9.4.2013

Isoveli valvoo

Kodinturva-asiat ovat aina ajankohtaisia. Avainten patentit päättyvät, joku on hiippaillut turkulaisasuntoihin omin luvin ja muka-kuuromykkäsokeat taiteilijat kiertävät nuuskimassa nurkkia. 

Me olemme tällä turvallisuuspuolella turvautuneet suoraan valvontaan. 


Ei ole yöllisiä hiippareita tai aistirajoitteisia taiteilijoita näkynyt.

18 kommenttia:

 1. Meillä kävi viime kesänä puolalainen taiteilija. Olimme takapihalla koirien kanssa kun kuulimme ovikellon. Bemu, eli vanhempi boksereistamme kurvasi samantien etupihalle ja saartoi taiteilijan etuverannallemme. Ei liikkunut taiteilija minnekään, eikä kyllä palannut ikinä takaisinkaan.

  Huolettomasti saamme elellä, sillä koiramme eivät päästä kyllä ketään ihmistä pihaan ilman möreää vahtimisääntä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Bemu! Meillä ykkösvahti on oikeasti Koda, joka on kärppänä eteisessä odottamassa heti kun joku kääntyy meidän pihapolulle, kauan ennen siis kuin ovikelloa edes soitetaan. Olen aika paljon öitä yksin kotona, joten on oikeasti ihan kiva tietää, milloin pihalla on jotain liikehdintää :)

   Poista
 2. Hahaha :D voi että sun koirat on kyllä niin hauskoja, tai sitten sä saat ne kuulostamaan hulvattomilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen vaan neutraali dokumentoija, kyllä ne on aika riemukkaita ihan luonnostaan :D

   Poista
 3. :D Ihana!

  Meillä koira livahti kerran ovi-aukosta kun pizzakuski toi pizzat ja innoissaan tuo lähti tervehtimään haukahdellen ja hyppien. Kuskiraukka meni ihan valkoiseksi kun tuollainen kolmekymmentäviisi kiloa iloisesti örisevää noutajaa pinkoo perässä (enkä ihmettele). Oli koira sitten vähän loukkaantuneen näköinen kun toinen ei lähtenyt leikkiin mukaan vaan kipitti autoonsa. Eipä oo samaista kuskia toista kertaa näkynyt.

  Ei meillä koira tuollaista harrasta, mutta sai jonkun kumman päähänpiston juuri tuolloin tai sitten kuski tuoksui liian vastustamattomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä kävi vähän sama talvella, kun ovelle ilmestyi kala-auto. Siis mies kaupittelemassa tuoretta kalaa. Vastaanotto oli sellainen, ettei taida setä tulla enää kaloineen takaisin... Olisin ehdottomasti ostanut jotain, jos olisi sattunut olemaan käteistä, joten harmi sikäli. Koirilla meni pit-kään rauhoittua siitä kaikesta lohentuoksusta.

   Poista
 4. Hei!
  Minulla on ystävättäreni irlannin terrieri
  "lomalla". Hoitaa erinomaisesti "taiteilijat"
  mennen tullen. Naapuritkin ovat tyytyväisiä.
  Paljon parempia kuin lukot. Paljon parempia!
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ovat! Voisi pitää ovia vaikka kokonaan lukotta.

   Poista
 5. Jokaisen sun julkaisun jälkeen oon aina vähän varmempi, että joku päivä munkin vieraat vastaanottaa juurikin tuon rotuinen karvakorva. Terkkuja pojille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraat ja tutut, huom! Toisin kuin kaikki varmaan luulee, kuvattu tilanne on ihan autenttinen: laumanjohtaja tuli aamuvuorosta kotiin ja otti kuvan vastaanotosta ennen kuin avasi oven.

   Poista
 6. olen itse kissaihmisiä, mutta kaikki eläimet on lähellä sydäntä. ja sun kuvat koirista on vain niiiin ihania.siksi kurkin juttujasi,kiitos niistä.kissat eivät valitettavasti pelota noita kaupustelijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin enemmän kissaihmisiä, mutta myös tosi allerginen kissoille. Huskyt on oikeastaan aika hyvä kompromissi - mitä nyt liikkuvat n. 1000% enemmän kuin kissat, mutta sentään myös naukuvat ja köyristävät selkiään. Nido tykkää myös nukkua lämpimissä, pehmeissä paikoissa. Ja Koda käyttää mielellään aikaansa tassujensa (ja ihmisjalkojen) nuolemiseen.

   Poista
 7. Täällä päin on ahkerasti käynyt turvajärjestelmien myyjiä (ainakin neljä vuoden sisään) ja aina on haukuttu ovelle useamman koiran kera. Kiitos, mutta ei kiitos, meillä on aktiivinen turvavalvontajärjestelmä ihan omasta takaa :) Ihana kuva kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, meillä kävi kerran entisessä kodissa. Kun mies meni avaamaan, turvajärjestelmähenkilö seisoi parin metrin päässä ojentamassa käsi pitkänä esitettä ja totesi meidän turvajärjestelmän olevankin jo kunnossa. On juu! Ei tarvi pattereitakaan vaihtaa!

   Poista
 8. Joko sä synnytit? Kyllä, olen malttamaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis totta vie synnytin! Ja melkein kaksi päivää!

   Poista
 9. Tulevassa remontissa meidän koirille tehdään vartiointipaikka ulko-oven viereen ikkunan eteen. Luulen, ettei kukaan pääse kommentoimatta pihatietä pidemmälle :)

  Tuo teidän ovikuva on kyllä hulppea, en usko että kukaan lähtisi huvikseen onneaan koettamaan sisälle tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovi-ikkunan siperianhuskysiluettiin täytyy toki myös yhdistää Kodan ovikelloreaktio: "Möh, möh möh!". Ei kovin kutsuva yhdistelmä se.

   Haaveilen kanssa ihan koiria varten tehdystä paikasta jossain eteisen lähettyvillä: laattalattia lämmityksellä, ikkuna ja vesikuppi kaikki muutaman neliön sisällä. Joskus sitten!

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.