8.5.2015

Sairaslomalta päivää

Meidän piti käydä ihan nopealla parin yön reissulla mökillä, mutta sitten laumanjohtaja sai flunssan ja jäätiinkin sinne sairastamaan melkein viikoksi.

Ei huono ratkaisu. En ole kovin hyvässä lenkkikunnossa, joten mökillä sairastamisessa oli sekin hyvä puoli, ettei kummankaan tarvinnut liikkua koirien tai lasten kanssa. Tarvitsi vain avata ovi (ja pariin kertaan ehkä vähän hätääntyneenä etsiskellä Beniriä pusikoista. Toisella kerralla se oli koko ajan seurannut hätäilyäni hiekkarannalla loikoillen). 
Saaristossa sään vaihtelut tuntuvat ihan erilailla kuin kaupungissa. Sateessa ja harmaudessakin on sellainen sääherran halaukselta tuntuva ulottuvuus jota kaupunkisateessa ei ole edes kesäisin. Siksi kaipaan mökille ehkä kaikista eniten silloin kun on harmainta. Nyt ajoitus osui siis ainakin kohdalleen.


Laumanjohtaja köhii vielä, mutta menee sunnuntaina töihin, joten tulimme eilen kotiin. Koirilla on menossa se aina noin vuorokauden kestävä mökiltäpaluuprosessi, joka näyttää suunnilleen tältä:


Minulla on menossa se pahimmillaan useamman vuorokauden kestävä "nämä kaikki asiat olisi pitänyt tehdä sillä välin kun lojuit mökillä"-vaihe. Pitäisi jo olla autossa matkalla asioille (tai oikeastaan mieluiten autossa matkalla asioilta kotiin...), mutta sen sijaan istun täällä internetissä katselemassa kuvaa venyttelevästä koirasta. Tää on niin tätä. 

Ensi kerralla pitkästä aikaa sisustusjuttua! Voikaa hyvin!

15 kommenttia:

 1. Kaikenkaikkiaan ihana elämä!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 2. Tuo valkoinen ei ainakaan ole siperialaisotus, kuuluuko se vakikalustoon, vai onko se vieraileva tähti?
  Koska tämähän on siis _erittäin_ oleellinen kohta tässä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakikalustoa! Hän on Ronja, tuolta sivupalkista hän löytyy kohdasta "hänen ylhäinen korkeutensa". Ronja tuli meille kun olin 15-vuotias :)

   Poista
 3. Teillä on ollut mukavan näköinen sairasloma. :) Onko mökkinne saaressa vai onko tontti aidattu? Jaksan aina (kateellisena, myönnän) ihmetellä huskyja, jotka noin vaan päästetään vapaana ovesta pihalle - omani kun katoaa jonnekin metsästysretkelle samantien, jos sen jättää yksin pihaan ja useimmiten häipyy vaikkei olisi yksinkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontti ei ole aidattu, mutta se rajoittuu suurimmalta osin mereen ja sillä on niin suuret korkeuserot, että sekin vähän rajaa tonttia. Mehän ei voitu Nidon aikana todellakaan pitää koiria irti, edes mökillä, Nido olisi lähtenyt ihan heti. Sehän kerran karkasikin mökistä etuoven avaamalla. En tiedä olisiko sitä pidellyt mitkään aidatkaan. Mutta Koda on mammanpoika ja Benir tietty ottaa siitä mallia, joten niitä voi pitää irti - mutta en kyllä uskaltaisi muualla kuin mökillä. Ei tulisi kaupunkialueella missään olosuhteissa mieleenkään. Mitä nyt lähivuosina ollaan taloja sillä silmällä katseltu, ollaan aina aloitettu potentiaalin arviointi siitä, saisiko tontin aidattua hyvin.

   Poista
 4. Niin ihanan näköisiä kuvia, mutta yhden kohdalla melkein henki salpaantui. Arvaatko minkä? Rapsutuksia kaikille karvaisille ja erityisesti Hänen Kuninkaalliselle Korkeudelleen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan tietty :) Pahoittelen hänen tarhapöllöhtävää olemustaan, olen vastuussa hänen otsatukkansa trimmaamisesta, mutten viitsinyt tehdä sitä kuin vasta edellisenä iltana ennen meidän lähtöä mökiltä. Hän kun usein kantaa siitä aika pitkään kaunaa...

   Poista
 5. Ihana lauma sulla <3 Olen ihan koukuttunut sun blogiin kun tykkään hirmusti sun tavasta kirjoittaa ja sitten vielä bonuksena tollojahuskyjaoivoienkestä!!! Ainut vaara tässä on se, että mun koirakuume yltyy hirveästi teidän hurttia katsellessa ja kun omalla koiravanhuksella alkaa olla ikää jo sen verran, että kohta täytyy miettiä minkälainen tyyppi meille seuraavaksi muuttaisi, niin sun postausten jälkeen miesparka saa aina kuulla ankaraa pehmittelyä yhden nimenomaisen rodun puolesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoskiitoskiitos! Haluaisitko vaikka kuvan väliovesta jonka Benir söi koirahotellissa? Jos se saisi kuumetta vähän laskemaan? :D

   (No okei okei, ei Benir sitä yksin tuhonnut; Benir on sellainen että jos joku jossain on vähän rempallaan tai valmiiksi rikkinäisen näköinen, Benirin on pakko jatkaa tihutyötä. Sitä ovea joku oli jo vähän aloitellut alakulmasta, joten Benir sitten ahkerana henkilönä vähän viimeisteli...)

   Poista
 6. Hei, toivottavasti siellä on sairastelut ohi. :) Olen taas lukenut vanhoja postauksiasi, ihastelen kovasti tyyliäsi niin koirissa kuin kaikessa...ööö, muussakin? (alkoi tuntua oudolta tuo sana..:D)
  Jos saisi toiveita esittää niin jotain semmosta tyylijuttua! Tai ainakin sisustusjuttua, mitkä inspiroi, mitkä ois hyviä astioita..(ajattelin että täältä sais ideoita, yritin katsella. Bongasin Ultimaa!) Ja, mitkähän ovat harmaat legginssit kukkakuviolla mitkä vilahti jossain koiron harjauskuvassa? t. kyllästynyt miehen sloggeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kylläpäs nyt laitoit kommenttia sopivaan aikaan! Oon tässä just lähipäivät kerännyt rohkeutta sen tässä postauksessa lupaamani sisustusjutun kirjoittamiseen :D Tuntuu se aihealue menevän jotenkin niin henkilökohtaiseksi, että siitä on vaikea kirjoittaa. Mutta ajattelin ruveta harjoittelemaan!

   Ultimathulet on mun lempilasiasiat of all time <3 <3 Ajattelin haalia jotain niistä nyt juhlavuoden kunniaksi tuotantoon tulevista jutuista... Ei sillä että meille mahtuisi enää yhtään kippoa tai kuppia mihinkään. Haaveilen sellaisesta jättikokoisesta astiakaapista jonka sitten vähitellen ostelisin täyteen kaikenlaista. Olen astiaintoilija, mutten voi levittää siipiäni sillä saralla näin pienen keittiön kanssa! Vääryys! Tuska!

   Ne harmaat legginsit on Superdryn ja ihan superrrrmukavat päällä, ne on ostettu aikoinaan One Waysta. Tässä Superdryn nykyinen valikoima. Ostan heti miljoonat samanmalliset, jos meidän lähimpään One Wayhin joskus tulee jotain muuta valikoimaa mallista.

   Poista
  2. Aijjaa, no sattuipa hyvin :D Harjoittele toki, ainaki voit aatella että ne postaukset ois haluttuja:)
   Tässäkin jo tulee jo jotain uutta ilmi, ehä mää ois tiennykkää mistä juhlavuosista..:D

   Perus tuo astiatilanne..meilläki on hieno astiakaappi/vitriini eli siellä on hienot mukit ja erikoislasit, (mm ultiman snapsilasit.. öö paljonko juodaan snapseja? joopa joo..:D) Ehkäpä vielä säkin semmoisen saat!
   Kiitos legginssi-infosta. Myönnän että One Waysta tulee ekana mieleen joku ällön vihreä tuubitoppi. että en ois ehkä osannu sieltä kattella. Tässä sitä taas oppii!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.