21.5.2011

Karvojen kauhu

Ai mitäkö ei kannata hankkia, jos perheessä on siperialaisjäseniä?

No ei ainakaan villaista, pitkänukkaista ryijymattoa.


Mutta mikäli se ryijymatto nyt kuitenkin ostoskärryihin lipsahtaa, ei ainakaan missään nimessä kannata sen lisäksi hankkia mustaa villamattoa.


Ja jos on kuitenkin päässyt käymään niin, että lauman näemmä täysin irrationaalisesti toimiva emäntä on haalinut talouteen molemmat, kannattaa varmaan panostaa imuriin. Eikä esimerkiksi menettää vuodesta toiseen hermojaan perheenjäseneltä perityn, jossakin Berliinin muurin huonommalla puolella kasatun rakkineen kanssa.

Tämä asia tietysti kirkastui laumanjohtajalle vasta, kun hän joutui ihmismuumiutumiseni takia vastaamaan imuroinnista yhdeksän kuukauden ajan. Tarpeekseen hän sai jostain syystä vasta eilen, ja marssi niiltä sijoiltaan Stockmannille.

Kun myyjälle oli kerrottu tarkka analyysi tilanteestamme ("Meillä on kaksi siperianhuskya"), oli hän ilmoittanut, että olemme "erityistapaus". Olin sillä välin itse autuaan tietämättömänä shoppailemassa pupuhattuja (älkää kysykö...) pienhenkilölle, ja kun pääsin kotiin, odotti siellä tällainen hirviö.


Vehjettä (Dyson DC22 Animal Pro) on testattu tänään. Laumanjohtaja hihittelee ja toistelee, että tuntuu vähän niinkun Ghostbustersilta.
Päädyimme Dysoniin siksi, että ostimme muutama vuosi sitten Dysonin käsi-imurin, johon olemme olleet tavattoman tyytyväisiä. Mikäli joku ei ole laitteista koskaan kuullutkaan, tiivistettäköön, että Dysoneissa ei ole lainkaan imuripusseja (ikinä en ole imuripussia vaihtanut, enkä vaihda), vaan ne imevät imuroidun moskan säiliöönsä keskipakoisvoimaa hyödyntäen. Tuloksena on siis tiivis kokkare kaikkea sitä, minkä siperialaiset ovat ryijy- ja villamattoihin varistelleet. Kokkare tyhjennetään sellaisenaan roskikseen.

En kyllä aio tehdä sitäkään ikinä.

Toistaiseksi testitulokset osoittavat, että siperianhuskynkarvoista joka iikka joutuu nöyrtymään imutehon ja pyörivien harjasten edessä. Tämä nimenomainen Dyson on tehokkuutensa lisäksi myös melko pieni ja kevyt, mitä arvostan itse etenkin nyt, kun olen vielä nostelukiellossa.

Herkkäkorvainen saattaisi lukea huonoksi puoleksi sen, että imurista kuuluu aika kova meteli.

Meillä meteli ei tosin ketään kiinnosta.(Tämän kuvan tarkoitus on havainnollistaa jotenkin sitä, että pikkutyyppiäkään ei kiinnosta.)

(Ja tää nyt vaan oli söpö.)

9 kommenttia:

 1. Hei!
  Voi mikä ihana puhdas suloinen maailma!
  Ja ne varpaat ja kauniit silmät!
  Hauskaa viikonloppua Taunuksesta

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa tehokkaalta vehkeeltä! Tosin meillä koirat asuu ulkona mutta kuitenkin...Ja ihania kuvia jälleen taas :)

  VastaaPoista
 3. Haaveilen pölypussittomata imurista, mutta Dysoniin ei taida olla ikinä varaa. Mukava kuitenkin lukea kokemuksia ko. vehkeestä ja jo laitteen nimi on aika vakuuttava huskytalouteen. :)

  Viimeinen kuva on aivan käsittämättömän suloinen. Pikku lapsenhoitaja siinä työssään.

  VastaaPoista
 4. Taunuksen Anonyymi, no ainakin puhdasta on vihdoin... :) Kiitos samoin!

  Jossu, vaikuttaa itse asiassa niin tehokkaalta vehkeeltä, että sillä varmaan siistisi teidän ulkoaitauksenkin :D

  Lotta ja Tuisku, mäkin olin monta vuotta sitä mieltä, että ei ole mitään järkeä satsata imuriin niin paljon. ...Ja olen ehkä salaa vieläkin. Luotan nyt kuitenkin siihen, että Dyson on tuon viiden vuoden takuunsa ja hintansa väärti ja kestää käytössä vähintään niin pitkään, että ipana voi hoitaa sillä ylioppilaskeväänsä kevätsiivouksen.

  Kodaa ei pikkuinen muuten oikein kiinnosta, mutta varpaista se tietty tykkää. Nämä nimenomaiset varpaat vielä huitovat yleensä villinä ilmassa, joten pitäähän niitä nyt vähän käydä tutkimassa :)

  VastaaPoista
 5. itse toivoin, että karvojen karkoittaminen sujuisi itsestään, jonka seurauksena meille hankittiin tälläinen http://ruusutorppa.blogspot.com/2009/01/5-perheenjasen.html . Nyt on kuitenkin käynyt niin, että taistelu karvoja vastaan hävittiin ja Roomba siirtyi eläkkeelle, tehot eivät millään riittäneet... Dyson kuulostaa hulppealta laitteelta, mutta elättelen toivoa johdottomasti vempeleestä! Sellaiseen herra ei tosin anna lupaa, koska nekään eivät kuulemma nujerra karvapalloarmeijaa riittävän tehokkaasti...

  VastaaPoista
 6. Johdottomasta vempeleestä?! Miksei mulle ole kerrottu sellaisista! Meillä imurointiin sisältyy imuroijasta huolimatta aina olennaisesti se, että minä ja ainakin toinen koirista kompastuu vähintään kerran imurin virtajohtoon (...joka irtoaa seinästä ja saa imuroijan - mikäli se on joku muu kuin mä itse - huutamaan, että MIKSI SUN PITI IRROTTAA SE JOHTO).

  Taistelussa karvoja vastaan eivät kyllä kevyet keinot riitä. Vaikka kuinka ostaa superimureita, teippirullia ja harjoja (sekä vaatteille että koirille) kaapit täyteen, kommentoi joku kuitenkin ilahtuneena aina vaatteitani silmäillessään, että "Ai teillä on kissoja!".

  VastaaPoista
 7. oh ja voi toi vika kuva sulatti mun sydämen <3

  VastaaPoista
 8. Ihana Blogi ja ihana musta villamatto. Saako tiedustella mistä olet sen löytänyt?

  -Annukka

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, no sillä vaikuttaisi kyllä olevan vähän sellanen taipumus <3 :)

  Anonyymi, toki saat tiedustella! :) Matto on ostettu Artekista melko tarkkaan vuosi sitten, valmistajaa en kuollaksenikaan muista (olisikohan ollut joku tanskalainen...?), mutta värivaihtoehtoja oli tämän meidän mustan lisäksi ainakin harmaa. Matto on 100-prosenttisesti villaa, eikä siinä ole mitään liukumista estävää pintaa toisella puolella. Sopii siis mainiosti ruokailuryhmän alle, mutta olohuoneen mattona ei toiminut ihan yhtä hyvin :)

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.