12.4.2012

Uusi susiluola remontissa: alakerran vesiklosetti

Kirjoitus ei sisällä siperianhuskyja tai vauvoja.

Vakaana aikomuksenani oli aloittaa remonttipostausten sarja keittiöstä, mutta hanke kariutui siihen, etten taaskaan jaksanut siivota keittiötä kuvauskuntoon. Joten mennään sitten päinvastaisessa järjestyksessä!

Tämä tässä on alakerran wc - siis pikkuveski - siinä asussa, jossa sen joulukuisena iltana saimme omaksemme.


Ei... ehkä ihan toivotun tyylinen. Lisäksi tila on pieni, mutta alaansa nähden korkea, jolloin korkealle sijoitettu seinästä ulospäin työntyvä peilikaappi, vaaleisiin seiniin verrattuna tumma lattia ja kalmankeltainen valo tekivät kokonaisuudesta kolkon ja ahtaan.

Koska kylpyhuoneessa tehty remontti kesti avainten luovutuksesta muuttopäivään saakka, oli pikkuvessa sillä välin remontoijien käytössä. Ja näytti tältä. Arvatkaa, itkettikö.


Tiesin heti aika tarkasti, mitä vessaan halusin ja miten se tehtäisiin. Kaipasin lisää säilytys- ja laskutilaa, mutta myös illuusion avarammasta tilasta. Jälkimmäinen toteutettiin käyttämällä mahdollisimman tummaa ja suurta, lattialta seinälle kiipeävää laattaa, selkeälinjaisia kalusteita sekä jättikokoista, koko tilan levyistä peiliä.

Vanhat laatat poistettiin, lattia ja seinä laatoitettiin samansuuntaisesti, loput seinät paikattiin ja maalattiin, puinen pöntönkansi vaihdettiin valkoiseen ja kalusteet ja hanat uusittiin.

Gustavsbergin pönttö kuitenkin säilytettiin. Kannen vaihtamisen lisäksi se kaipasi vain - etenkin remontin aikaisen käytön jälkeen - perusteellista puhdistamista. (Jonka tein itse. Yökkäillen. Sen jälkeen oli pakko desinfioida ja pestä kädet n. 9528 kertaa, heittää homman aikana pitämäni housut roskiin ja soittaa äidille.)

Mutta kyllä kuulkaa kannatti!


Allas, laatikosto ja peili Kvik, laatta (30cm x 60cm) Kaakelikeskus, hana ja käsisuihku Svedbergs, lääkekaappi Peroba, työt laumanjohtaja tovereineen (mm. laattojen irrottamiseen ja kosteussulun levittämiseen tarvittiin valtiotieteiden maisteria. Onneksi sellainen oli saatavilla! Kiitos Ilari!).

18 kommenttia:

 1. Aiiiivan mielettömän ihana hyysikkä, kyllä tuolla kelpaa kykkiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kelpaa kykkiä juu! Jännitys tiivistyy, onnistunko valitsemaan kattolampun ennen syksyä, vai kykitäänkö sen jälkeen pilkkopimeässä :D

   Poista
 2. Wau mikä muutos! Kyllä ootte tehnyt hienoa jälkeä! Ja tuon takia kannatti ehkä hetken kärsiä huonoa vessatilannettakin, varmasti ainakin näin jälkikäteen ajateltuna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti ehdottomasti :) Tosin edelleen puistattaa katsoa tota välivaihekuvaa. Voin vaan kuvitella, minkälaista esim. 20-vuotiaan vessan remontoiminen olisi ollut, tämä kun oli kuitenkin alunperinkin 2000-luvun tuotos.

   Poista
 3. "..oli pakko desinfioida ja pestä kädet n. 9528 kertaa, heittää homman aikana pitämäni housut roskiin ja soittaa äidille.." :D

  Hieno muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi hitto sentään! Pönttö siis kannettiin tonne yläkerran kylppäriin, jossa mun piti hinkata se ja yksi sen jatkeena oleva putkenpätkä sisältä ja ulkoa, että ei todellakaan ollut kyse mistään perus-vessaharjauksesta :D Hrrrr!

   Poista
 4. Jeeei oonkin jo vähän salaa odotellut näitä ennen ja jälkeen -juttuja! Upeeta!

  VastaaPoista
 5. mä tiedän, kenet mä palkkaan sisustus(tai ainakin ulostuspaikka-)suunnittelijaksi SIT KUNHAN.

  joks tota vessaa voi käyttää :D

  w-täti, jolla on ollut ihan h-tillinen työviikko (heräsin eilen aamulla työstressiin 3.44!) ja ipanalle nous eilen kuume.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä olen synnynnäinen lahjakkuus ulostuspaikkaviihtyisyysasioissa.

   Voi käyttää joo, tervetuloa vaan pissille!

   Poista
 6. te ootte NIIIIN taitavia ja reippaita!
  ja söpöjä <3

  VastaaPoista
 7. Täh, onko se sama vessa ollenkaan! Mahtava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa joskus itsekin. Vieläkin pitää käydä salaa välillä kurkkaamassa, että onhan uusi vessa oikeasti paikoillaan, eikä ole yön aikana vaihtanut takaisin vanhaan loistoonsa...

   Poista
 8. Tosi hieno! Ihana erityisesti tuo seinäkaapin pinta, voi kun tuollaista maalia sais jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Otin kaapista lähikuvan just siksi, että sen pinta on munkin mielestä niin hieno. Jännän... satiininen :D Kaapista myös kuuluu mahtava rämähdys aina kun sen oven laittaa kiinni, sillä kaappi on kevyt, mutta ovet kiinnittyvät vahvoilla magneeteilla. Ei voi käydä lääkekaapilla salaa siis :D

   Poista
 9. Minkä hintanen tuo lääkekaappi oli? Vaikka ilmeisesti sitä ei enää myydäkään.

  Tiqqqu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä itsekään noita enää Perobassa nähnyt, mutta kannattaa ehdottomasti vielä kysyä sieltä. Tilasivat mulle juuri erikseen yhden pikkuruisen maton, kun erikseen pyysin :)

   Muistan hinnan olleen sitä suuruusluokkaa, että piti hetki neuvotella, ennen kuin oltiin molemmat sitä mieltä että kaappi kannattaa ostaa. Ehkä jotain 90€-120€ -väliltä?

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.