3.2.2017

Huonekalu- ja koiranpentuasiat

Tänä vuonna on aika paljon kaikenlaista huonekaluhommaa. Viime vuonna en ehtinyt tekemään sillä saralla oikeastaan mitään (onpa jännä!), vaikka vanhoja huonekaluja kuitenkin ostettiin taloon paljon enemmän kuin uusia. Nyt olisi sitten hoidettavana kaksi käsittelemätöntä väliovea, yksi terassituoli ja yksi nojatuoli, ja ehkä myös yksi vaatekaappi ja keittiön ruokakaappi, minkä lisäksi joitakin huonekaluja puuttuu edelleen.

Olen uudenvuoden jälkeen aloittanut huonekalutyölistan aktiivisen karsimisen. Joululomalla tori.fistä löytyi mittojensa puolesta täydellisesti pyykinviikkaustasoksi sopiva sivupöytä.


Pöytä maksoi 80€. Pöydän myyjä oli joskus lyhentänyt sen jalat sattumalta oikein hyvin omiin tarkoituksiini (= matalalle henkilölle, joka viikkaa paljon pyykkiä) sopiviksi, kiitos vain hänelle siitä. Myyjä ei osannut kertoa pöydän historiasta mitään muuta kuin että on itse ostanut sen "jostakin kaupasta". Lisäksi huomasin pöydän takana Made in Mexico -laatan! Pitkän taipaleen takaa saapunut!

Asuin pöydän kanssa ensin pari viikkoa ennen kuin päätin, mitä sille täytyy tehdä. Näitä asioita täytyy miettiä tarkasti, jos edes harkitsee alkuperäisen puupinnan peittämistä.Käytin maalina Tikkurilan vesiliukoista täyshimmeää Helmeä. Helmi on mielestäni erinomainen kalustemaalisarja, olen maalaillut sillä aika paljon seinäpaneeleita ja sen sellaista täällä. Ja pidän vesiliukoisista maaleista muutenkin, ehkä jostakin vähän hipistä syystä.


Uudet kuppivetimet ovat Helakaupasta, jolla on myymälä Hämeentiellä. Olemme tarvinneet taloon tähän mennessä jos jonkinlaista helaa, nuppia, vedintä, koukkua ja kilpeä eri aikakausilta, ja suurin osa on löytynyt Helakaupasta. Vahva suositus!Ja sitten koiranpentuasioihin.

On aika erikoista, että porukassa on vaihteeksi jokin muu pentu kuin huskypentu, joita on ollut kolme peräkkäin. Kun nyt tälle sääterminologiselle linjalle olemme lähteneet, niin jos samojedit ovat luonteeltaan poutapilviä, ovat siperianhuskyt varsinkin pentuina salamoivia lumisadepilviä.


Mutta Karat ei salamoi. Sen sisin on – noh, poutainen. Sillä on jotenkin jatkuva hyvä boogie, eikä se tunnu tylsistyvän kovin helposti.

Lisäksi se näyttää lukuisilta muiltakin eläimiltä kuin koiralta.

Etenkin pandalta, mutta myös teddykarhulta.


Ja kuutilta.

11 kommenttia:

 1. Monitoimipäydän olet hankkinut...sen päällä nayttää olevan hyvä loikoillakkin ja lueskella♥
  Ja tuo KArat♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, melkein vuosi meni pöydän etsimisessä, mutta kannatti odottaa!

   Poista
 2. Tuntuu niin hyvältä, että annat tuolle pienelle poutapilvelle hyvän kodin
  , kun maailma muuten tuntuu olevan niin sekaisin.
  Ja miten saat vaikka mitä akaseksi! Miten sinä ehdit?
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämmöisinä sekavina aikoina on oltava poutapilviä.

   Aika hyväksi olen tullut optimoimaan ajankäyttöäni! Mutta Karatin saapumisen jälkeen en ole kyllä saanut aikaiseksi mitään. On täytynyt keskittyä poutapilveen.

   Poista
 3. Munkin pitäis alkaa tosissaan ettimään huonekaluja. Kun muuttaa pienestä kaksiosta omakotitaloon, ei huonekaluja ole ihan hirviästi. Onneksi veli muutti samaan aikaan ja saatiin sieltä säilytettäväksi huonekaluja. Nyt he alkavat pikkuhiljaa tarvita omia tavaroitaan, eli me tarvittais muun muassa kirjahylly, sohvapöytä, sohva, yöpöydät, telkkaritaso ja pari sivupöytää. Ei paha??!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei paha! Ei yhtään! Ja mulla oli myös nämä ihan samat listalla :D

   Poista
 4. Karat on kuin lelukaupan pehmoleluosastolta karannut :) Hurmaava!

  Ai niin, pöytä on tosi hyvä, hyvä tuo tumma väri. Hatunnosto kun jaksat tuunata niitä kaiken muun lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on ehkä nalle oikeasti, en ihmettelisi yhtään.

   Kiitos! Olen lopputulokseen itsekin tyytyväinen. Jotakin haluaisin ehkä vielä tehdä jaloille, täytyy pohtia.

   Poista
 5. Karat the Kuutti! <3
  Onnea ja osanottoni sammarin emännälle. Sopii hienosti sisustukseen hänkin! Mutta odotapa kevättä ja karvanlähtöaikaa... Sammari muuten vetää ulkoillessaan magneetin lailla puoleensa (tietysti) lapsia sekä (jostain syystä) eläkeiän ylittäneitä setämiehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä karvanlähtöajat ovat olleet niin monta vuotta jo niin... kokonaisvaltaiset, että kyllä siinä sivussa yksi samettihousukin menee <3 Ja joo Karat kyllä vetää aivan uskomattomalla tavalla ihmisiä puoleensa! Olin Karatin kanssa kylillä yksi päivä, ja ihmiset pysähtyivät autoillaankin katsomaan :D Hirmu hyvää palvelua Karatin kanssa saa kaikkialla!

   Poista
 6. Wääh!!! Aivan superhyvä blogi! Meen heti liittymään ^^

  heilutuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.