22.3.2011

Keittiö 2.0 ja muita projekteja

Jo ensimmäisessä asuntonäytössä harmittelimme pimeää keittiötä. Välittäjä huomautti, että keittiön ja olohuoneen välistä seinää voisi toki halutessaan lyhentää, jos keittiön pimeys alkaa ihan tosissaan ärsyttämään. Nyökyttelimme innokkaina, juu, sitten joskus!

Hermoni kiristyi vähitellen, mutta kamelin selkä katkesi vasta tänä talvena - ehkä siksi, että palloutuneena kotona tassutellessa on ollut aikaa katsoa ympärilleen. Kun purkutuomio lyötiin lukkoon, keittiö näytti tältä:


Syyt:
- laumanjohtaja on kiinnostunut ensisijaisesti syömisestä, mutta myös muista ruoanlaittoon liittyvistä asioista, bravuureinaan aikaavievät jutut kuten sushi, sekä erikoiskahvien tehtaileminen vieraille. Vaikka keittiö olikin alkuperäisessä asussaan periaatteessa avoin, sulki se ruoanlaittopisteen kuitenkin omaksi karsinakseen, eivätkä vieraat voineet seurata ruoanlaittoa vierestä (=viihdyttää kokkia) kovinkaan luontevasti.
- itseäni ärsytti, että keittiöön ei tullut yläkaappeja lukuunottamatta luonnonvaloa mistään, mikä sai sen vaikuttamaan sotkuiselta ja ahtaalta. Keittiö on myös pienehkö ja suhteessa muihin huoneisiin ikään kuin ohikulkumatkalla. Toivomuksena oli, että keittiö saataisiin avarammaksi sekä osaksi sitä ympäröiviä tiloja.

Seuraukset:
- seinä lyhennettiin keittiötason korkuiseksi ja seinän paikalle tilattiin vanhaa leveämpi, aamiaispöydäksi ajateltu taso. Koska kaikki tasot oli siksi vaihdettava, päätimme myös vaihtaa materiaalia laminaatista massiivipuuhun. Puuhun siksi, etten ole koskaan elänyt puutason kanssa, joten halusin kokeilla, miten yhteiselo sujuu.
- sain loistavan tekosyyn ostaa itselleni syntymäpäivälahjaksi Aarnion Rocketit!
Samalla löytyi paikka Pineapplesta pari vuotta sitten kotiin kärrätylle (ehehe hehe) kärrynpyörälle. Koska asuntoon muuttaa piakkoin pienihminen - joka käsittääkseni mobilisoituu seuraavan vuoden sisällä - päätettiin kymmenien kilojen painoinen pyörä kiinnittää tiukasti kattoon pienhenkilön ulottumattomiin.

Köydet ovat sisältä nailonvahvisteisia ja kestävät rautakaupan sedän mukaan satoja kiloja. Kattoon upotetut koukut puolestaan on tarkoitettu rakennustelineiden kiinnittämiseen. Joten oletamme pyörän siis myös pysyvän katossa.

Muita uutisia: Ostettiin jossain mielenhäiriössä edellämainitulle pienhenkilölle toinenkin sänky, sellaista kiikuteltavaa mallia. Sänky on tarpeisiimme liian iso ja väriltään kalmankeltainen, joten se joutuu ennen käyttöönottoa lauman tee-se-itse-henkilön käsittelyyn. 

Käsitteleminen hoidetaan Hänen Taivaallisen Keisarillisuutensa tiluksilla sijaitsevassa autotallissa. Yritin ottaa sängystä ennen-kuvia, mutta niissä melkein kaikissa on jotain ylimääräistä...
"Mitä sä teet? Mitä sä teet? Mitä sä teet? 
Oonko muuten koskaan sanonut että tuoksut tosi jännälle? 
Isi? Isi? Isi? En kai mä häiritse?"

4 kommenttia:

 1. Teillä asuu osaava remonttireiska! Kätevää :)

  VastaaPoista
 2. I H A N A muutos, aivan mahtava! Ja Rocketit <3 pure love!

  Mua on myös mietityttänyt joskus puutasot keittiössä. Tykkään ulkonäöllisesti tooosi paljon, mutta pelkään käytäntöä. Eli kerrothan joskus käyttökokemuksia!

  Kehto kuulostaa myös hauskalta! Luulis (noin niinku lapsettoman ihmisen maalaisjärjellä(?!), että sellaisessa olis tosi mukavaa uinahdella. :)

  VastaaPoista
 3. täydellistä! simppeliä ja virtaviivaista! toi kärrynpyörä on upea ja samoin noi rocketit! aah <3 sit ku sulla on tylsää (lähitulevaisuudessa ei varmaankaan i k i n ä) niin voit laittaa pystyyn sellasen puljun ku "sisustussuunnittelua tumpeloille". sen verran mahtavia nää teidän uudistukset kyllä on!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, jep, aika monesta isosta ja pienestä projektista kuuluu kiitos ja kunnia jollekin ihan muulle kuin mulle :)

  annamari, kerron toki! Kokemukseni mukaan ylivoimaisesti järkevin materiaali keittiöön olisi kivi, mutta jotenkin lämmin ja pehmeä puu sopii mun mielestä keittiötasoksi paremmin. Tosin tämä mielipide varmaan muuttuu siinä vaiheessa, kun näitä tasoja hiotaan ja uudelleenöljytään viidennettä kertaa... :D

  Mäkin olen käyttänyt näissä asioissa sitä "missä haluaisin itse nukkua"-logiikkaa, mutta tässä tapauksessa mulla on ihan oikeasti referenssiä skidin omista mieltymyksistä: ainakin näin ennen maailmaansaapumistaan se rauhoittuu parhaiten tasaiseen keinuttamiseen :)

  Anonyymi, hitsi, sitä ihan ylpistyy tällaisen palautteen edessä - kiitos :) Jos mukula sattuisi tulemaan isäänsä, sillä olisi ensimmäisen kerran asiaa jollekin kaksivuotiaana, joten ei sitä tiedä mitä tässä vielä ehtii :D

  VastaaPoista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.