18.5.2015

Sisustuskertymä

Kuten ohimennen mainitsin, asunnossamme on menossa prosessi, jossa kokonaisuuteen lisätään vielä yksi lastenhuone. Meillä on lähiaikoina käynyt tosi paljon vieraita, jotka olen tietysti myös raahannut ihastelemaan tätä hämmästyttävää uusinta lastenhuonetta. Taannoin tajusin lisäksi leveilleeni heistä kaikille, kuinka koko uuden lastenhuoneen sisustaminen onnistui ostamatta sinne yhtään uutta huonekalua - ajatella! Kyllä rouva on niin kekseliäs!

Tämänhän toki on mahdollistanut vain se, että huonekaluja on lainattu muista huoneista ja ostettu sitten uusia niihin muihin huoneisiin. 

Lastenhuoneeksi muutettiin meidän entinen työhuone, josta piti ihan ensiksi siirtää kirjahylly muualle. Tarvittavien hyllymetrien laskemisen jälkeen koko asunnosta löytyi vain yksi toinen seinä jolle kirjat oli mahdollista uudelleensijoittaa. Ratkaisun avaimena toimi String System, johon olen aiemmin suhtautunut potentiaalisena kirjasäilytyksenä epäluuloisesti. Jopa vihamielisesti.


Haaveilen suuuuurensuuresta kirjakaapista jonka siirtämiseen tarvittaisiin nostokurki, viikinkejä ja aika-avaruusjatkumon taivuttamista, joten tämä kirjojen tunkeminen avohyllyille ei aluksi ollut ratkaisuvaihtoehtojen joukossa. Mutta kun sitten alkoi näyttää siltä että toinen vaihtoehto olisi kirjojen vieminen varastoon, omien sisustuslinjausten laventaminen alkoikin yhtäkkiä kiinnostaa.


Ja on tässä hyviäkin puolia: näen kirjat aina aamuisin ensimmäisenä! Siinä ne välkehtivät aamuauringossa!

Toinen hankinta oli uusi nojatuoli. Siirsin olohuoneen nojatuolin lasten huoneeseen ja heidän huoneessaan olleen nojatuolin vauvan huoneeseen. Tein tämän noin kuukautta ennen kuin uutta nojatuolia löytyi, joten olohuoneessa istuttiin sitten mm. lasten synttäreiden aikaan mukavasti metallisella terassituolilla.

Sitten näin Peroban Instagramissa kuvan yhdestä tuolista... Ja seuraavana päivänä olin muutenkin siihen suuntaan menossa...

Lopulta minä ja vatsa kannoimme tätä kolme korttelinväliä Perobalta autolle. Lantiossa tuntui vielä seuraavanakin päivänä, mutta kyllä kannatti!(Siperianhuskyn sisustuspanostus: karvamateriaali tuolin alla.)

Ostoslistalla olisi vielä muutama juttu, kuten esimerkiksi väliovi vauvan huoneeseen. Ja sitten se lastenhuone pitäisi taikoa sinne mökillekin...


Mutta samalla on koko ajan muistettava katsella tätä auringonkeiloihin kerääntyvää porukkaa.

10 kommenttia:

 1. Sopivasti kirjat varastoon -uhan yllä olevasta kuvasta hyppää silmille teksti "sinä kuolet" (kirjat varastoon=sinä kuolet ?).

  Teilläkin näköjään käytetään huolella jokainen sisään tunkeutuva valonsäde :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se teksti pomppaa joka aamu munkin silmiin siitä kannesta :D Mutta ihan hyvähän se on muistaa! Ja tosi hyvä kirja.

   Joo kyllä auringonvalosta imetään kaikki irti. Tänään roikkuu taas sadepilvet niskassa.

   Poista
 2. Hih, mä bongasin kirjahyllystä vaan Chen ;D Hyvältähän tuo uusi ratkaisu näyttää, vaikka tuskan ymmärränkin: samat haaveet ja haasteet oli täällä kun työ/vierashuoneesta raivattiin vauvalle huone.

  Ja siis onnittelut siitä pyöreästä asiasta ja uudesta prosessista, olen niin jäljessä blogien kanssa, että en ole vielä ehtinyt onnitella edes :)

  p.s. Kaikilla siperianhuskyilla taitaa olla aika samanmoinen sisustustyyli, meillä ainakin tuota valkoista karvamateriaalia on myös koko kämppä täynnä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pyöreäonnitteluista!

   Joo, oon huomannut että moni muukin pohjoisten koirien omistaja suosii tätä samaa pörröistä tyyliä... Tiedän myös lisäkseni vain yhden toisen äidin, joka imuroi kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Heilläkin on kaksi huskya...

   Poista
 3. Ahkera pesänrakentaja ja taitavaa jälkeä!
  Noin meidän mustarastaskin rakentaa ja rakentaa ja hautoo
  ja hautoo ja laulaa vielä niin kauniisti.
  Iloisia odotuspäiviä!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli mustarastas viime keväänä! Tänä vuonna ei ole näkynyt... Varmaan harmistui siitä kun pesänä käyttämänsä leikkimökki siistittiin. Kiitos!

   Poista
 4. Haha, onko tuo vielä se sama kapula minkä laumanjohtaja joskus aikoja sitten osti Benirille puun pureskeluhimoa tyydyttämään? Meille kotiutui sunnuntaina belgialainen termiitti, jona lempipureskelumateriaali on muovimatto. Luulen että yksinoloharjoitusten jälkeen joudumme hieman remontoimaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON :D Benir on siirtynyt sen intensiivisen pureskeluvaiheen jälkeen sellaiseen vaalimisvaiheeseen, että lähinnä kanniskelee ja imeskelee sitä. Me nostetaan lelukori aina yöksi pöydälle (koska Benirille on aina välillä tullut aamuyöllä mieleen, että nyt vois vähän heitellä palloa) ja joka aamu kun kori lasketaan takaisin lattialle, Benir käy hakemassa kalikan viereensä.

   Oi onnea termiitistä!! <3 Kevyt pintaremontti on aina termiittivauvojen kotiuduttua ihan paikallaan!

   Poista
 5. Siitä aurinkokeiloihin kerääntymisestä.. https://www.facebook.com/iVillageAustralia/videos/897598846952505/ :D

  Onnea pyöreästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä ihana tyyppi! Mun serkun metsästyskoira aikoinaan raahasi tarhakopistaan peittonsa pihalle aurinkoon aina kun kevät alkoi. Kerran hän joutui raahaamaan sen saman tien takaisin sisään, kun oli arvioinut lämpöasteet vähän yläkanttiin, raukka...

   Kiitos! :)

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.