäistä
  olentoa ei toista löydy. Chapeau!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipas taas sopivasti! Asiantuntijanäkökulmasi on arvostettu!

   Poista
 5. Äääh :) En oikeasti kestä tota poikien pusuttelukuvaa <3

  VastaaPoista
 6. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Ooh, Karatista ja poikien välisestä ystävyydestä lukisin mielelläni lisää. Oman (kylläkin melko vähäisen) kokemukseni mukaan samojedit on aikamoisia poutapilviä ulkoisesti ja sisäisesti.

  VastaaPoista
 7. Voi ihana Karat♥ Onnea uudesta perheenjäsenestä♥

  VastaaPoista
 8. Arvaas, kuinka monta kertaa olen täällä tänään pistäytynyt. Kolmas kuva ylhäältä on hieno, kuten tuo pusukuvakin.

  OP

  VastaaPoista
 9. Iiik! Esim. söpö!

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos kaikki te! Jos hän tietäisi tämmöisestä virtuaalisesta vastaanotosta, hän varmasti ilahtuisi <3

  VastaaPoista
 11. Törmäsin myös Karatin kodinhakuilmoitukseen ja harmiteltiin kun meidän samojedipoika ei tule tarpeeksi hyvin juttuun toisten poikien kanssa että olisimme voineet edes harkita Karatin ottamista. Ihanaa lukea nyt että se sai hyvän kodin <3

  VastaaPoista
 12. Oi ihana Karat! Miten hurmaava, miten kaunis ja miten hienoa että se on kotiutunut noin sulavasti - ikään kuin olisi ihan teille tarkoitettukin. Benirille ihanaa että sillä on nyt Kaveri. Ja perään heti pahoittelut että jäi kyllä tuo sisustusosuus huolimattomasti luetuksi kun rullailin ruudulla ees taas Karatin kuvia :)

  Me varmistimme myös lopunkin ns. oleiluajan puutteen, eli mustavalkolaumamme on nyt kvartetti. http://mustavalkoistamenoa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.