29.11.2016

Talvesta hyvää

En ole koskaan varsinaisesti pitänyt talvesta, mutta olen kyllä ajatellut siitä hyvääkin.

Ensimmäinen positiivinen ajatus tuli, kun olin ehkä 10-vuotias ja ystäväni kanssa luistelemassa. Urheilukentän sisäänkäynnille kasaantui talvisin meitä paljon korkeammat kinokset, ja muistan katselleeni lumisateista, valaistua kenttää kinoksen päältä ja ajatelleeni, että talvella on kyllä kaunista.


Seuraavan kerran pidin talvesta Nidon ensimmäisenä talvena. Nido rakasti lunta ja opetti minut arvostamaan talvea sellaisella vähän lapsekkaalla tavalla. Aamuna jona Nido kuoli, paistoi aurinko ja satoi suuria, painavia lumihiutaleita koko taivaan täydeltä sulaan maahan. Sellaista säätä ei ole usein, mutta kun on, Nido juoksee mieleeni leikkimään.


Kolmannen kerran olen pitänyt talvesta nyt, kun se on palannut tänne. Lunta ja pakkasta on molempia hieman. Aurinko roikkuu alhaalla puiden latvoissa melkein koko päivän, mutta paistaa tänne niin kirkkaasti sisään, että tekee mieli pestä ikkunat.


Pakkasella Benirin tekee mieli syödä ulkona aivan kaikkea. En tiedä, meneekö sillä kylmässä jokin ahmimista aiheuttava selviytymisvietti päälle, vai häiritseekö pakkanen sen hajuaistia niin että kaikki ällöttäväkin alkaa vaikuttaa sille hyvältä. Tai sitten se pitää siitä rapeasta suutuntumasta.

4 kommenttia:

 1. Ihana valo! Täälläkin tänään tuo kaihoisa iltarusko.
  Ja sitten ilmestyy Orion kirkkaana taivaalle.
  Kirjoitit niin kauniisti Nidosta ja kyynelhän siinä
  silmäkulmaan ilmestyi. Ajattelin omia pohjolan koiriani,
  jotka kiertävät linnunrataa vapaana ilman pantaa.
  Opettivat niin paljon, rakastivat niin pyyteettömästi ja nyt
  heittäydyn ihan nyyyyh...
  Terveiset Taunuksesta

  VastaaPoista
 2. <3 ihana teksti ja kuvat

  VastaaPoista
 3. Talvessa on paljon hyvää! Parasta on, kun voi köyttää koiran johonkin vedettävään laitteeseen, mennä itse kyytiin ja ihastella ohivilahtelevia lumisia maisemia. Ei niin kivaa on, kun koira päättääkin olla vetämättä ja joudut kantamaan laitteen hikipäissään kotiin.

  VastaaPoista

Kahdeksan tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.