28.5.2015

Tästä kesä voi...

Vihaan sitä biisiä ja koska se on soinut päässä pari päivää, velvollisuuteni on tietysti pistää vahinko kiertämään. Olkaa hyvä vaan!

Kodin ulkopuoliset kesähommat: sisustan yhtä pientä mökkiä näyttämään mahdollisimman suomalaiselta. Sopivien käytettyjen huonekalujen etsiminen on työlästä, mutta niin siistiä. Siinä parasta ei oikeastaan edes ole kaikki ne onnistuneet löydöt vaan kerta toisensa jälkeen sen huomaaminen, että jos ostaa jotakin itsensä tyylistä tavaraa, sen myyjäksi paljastuu todennäköisesti hyvin samanlainen ihminen kuin itse on.


Kävimme maanantaina hakemassa eteispenkin Lippajärven rivitaloalueelta ja kun ovi avattiin, vastaan juoksi kolme länsiylämaanterrieriä. Vieläkin on siitä hyvä mieli! Ylipäätään ei ole maailmassa kovin montaa ilahduttavampaa juttua kuin se, että kohtaa jossain yllättäen eläimen (silloin kun kyse ei ole esim. yllätyshirvestä moottoritiellä).

Kotona: sisustan kaikkia nurkkia joista jokaisessa jokin tuntuu väärältä. "Tosi" hyviä ideoita tulee jatkuvasti. Näin jokin aika sitten sisustuslehden kotiesittelyssä viinipullonkorkkeja valtavassa lasipullossa ja ajattelin, että sellainen voisi toimia meilläkin koristeena. 


Sattuipas taas niinkin sopivasti, että meidän makuuhuoneessa on jo jonkin aikaa lorvaillut sellainen pullokin. Haalin tämän joskus tarkoituksenani tehdä siitä itsenäinen ekosysteemi (älkää kysykö), mutta projekti on seissyt projektipäälliköiden ratkaisemattomien näkemyserojen takia. 

Ja kuinka ollakaan, olen myös kerännyt viinipullonkorkkeja siitä saakka kun muutimme edelliseen asuntoomme vuonna 2008. Olen valtavan hyvä pitkäjänteisissä projekteissa! Ajatelkaa, että olen seitsemän vuoden ajan orjallisesti muistanut ottaa ihan jokaisen korkin talteen! 

Ne korkit ovat tässä. 


Noin 12kpl. Siis seitsemässä vuodessa. Näillä saisi ehkä peitettyä tuon isomman pullon pohjan. Jos tahti on tähän mennessä ollut 1,714 kerättyä korkkia vuodessa, voi olla että sisustuselementiksi kannattaisi kehitellä jotakin muuta... Jos vaikka täyttäisi tuon pullon siperianhuskynkarvalla! Uhka vai mahdollisuus? Olisiko lopputulos satumaisen utuinen vai pikkuisen ällö ja vähän kammottava?

Kun nyt vihdoin tuli lämmintä, olen yrittänyt saada ympäristöäni myös kesäkuntoon (koska itseäni en ainakaan saa, höhöhö). Imuroin eilen leikkimökin ja pesin siellä lattiat. Ja seinät, joihin oli piirrelty multaseoksella. 

Haluaisin myös pestä olohuoneessa käytössä olleen lampaantaljan ja laittaa sen kesäksi kaappiin, mutta siinä päällä on koko ajan tämmöinen eläin. 


Lisäksi sen päällä on syöty keppejä ja sitä puukalikkaa, joten se on rastoittunut puupiikikkääksi ja näyttää vähän siltä, ettei ole enää pelastettavissa. 


Ja lapsilla on kuulemma ulkona kylmä, joten täytyy toimia vielä kun ne sentään ovat pelastettavissa. 

Olemme lasten ja koirien kanssa taas keskenämme yötä kotona ja liikun jotenkin hidastettuna. Ja hääjännittyneenä! Ihan parhaat tyypit, vanhimman lapsen kummivanhemmat, vihitään kesäkuussa ja olen kaasona. Tiedättekö, kun omat häät menevät kaikilta aina vähän ohi? En muista kovin paljoa omista häistäni tai niiden järjestelyistä, joten olen aika innoissani näistä. 

Muita innostuttavia: laumanjohtajan kesäloma työjuhannuksen jälkeen, Pori Jazz & viimeisin artistilisäys Asa – ja elokuu. Lasken aamuja, päiviä ja öitä elokuuhun ja mietin, millaista elämä on sitten kun meistä ihmisistä viides saapuu. Aika harvoin pääsee tapaamaan loppuelämänsä kannalta olennaisia ihmisiä niin, että tapaamista osaa odottaa hyvissä ajoin etukäteen.

10 kommenttia:

 1. Ääh, olisi pitänyt tietää aiemmin, niin olisin kerännyt korkkeja talteen. Oon täyttänyt sellaisen syvän "designkehyksen" viinipullon ja skumppapullon korkeilla jo vuosia sitten. Sen jälkeen kaikki korkit menneet hukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kanssa vinkin että ruoka- ja viinimessuilta korkkeja voi käydä pyytämässä. Mutta se ois mun mielestä ollut ihan huijamista! Sulta olisin ne kyllä ottanutkin <3

   Poista
  2. Etkö voisi elää sen asian kanssa? :)

   Poista
  3. EI HUIJAAMISASIAN KANSSA VOISI ELÄÄ!

   Poista
 2. On sulla kyllä niin kiva blogi!
  Kesää ja lämpöä odotellessa.
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lämmin melkein tänään jo tulikin :)

   Poista
 3. Moi,

  törmäsin tälläiseen verkkokauppaan, ja mieleen tulit sinä ja postauksesi siitä, kuinka olet lypsyjakkaraihminen :) https://laatikkokauppa.fi/tuote-osasto/jakkaristo-pienet-koivujakkarat/

  Terkuin,
  Maaria, Mökö ja Luru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MIELETTÖMÄN IHANIA, mä olen just tässä harmitellut sitä ettei tullut silloin aikoinaan ostettua useampaa lypsyjakkaraa, koska on tullut eteen niin monta niille sopivaa käyttötarkoitusta varsinkin nyt kun lapset pesevät käsiään jo itse. Kiitos!

   Poista
 4. Hehehehee! Voi kestää tovin, ennenkuin iso pullo on täynnä korkkeja. Mutta oikeesti, se vois olla aika hauska täynnä huskynkarvaa - sellainen tyylikäs, montaa eri harmaan sävyä sisältävä sisustuselementti. Tai sitten ei. Mutta entäpä kivet tai männynkävyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei noi on molemmat aika hyviä idiksiä... Vanhin lapsi on hyvin intohimoinen sekä kivien että käpyjen keräilijä. Pullo täynnä kiviä olisi varmaan lasille liian raskas taakka kannateltavaksi, mutta kävyt... Hmm...

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.