8.7.2016

Huone pyykille ja näköharhoille

Tällä viikolla kaksi vanhinta lasta lähtivät papan kanssa junamatkalle ja mummin luokse mökille kahdeksi yöksi. Se osui remontillisesti niin hyvään saumaan, että sinä aikana saimme eniten intoilemani osion alakerrasta valmiiksi.


Kodinhoitohuoneen keskeiset ongelmat olivat pintojen alla: huone oli talvisin niin kylmä, että sinne johtavia väliovia oli pakko pitää aina kiinni ja pesukoneen putket olivat joskus jäätyneet. Tarvittiin siis lattialämmitys ja lattian eristysten tarkistamista, eli lattia täytyi uusia kokonaan.

Kodinhoitohuone näytti todella pitkään tältä (ja tässäkin uutta lattiaa on jo tehty pohjalevyjen verran).


Halusin huoneeseen jotakin kivaa ja kiinnostavaa ja hassuakin. Päädyin (taas) keskittymään lattiaan, johon halusin perinteistä sementtilaattaa. Sopiva löytyi Domus Classican Via-laatoista. Näen siinä taiteltuja papereita pimeydessä, mutta myös salmiakit, portaat, holokaustin muistomerkki ja Renault on sen yhteydessä mainittu.
Työtaso on massiivipuuta, joten hioin ja käsittelin sen uudelleen mustalla puuvahalla. Seinäkaapin toinen puoli sai jäädä ja sen viereen asennettiin jo aiemmin hyväksi toteamani Granitin vaatetanko (jolla kuivuu nyt mattoja, sori siitä). Pyykkikaappi on Kvikin.

Makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välisen oven tilalle halusin liukuovisysteemin, jollaisesta haaveilin jo edellisessä asunnossa.


Ovi haettiin Metsänkylän navetasta, kisko on rautakaupasta. Olen hionut oven tämän puolen kertaalleen ja tarkoitus oli jatkaa oven käsittelemistä, mutta sitten päätimme (toissa yönä, kun olimme kantamassa ovea varastoon) kokeilla oven asentamista tällaisenaan. Se tekee tilaan nyt jännän välimerellisen fiiliksen! Haalin siihen vielä peitekilpiä ja nupin, jotta lapset eivät tunge sormiaan oven pölyisiin uumeniin.


Vessalle (jonka ovi on tässä ovenavailukuvassa tuo valkoinen) ei olisi tarvinnut tehdä mitään, mutten pitänyt siitä ja sen lattialaatat irtoilivat.Muistatteko ne n. kaksi toukokuun kuumaa päivää? Vietin ne tänne vessaan sulkeutuneena tuota tiiliseinää esiin hioen, mutta kannatti. Taso on talon vanhaa keittiötasoa, sen alle ruuvatut laatikot olen ostanut joskus Granitista. Peili on Destinystä ja seinähyllyt ovat Menun Gridy Fungit.

Lempinäkymäni ovat nämä kaksi.(Etenkin tämä hännällinen. Kodinhoitohuoneen läpikulkumahdollisuus avattiin vasta tällä viikolla, ja Benir on edelleen ilahtuneen hämmästynyt siitä, että makuuhuoneesta pääsee sen läpi keittiöön. Se käy varmuuden vuoksi vähän väliä tarkistamassa että kulkuyhteys on edelleen olemassa.)

12 kommenttia:

 1. Ihanaa ja jännää ajanvietettä tämä talon makeover! Meidän nuorempi koira ei muuten tajunnut tänne muutettaessa, että vaikka omalle pihalle johtaa ovi kahdesta eri huoneesta, on kyseessä sama piha! Se saattoi tulla sisälle olohuoneen ovesta ja meni kököttämään kylpyhuoneen ulko-oven eteen "nyt tonne" 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi kivaa ajanvietettä! Me asennetaan ihan kohta keittiön yläkaappi. Toisaalta olis fiksua mennä nukkumaan, mutta ollaan molemmat tästä kaappiasiasta aika täpinöissämme, niin ei pysty!

   Hahah eih, ehkä hän haluaa testailla erilaisia uloslähtökokemuksia :D

   Poista
 2. Toi liukuovi on i-h-a-n-a!!! ���� ja vessa myös! Suomen kesä well used ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Never forget Suomen kesä 5/2016 - 5/2016.

   Poista
 3. Ää ihanaa! Toi ovi ja vessan seinä ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne on munkin lemppariasiat tässä! Ja etenkin siksi, että molempia voi askarrella eteenpäin, jos tekee mieli.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 5. Okei. Me muutetaan teille. Tai jos joskus ostetaan se oma talo, saat tulla sisustussuunnittelijaksi sinne! Toi lattia ♡ Ja kaikki muu ♡

  Terkuin Krista, Sumu ja Mio

  VastaaPoista
 6. Todella onnitunut toteutus! Vessasta pidän tosi paljon myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jutta! Tuntuu tosi kivalta kuulla, että joku muukin tykkää.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.