14.8.2016

Aita

Aita! Aita! Aita tuli valmiiksi!


Kun sanon "tuli", saan prosessin kaunisteltua aika mutkattomaan muotoon, vaikka totuus on se, että aidan valmistumiseen tarvittiin intensiivisesti puolisoni miespuolisia perheenjäseniä (ja eritoten sitä että molemmat sattuivat olemaan Suomessa vaikka asuvat kaukana täältä), kaikkien isovanhempien lastenhoitoapua ja ajallisesti kaksi aika tiiviisti työskenneltyä viikkoa.


Mutta aidan valmistuminen on yhtä kaikki parasta mitä täällä on koko kesän aikana tapahtunut. Sen jälkeen olen lähinnä ollut koirien, kameran ja kirjan kanssa pihalla. Kannoin terassituolin pihan takaosan heinikkoon ja iltaisin lasten mentyä nukkumaan minä ja itkuhälytin olemme istuneet siellä katsomassa taloa. Ja koiria. Ja pihaa (josta lisää pian, pihan tilanne on aika karmea ja kaipaisin sen suhteen ehkä vähän tsemppausta).

Tällä viikolla olen myös huomannut, että tänne tulee syksy. Pelloilta hellivänä puhaltava kesätuuli on muuttunut syysviimaksi, joka iskee suoraan luiden ytimiin. Ja kaikkialla tuoksuvat omenat! Puissa vielä riippuvien omenoiden tuoksu yhdistyy mielessäni lapsuuteni kesien viimeisiin päiviin omenpuiden alla, sekä hääpäiväni aamuun omenakorin vieressä. Niihin hetkiin liittyi niin paljon tulevan odottamista, että nyt yksin se tuoksu riittää tuomaan saman odotuksen tännekin.

Ehkä jotakin erityistä on luvassa, vaikken siitä vielä tiedäkään.

12 kommenttia:

 1. Siis mitä, missä ihanassa maalaismaisemassa te oikein asutte?!? Epäreilua, muutuin ehkä juuri hieman kateudesta vihertäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on siis parhaat näkymät ikinä. Toi ensimmäisessä kuvassa näkyvä omenapuu, jota Koda kuvassa nuuhkii, näkyy takanaan aukeavine peltoineen kodinhoitohuoneen ikkunasta. Ei harmita sen ikkunan edessä viikata pyykkejä!

   Poista
 2. Minä puolestani olen kateellinen tuosta hienossta aidasta. Kun on koira, jota ei voi pitää vapaana (mikäli mielii vielä nähdä sitä), olisi aidattu piha ihan unelma. Tiedän, että sitä se oli teillekin, joten lämpimät onnittelut aidan valmistumisen johdosta! Kaikesta päätellen osaatkin jo nauttia siitä täysin palkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos! Tätä on todellakin odotettu. Meille tuli ensimmäinen siperialainen kesällä 2006 ja sen jälkeen tätä elämänvaihetta on vaihtelevalla intensiteetillä odoteltu :D Mökillä, joka on saaressa, uskallan pitää koiria vapaana, mutta missään muualla en todellakaan ikinä uskaltaisi. Siksi tämä on ihan parasta – ja tiedän, että tiedät tasan, mitä tarkoitan.

   Poista
 3. Meillä koirilla on kertynyt aika monta arestipäivää pihasta, syövät nimittäin omenoita ja raaakileita mahat kipeäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Onneksi nämä eivät syö omenoita, oltaisiin muuten ihan lirissä. Koda kyllä tykkää kanssa omenoiden tuoksusta, on aina tullut viereen kuolaamaan silloin kun syön omenaa. Nytkin käy nuuhkimassa puiden alimpia oksia, mutta ei maistele.

   Poista
 4. Mielettömän näkönen aita! Me alotettiin kans kesän alussa aitaprojekti koiraa ajatellen. Eka meinattiin verkkoaitaa ja ostettiin jo verkotkin. Onneks kuitenkin päädyttiin tekeen lauta-aita ja nyt se jo alkaakin olla hyvällä mallilla. :) Intensiivisella työskentelyllä se olis varmaan jo valmis, mutta pääasia on, et se valmistuu syksyn aikana. :) PS teillä on hurjan nätin näköstä sisällä ja ulkona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ja tsemppiä lauta-aitaprojektin loppumetreille :)

   Poista
 5. Olen kade! Sekä aidasta että omenista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenoita on neljä puuta, joista tämä kuvien puu on ainoa jota on asiallisesti leikattu... Meillä alkaa näinä päivinä infernaalinen omenasavotta.

   Poista
 6. Hyvältä näyttää aita, koiria ei tietysti voi jättää valvomatta kun tekisi aika pahaa jälkeä jos koira lähtee tuota aitaa ylittämään. Minkähän korkuiseksi jää talvella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, enpä jättäisi kyllä koiria ikinä mihinkään ulkotiloihin valvomatta :) Aita tosin ei ole terävä eivätkä koirat varmaankaan ylittäisi sitä ryömien, joten tuskin niille ylittäessä mitään sattuisi. Talvella ajateltiin tallata lumi aidan viereltä.

   Poista

Kaksitoista tassua ja kymmenen vikkelää sormea kiittävät kommentistasi.