12.10.2011

Itsehillintä

Lapsen myötä oppii kuulemma aivan uudenlaista itsehillintää. En ole vielä itse kokenut tätä käytännössä (oikeastaan päinvastoin, mutta ei puhuta nyt siitä), mutta Nido kyllä on.

Nidosta on tullut zen.

Kun vauva hakkaa puisia leluja parkettiin niin että seinissä kaikuu, Nido ottaa kasvoilleen tyynin ilmeen, sulkee silmänsä ja hillitsee itsensä. Kun sitä riuhdotaan korvasta, nyitään hännästä, sen päälle peruutetaan iloisesti kiljuen tai sen naaman edessä muristaan, se hillitsee itsensä.

Aluksi Nido oli hulluna tutteihin. Se ei voinut itselleen mitään, vaan varasteli niitä aina tilaisuuden tullen, heitteli niitä onnellisena ilmaan ja nakersi niihin reikiä. Mutta nyt...


...se hillitsee itsensä.


6 kommenttia:

 1. Haha, ihan ku Nido ajattelisi, okei lasketaan 10:een. :) Muistu tästä mieleen, kuinka äiti on kans kertonu, että silloin ku olin ihan pieni roikotin meidän kissaa miten sattuu ja kisu oli ihan velttona, mutta jos joltain muulta olis tullu samanlaista käsittelyä niin kyllä olisi ollu äkäänen katti talos :) Viisaita nuo eläimet :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kristiina ihanista jutuistasi ja kuvista, luen niitä aina lähes liikuttuneena... Terveisin siis entisestä naapuristasi Jaana.

  VastaaPoista
 3. Noora, jep, kaipaava katse on vaan jäänyt jäljelle.

  Liinu, koiralta tällaisen kymmeneen laskemisen vielä ymmärrän, mutta miten ihmeessä olet saanut roikotella kissaa? :D Se kissa mahtoi tykätä susta paaaaaljon!

  Kiitos Jaana :) Pieni, pieni maailma.

  VastaaPoista
 4. Voi Kris, koulustressin ohella repesin nauruun kun näin ekan kuvan Nidosta. :D Nido voisi opettaa Zen-mielentilaa mullekin!

  VastaaPoista
 5. Jep, Nido tekee hyvää sielulle <3 Ja stressille kans.

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.