15.10.2011

Sukkahousut ovat saatanasta

Sori nyt vaan, mutten aio kaunistella asiaa, joka ei ole kaunisteltavissa.

Aina liian löysät tai kireät, paksut tai ohuet, nyppyyntyneet, reikäiset, rispaantuneet, likaiset, kadonneet. Ja puolitoistametriselle aina väärän pituiset. Mutta vielä huonompi tilanne näyttäisi olevan 60-senttisellä.12 kommenttia:

 1. Ipana on selkeesti edellä kehityksessä, kun on jo moisen faktan tajunnut. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana!

  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 3. Asiaa! Mun tähänastisten kokemusten perusteella kahden erilaisen vaatekappaleen yhdistelmät on tuomittu epäonnistumaan, ihan lähtien tollasista sukkahousujen kaltaisista arkipäivän piinaajista päättyen semmosiin kadulla vastaan käveleviin tennareiden ja kiilakorkojen fuusioihin.

  ps. sukkiksiin mitenkään liittymättä, oon todennu rakastavani teiän koirien ilmeitä.

  VastaaPoista
 4. Satsu, näitä faktoja, joiden mahdollisimman varhainen tajuaminen säästää niiiin monilta kärsimyksiltä.

  Anonyymi, kiitos! Pitkästä aikaa :)

  Laura, no KYL-LÄ! Ja mites housuhame? Tai burkini?

  VastaaPoista
 5. Viime talvena en enää käyttänyt sukkahousuja, vaan legginsejä ja sukkia. Ainakin kestivät kauemmin. Silti olen jostain syystä kesän alennusmyynneistä hamstrannut paksuja mustia sukkahousuja. Ties mitä juhlatilaisuuksia varten?

  -Joanna

  VastaaPoista
 6. Haastetta pukkaa: http://metaphnora-dogs.blogspot.com/2011/10/kahdeksan-satunnaista-asiaa.html :---)

  VastaaPoista
 7. Ihan tähän aiheeseen liittymätön kysymys, joka on alkanut vaivata mieltäni. Jostain vanhemmista kuvista on mieleni sopukoihin painunut, että taloudessanne on todella hieno ruokapöytä, joten nyt utelisin, mistähän se kotoisin? Pitäisi nimittäin hankkia uusi, suuri pöytä eikä mieleistä tahdo löytyä...

  Sukkahousuista samaa mieltä (käytän silti kun muuten ei tarkene).

  VastaaPoista
 8. Noora, kiitos, käyn katsomassa :)

  Miia, tiedän tunteen, kaupoista ei tosiaan löydy kivoja ruokapöytiä. Saman todettuamme päätettiin sitten tehdä pöytä itse. Suunnittelin ja pintakäsittelin sen itse, puutyöt mies teki tutun omistamalla kalusteverstaalla. Vastaavan teetättäminen ammattilaisilla maksaisi puusepän mukaan 3000-4000€, tosin hintataso pääkaupunkiseudun ulkopuolella on viidakkorummun mukaan vähän kohtuullisempi...
  Jos päädyt teettämään pöydän, on ykkösvinkkini se, että mitat kannattaa miettiä tarkkaan omien tarpeiden, ei kauppojen tarjoamien standardien mukaan. Meillä pöydän mitat ovat kutakuinkin 110x220cm, kun taas kauppojen pisimpienkin mallien leveys on yleensä jotain välillä 80-90cm. Halusin meidän pöydästä myös vähän tavallista matalamman, koska kaikki maailman ruokapöydät ovat mulle aina liian korkeita :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos vastauksesta :) Vähän ounastelinkin näin, kaupoissa kun ei ole ihan noin hienoja näkynyt. Ja todella vaikea löytää sopivilla mitoilla, edes semmoistakaan suht "normaalia" kokoa kuin 100x200. Leveyttä pitäis olla niin, että mahtuu levittämään Hesarin kunnolla :)

  Meillä yksi puolituttu puuseppä onkin, jos teettäminen tulee ajankohtaiseksi, ehkä se tekis vähän edukkaammin :D Tosin nyt ensihätään turvautunemme käytettyyn valmispöytään, pitää vaan laittaa siihen itse sopiva pintakäsittely.

  VastaaPoista
 10. Oho, jäi aiemmin yksi välistä! Joanna, arvaa vaan, mitkä jalassa täällä tälläkin hetkellä istutaan. Olen pakotettu taipumaan sukkahousujen hirmuvallan alle niin kauan, kunnes keksitään jotain yhtä tehokkaasti joka kinttusentin lämmittävää.

  Miia, no just toi oli meidänkin vaatimus :) Halusin pöydän, jolla voi lukea Hesaria ilman, että lehden yläkulma on vastapäätä aterioivan suussa. Ja muutenkin tykkään kyllä siitä, että vastapäätä istuvaan on vähän enemmän etäisyyttä. Lisäksi noin leveä pöytä on kattausten kannalta (eihän meillä siis mitään kattaamisia harrasteta, mutta kuitenkin) loistava, kun kaikki tarvittavat kipposet ja joulukinkut mahtuvat pöydän keskiosaan. Meidän pöydän oikeat käyttömitat lienevät jotain tuo 100x200cm tietämillä, sillä ulospäin ja sivuille vinot jalat vievät kummassakin suunnassa tilaa. Hyvät mitat! Kolme syöjää mahtuu kummallekin pitkälle sivulle, mutta silti pöydän päässäkin istuvilla on kunnolla tilaa.

  Meillä on pintakäsittelynä tossa Osmo Colorin vaha, ja vahausta suosittelen kyllä lämpimästi. On käytössä kestänyt tosi hyvin, tosin nää on varmaan vähän makuasioitakin. Käsittelin pinnan pariin kertaan värivahalla ja vedin päälle vielä erillisen suojavahan.

  Pitäis varmaan startata joku ruokapöytäblogi, kun mulla näköjään on tästä aiheesta näin paljon asiaa :D

  VastaaPoista
 11. Tää oli (taas) NIIN hauska! :D Ja yhdyn kyllä, saatanasta ne todellakin on!

  Ootko kokeillut sellaisia puuvillaisia, sukkismatskusta tehtyjä terättömiä versioita? Ne on mun luottotuote sukkien kanssa kylmillä keleillä. En ees muista milloin olisin tavallisia sukkiksia käyttänyt.

  VastaaPoista
 12. Terättömät versiot kuulostavat kyllä inhimillisemmältä vaihtoehdolta, raivostuttaa ne mitensattuu pyörivät jalkaterien saumat, jotka jäävät painamaan kenkään tai jumiin varpaankynnen alle.

  Muutenkin toivoisin harppauksia sukkahuosujen tuotekehittelyyn. Itsestäänpuhdistuvat ikkunat on jo keksitty, mutta sukkahousut on vaan yhä edelleen niitä nyppyyntyviä nailonkidutusvälineitä.

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.